به گزارش خبرگزاری شبستان، روزنامه «دیلی اورنج» آمریکا در گزارشی نوشت: «زینب عبدالی» رئیس انجمن دانشجویان مسلمان در دانشگاه «سیراکوس» در شهر نیویورک گفت: پس از حملات تروریستی سال گذشته و همچنین لفاظی های اسلام هراسانه «دونالد ترامپ» نامزد جمهوری خواه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اسلام هراسی در این کشور افزایش یافته است.
زینب گفت: ترامپ مقصر بود اما رسانه ها نیز به واسطه تصویر سازی های بی دلیل در این خصوص تقصیرکار هستند. در حقیقت رسانه ها نیز همچون ترامپ عمل کردند اما ماهرانه تر از وی و برای مدت طولانی تری.
برخی برنامه های رسانه ای بر سوء برداشت ها از اسلام در جهان می افزایند؛ در جهانی که جمعیت مسلمان آن بیش از یک و نیم میلیارد نفر از اندونزی تا مراکش و دیگر کشورها است.
افرادی که اطلاعات زیادی در خصوص اسلام ندارند، تمایل دارند این دین را به بحران ها در خاورمیانه ارتباط دهند و از آنجا که رسانه ها نیز بیشتر افراط گرایانی که تحت نام اسلام به جنایاتی دست می زنند را پوشش می دهند، مردم هیچگاه فرصت ندارند به حقیقت دست یابند.
ماهیت اخبار این است که درگیری های بین کشورها و گروه های مسلح نظیر داعش را پوشش می دهند اما مشاهده خشونت ها در رسانه نشان نمی دهد که خشونت چگونه آغاز شده، به چه کسانی محدود است و جهان اسلام را ورای جوامع خاص در خاورمیانه نشان نمی دهد.
«احمد مالک» یکی دیگر از مسلمانان آمریکایی گفت رسانه اغلب به عنوان نگهبان دولت شناخته می شود اما رسانه همچنین باید به عنوان حافظ منافع جامعه نیز عمل کند. اما صادق نبودن برخی رسانه های خبری در خصوص مسلمانان می تواند برای جوامع مسلمان و همچنین غیر مسلمان خطرناک باشد.
نوع به تصویر کشیدن اسلام در رسانه ها می تواند برای غیرمسلمانان نیز تعیین کننده باشد زیرا این کار قابل قیاس با «تلقین» است. غیر مسلمانان ممکن است با مشاهده گزارش های اسلام هراسانه رسانه ها تصمیمات جدی بگیرند.
صبرین میر استاد دانشگاه سیراکوس گفت: تصویر سازی خطرناک دیگر رسانه های از مسلمانان نحوه ای است که آنها مهاجمان غیر مسلمان و مسلمان را به تصویر می کشند.
وی افزود: اگر این فرد غیر مسلمان باشد، این اقدام را به اوضاع نامساعد روحی و روانی وی ربط می دهند، اما اگر مسلمان باشد، وی را سریعا به داعش و تروریسم ارتباط می دهند.
بسیاری از دانشجویان مسلمان آمریکای دستکم یک تجربه مواجهه با اقدامات نژادپرستانه و اسلام هراسانه را دارند و می گویند آنها را با نام های طالبان، اسامه بن لادن برادر صدام و ... خطاب قرار داده اند.
نظر شما