ضرورت همفکری بین امت اسلامی و جهان غرب/توجه به نامه‌های رهبری تکلیف ما را با نظام بین‌الملل مشخص می‌کند

خبرگزاری شبستان:رجایی‌فر گفت: یکی از نکات نامه‌های مقام معظم رهبری (مدظله) به جوانان غرب، ضرورت همفکری بین امت اسلامی و جهان غرب است تا به وسیله ارتباط با جهان غرب، پیام اهل بیت (ع) را به آنها منتقل کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، محمدحسین رجایی فر، معاون پژوهشی دانشکده صدا و سیما در ویژه‌برنامه «پیغام انقلاب» با موضوع «تبیین دو نامه مقام معظم رهبری (مدظله) به جوانان اروپا و آمریکا» که به همت کانون فرهنگی هنری کرامت و پایگاه بسیج شهید چمران و با حضور اعضای کانون و بسیج و مردم این منطقه در مسجد امام حسن مجتبی (ع) برگزار شد، عنوان کرد: نامه مقام معظم رهبری (مد ظله) به جوانان غرب دارای دو وجه است، از جمله وجه داخلی که مقام معظم رهبری (مدظله) را به عنوان ولی فقیه می‌پذیریم و همچنین وجه خارجی که خودمان را جای یک جوان غربی که با اسلام آشنایی ندارد، بگذاریم و از منظر وی به نامه بنگریم.

 

نامه‌های مقام معظم رهبری (مدظله) به جوانان غرب بازتاب جهانی داشته است/ادبیات نامه رهبری به جوانان غرب دستوری نیست، بلکه پیشنهادی است

 

دبیر اتاق فکر دانشکده صدا و سیما قم با بیان این که نامه‌های مقام معظم رهبری (مدظله) بازتاب جهانی داشته است، اظهار داشت: یک گروه پژوهشی در صدا و سیما مأمور هستند تا به صورت میدانی و آماری بازخورد این نامه ‌ها را مورد مطالعه قرار دهند.

 

رجایی فر با بیان این که نامه مقام معظم رهبری (مد ظله) را می‌توان از دیدگاه‌های مختلف جامعه‌شناسی، روانشناسی و علوم تربیتی بررسی کرد، یادآور شد: ادبیات نامه رهبری به جوانان غرب دستوری نیست، بلکه پیشنهادی است، حق انتخاب و اختیار می‌دهد و به آنها توجه می‌دهد که شما مهم هستید و دیده می‌شوید.

 

وی با بیان این که نامه‌های رهبری به جوانان غرب دارای نکات بسیاری است، افزود: در این نامه‌ها نکاتی وجود دارد که انسان را به فکر فرو می‌برد و این مسأله نشان می‌دهد که نویسنده با علوم جدید و علوم روز کاملاً آشنایی دارد، هدف را می‌داند و آن مبانی را کاملاً لحاظ  کرده است.

 

توجه به نامه‌های رهبری تکلیف ما را با نظام بین‌الملل مشخص می‌کند/ارزش‌های دینی را از طریق هنر نامه‌نگاری به جهان صادر کنیم

 

کارشناس مباحث ارتباطات تصریح کرد: این دو نامه رهبری به جوانان غرب با حجم کم خویش یک مجموعه بسیار فشرده است که قابل بسط و تفسیر است، نکات بسیاری از دل این نامه بیرون می‌آید که می‌توان آنها را به عنوان یک منشور دانست، توجه به این نامه، تکلیف ما را با نظام بین‌الملل و جوان‌های دنیا مشخص می‌کند.

 

رجایی فر ادامه داد: یکی از نکات نامه مقام معظم رهبری (مدظله) به جوانان غرب، سنت نامه نگاری است که از زمان پیامبر خدا (ص) و همه ائمه اطهار (ع) رواج داشته است و امروز کمتر به آن توجه شده است.

 

وی تصریح کرد: امروز نامه پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله) به پادشاهان روم وایران و دیگر نامه‌های ایشان، نامه امام علی  (علیه السلام) به عثمان بن حنیف به عنوان منشور مسئولین اجرایی و نامه امام حسین(علیه السلام)  به خواص بصره و نامه امام سجاد (علیه السلام) به زهری و عمربن عبدالعزیز و نامه‌های دیگر ائمه (علیهم السلام) از جمله نامه‌هایی هستند که جای آنها در کتابفروشی‌ها و استفاده افراد جامعه خالی است.

 

معاون پژوهشی دانشکده صدا و سیما بیان کرد: البته نامه نگاری مختص اهل بیت(ع) نبوده و سلاطین و علما از همین روش بسیار استفاده کرده اند و قدمت آن حتی به قبل از پیامبر خدا نیز بر می‌گردد، از این نامه‌ها می‌توان به نظریات افراد نویسنده  آنها پی برد؛ برای مثال سلوک شخصی شهید مدرس خیلی مشخص نیست،  اما از طریق نامه‌های وی می‌توان تاحدودی به نظریات و شخصیت وی پی برد.

 

رجایی فر تأکید کرد: مقام معظم رهبری (مدظله) به این نکته توجه داشتند که اگر ما بتوانیم این نامه هارا احیاء کرده و مورد کنکاش قرار دهیم، به موارد ارزنده ای دست خواهیم یافت، همچنین می‌توان از طریق هنر نامه‌نگاری که نامه‌های دیجیتالی مانند پیامک، ایمیل، سایت و وبلاگ را شامل می‌شود، خیلی از فرامین و ارزش‌های دینی را منتقل کنید.

 

ضرورت همفکری بین امت اسلامی و جهان غرب

 

وی یکی دیگر از نکات نامه‌های مقام معظم رهبری (مدظله) به جوانان غرب را ضرورت همفکری بین امت اسلامی و جهان غرب ذکر کرد و گفت: امت اسلامی نباید تدافعی عمل کند، بلکه به وسیله ارتباط با جهان غرب باید پیام اهل بیت (ع) را به آنها منتقل کند و لازمه انتقال ارتباط و جذب است.

 

دبیر اتاق فکر دانشکده صدا و سیما قم ادامه داد: سومین نکته نامه‌های رهبری به جوانان غرب، توجه به فرهنگ اسلامی در لزوم همدردی مسلمانان با مصیبت‌های غیرمسلمانان در جهان است؛ در این نامه، در عین حالی که از مظلومیت مسلمانان سخن گفته شده و سند و شواهدی آورده می‌شود، اما به غیر مسلمانانی که مظلوم واقع شده اند، نیز توجه می‌شود و اساس دین اسلام و آیات قرآن کریم در حمایت از مستضعفین، مظلومین و محرومین متذکر می‌شود.

 

یکی از نکات نامه‌های رهبری به جوانان غرب، حمایت آمریکا از جریان تکفیر است

 

رجایی فرد با بیان این که در نامه رهبری به نقش جوانان که فردا را می‌سازند، تأکید شده است، عنوان کرد: مقام معظم رهبری (مدظله) در این نامه با کمال ادب می‌گوید: «اگر از گذشتگان شما سخنی به میان نمی آورم بخاطر آنست که یا رفته و یا پیر گشته و کاری از آنها برنمی آید و این شما جوان‌ها هستید که باید آینده را در دست بگیرید»؛ می‌دانیم که در احادیث بسیار بر جوان و دوران جوانی توجه شده است همچنان که آمده است: «بر شماست که بر جوان‌ها رو کنید، زیرا قلب آنان مثل یک زمین بایر است که باید بذرپاشی شود» و رهبر انقلاب با این توجه که از اسلام برخواسته به جوانان شخصیت می‌دهد و تحقیقات میدانی نشان می‌دهد که جوانا ن از این نوع برخورد استقبال کرده اند.

 

وی با بیان این که یکی از نکات نامه مقام معظم رهبری (مدظله) به جوانان غرب، توجه گسترده به جنایات داعش در کشور‌های اسلامی است اظهار داشت: یکی از نکات نامه‌های رهبری به جوانان غرب، حمایت آمریکا از جریان تکفیر است و اینکه آمریکا و اسرائیل توانایی ایجاد آن را نداشته اند، اما حمایت‌های بی نظیری از این جریان کرده اند و باید این حمایت‌ها را درشت کرده و به اطلاع مردم جهان برسانیم.

 

کارشناس مباحث ارتباطات تصریح کرد: هفتمین نکته نامه رهبری به جوانان غرب، وصلت نامشروع داعش با وهابیت است و این نکته مهمی است که داعش از قلب وهابیت بیرون آمده است، همچنین هشتمین نکته نامه رهبری، مسأله تروریسم دولتی و مظلومیت فلسطین است، امروز در جهان اعتقاد بر این است که اسرائیلی‌ها آدم‌های مظلومی هستنند که آنها را از کشورشان دور کرده اند و حال آمده اند حقشان را بگیرند و یک عده عرب جلوی آنها ایستاده اند؛ اما ابعاد جنایت صهیونیسم بیان نشده است و این که به ناحق و با حیله خانه‌های فلسطینی‌ها را تصاحب کردند.

 

برای تمام بند‌های نامه رهبری به جوانان غرب می‌توان چندین جزوه و کتاب منتشر کرد

 

رجایی فرد با بیان این که برای تمام بند‌های این نامه می‌توان چندین جزوه و کتاب منتشر کرد، گفت: یکی از مسائل مهم، برخورد دوگانه غرب با مردم‌سالاری و دموکراسی و تروریسم است؛ غرب با وجود این که از حقوق بشر صحبت می‌کند و برای کودکان و حتی حیوانات حقوق خاصی قائل می‌شود، اما از آن طرف از بمب‌های خوشه ای در ناکازاکی و ویتنام و یمن و فلسطین استفاده کرده و حمله‌های زیادی به کشورهای مختلف کرده و آدم‌های بسیاری را کشته اند و این یک تناقض است.

 

وی ادامه داد: دهمین نکته نامه‌های رهبری به جوانان غرب، لشکرکشی آمریکا به عراق و افغانستان و... است؛ امروز اگر ایران پیشنهادی بدهد، دخالت محسوب می‌کنند، اما اگر خودشان دخالت و ویران کنند، مسئله ای نیست، امروز جوان غربی به خاطر روی کار آمدن پست مدرنیزم، با آگاهی از این مسائل بیشتر تحریک می‌شود تا این مسائل و مدرنیته را زیر سوال ببرد.

 

معاون پژوهشی دانشکده صدا و سیما عنوان کرد: دوازدهمین نکته نامه‌های مقام معظم رهبری (مدظله) به جوانان غرب، خشونت خاموش و تحمیل فرهنگ غرب است؛ این هجمه فرهنگ غرب از بی‌اعتنایی به مشکلات دیگران گرفته تا  ارتباطات  نادرست با پدر و مادر و معلم و غیره از نظریات غربی برخواسته است.

 

یکی از مسائل مهم نامه رهبری به جوانان غرب، راز پیدایش داعش‌های اروپایی است

 

رجایی فر تصریح کرد: یکی از مسائل مهم نامه رهبری به جوانان غرب، راز پیدایش داعش‌های اروپایی است که چطور می‌شود از قلب اروپا و آمریکا افرادی به داعش می‌پیوندند، البته درست است که بعضی از آنها بخاطر پول بوده است، اما برخی دیگر به خاطر عقیده بوده است؛ و اینکه چگونه داعش توانسته است این چنین جوان‌ها را به خود جذب کند و رمز این که یک جوان اروپایی مسلمان می‌شود اما از نوع داعش چیست؟ شناسایی این رموز و این اهرم‌ها برای جلوگیری از این روند به ما کمک می‌کند؛ برای مثال یکی از اهرم‌ها شاید روحیه جهادی و جنگ طلبی و خشونت باشد.

 

وی با بیان این که چهاردهمین نکته نامه‌های مقام معظم رهبری (مدظله) به جوانان غرب، ناسپاسی غرب از مردم مشرق زمین، حمله غربی‌ها به کشور‌های اسلامی و برخورد محترمانه مسلمانان با آنان است، گفت: در جنگ‌های صلیبی، مسیحیان به کتابخانه‌های مسلمانان وارد می‌شدند و علوم مختلف را از مسلمانان یاد می‌گرفتند؛ نقش دانش مسلمین در پیشرفت علمی جهان و بیان این مطالب ما را وا می‌دارد که از ظرفیت‌های موجود در جمهوری اسلامی برای به دست آوردن دوباره آن جایگاه علمی و مرجعی در جهان تلاش کنیم.

 

غرب برای ایجاد امنیت، کانون‌های ضدامنیت را به کشورهای اسلامی انتقال داده است

 

دبیر اتاق فکر دانشکده صدا و سیما قم بیان داشت: در اندیشه غرب، امنیت ایجاد شدنی نیست، غرب معتقد است که در سیستم ارتباطی و نظام بین الملل، امنیت را نمی توان ایجاد کرد و اگر در پی آن باشیم، جامعه، یک جامعه آرمانی می‌شود.

 

رجایی فر در پایان اظهار داشت: جناب پوپر در کتاب جامعه باز و دشمنانش بیان می‌کند: «بعضی از جامعه‌ها مثل جامعه اسلامی آرمانی هستند  و همیشه یک آرمانی را در نظر گرفته و افراد را به سوی آن آرمان حرکت می‌دهند، در حالی که ما آرمانی نیستیم، بلکه رئالیسم و واقع گرا هستیم»، در چنین جامعه ای که آرمانی نیست، امنیت یک موضوع آرمانی است و نمی توان ایجاد کرد، اما می‌توان شعله‌هایی که ضد امنیت هستند را از خود دور کرد؛ برای مثال کانون‌های ضد امنیت را در کشور‌های دیگر برد که دور از خودشان باشد که این نظریه را دادند و عمل کردند و حال دامن خودشان را گرفته است.

کد خبر 522746

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha