به گزارش خبرگزاری شبستان، دکتر سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به پانزدهمین جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی و سنتی تاکید کرد: این رویداد بین المللی، در بخشهای متفاوت و گستردهی خود، گامی در جهت تحقق اهداف بلند و حاصل تلاش هنرمندان شیفته و متعهد فرهنگ ایرانی است که امیدوارم با گامهای بلند خود زمینههای شکوفایی و استمرار و تداوم ارزشهای الهی و انسانی را بیش از پیش بر صحنههای عشق و ایمان جاری سازد.
وی خطاب با شرکت کنندگان و دست اندرکاران جشنواره گفت: ان شاءالله قلبتان هماره قرین مهر و نور و هنرتان آکنده از عطر شکوفههای بیداری باد.
بنا به گزارش روابط عمومی جشنواره بین المللی نمایش های آئینی و سنتی متن کامل پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به این شرح است: افزون بر صبغه و سابقهی چندین هزار سالهی سنتها و آیینهای نمایشی ایرانی، قریب به یک و نیم قرن از شکلگیری تئاترجدید در ایران میگذرد و در طیّ این ایام جوششها و کوششهای بسیاری از سوی هنرمندان سختکوش این مرز و بوم در جهت نیل به اهداف متعالی این رشته صورت پذیرفته از این منظر جای بسی تقدیر دارد؛ اما به رغم این خلاقیتها همچنان دغدغهیتئاتر ملّی و ایرانی در سرلوحه و پیشانی این ماجرا باقیست.
انتظار جامعه ما دستیابی به تئاتری است که با هویت مذهبی و ملی سازگاری داشته و مؤلفهها و شاخصههای فرهنگ ایرانی را ابراز دارد. نگاهی مختص به روح ایرانی که به طور مستقیم با هویت حقیقی، پیوندی ژرف و عمیق برقرار سازد. هویتی که در مواجهه با فرهنگ سایر ملل و جهان مدّرن از نظر شکل و بیان و هم از منظر محتوا و معنا، شأن و منزلت و مزایای هستیشناسی فرهنگی ما را در معرض تماشای جهانیان قرار دهد.
بیشک تحقق بخش عمدهای از این آرمانها بر دوش و مسئولیت تئاتر سنتی و جشنوارهی نمایشهای سنتی و آیینی است؛ چرا که این مقوله بنا بر خصلت ماهوی، قرابت بیشتری با ارزشهای دینی و ملّی داشته و آثارش همواره حال و هوای ایرانی را مدّنظر دارند.
تئاتر سنتی و آیینی ما نباید به سوی هنر گلخانهای و آرشیوی سمت و سو پیدا کند، بلکه باید همواره با جسارت در ایده و پویایی در معنا، بیانی تازه و مردمی را مبتنی بر ابتکار و خلاقیت در افقهای پیش رو و سپهر خاطرات فرهنگی، دنبال کند و د رمواجهه با هنر مهاجر، پایهها و بنیانهای خود را از یاد نبرد.
آفرینشهای هنری هر سرزمینی محصول فرآیند مناسبات، جهانبینی و تفکر دینی و آیینی و شرایط ذهنی تاریخی است و در این روند، راه پیشرفت، نفی ارزشهای گذشته نیست؛ بلکه تعالی و تکامل تنها بر بستر منطقی و تداوم حقیقی امکانپذیر است. تجارب و ارزشهای کهن حیاتی نوین و مبتکرانه را طلب میکند و همین امر،موجب ضمان و بقای هنر ماست.
پانزدهمین جشنواره بینالمللی نمایشهای آیینی و سنتی، در بخشهای متفاوت و گستردهی خود، گامی در جهت تحقق اهداف فوق و حاصل تلاش هنرمندان شیفته و متعهد فرهنگ ایرانی است که امیدوارم با گامهای بلند خود زمینههای شکوفایی و استمرار و تداوم ارزشهای الهی و انسانی را بیش از پیش بر صحنههای عشق و ایمان جاری سازد. ان شاالله قلبتان هماره قرین مهر و نور و هنرتان آکنده از عطر شکوفههای بیداری باد.
پایان پیام/
نظر شما