به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر غلامحسین خواجه، رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، امروز(24 بهمن) در نشست خبری با اصحاب رسانه پیرامون شصتمین سالگرد تاسیس این دانشگاه، گفت: در این گردهمایی و نکوداشت کلیه اساتید و کارکنان دانشگاه اعم از شاغلین و بازنشستگان، دانشجویان و تعدادی از مسئولان کشوری، لشکری و استانی شرکت می کنند.
وی با اشاره به اینکه مراسم شصتمین سالگرد تاسیس دانشگاه شهید چمران اهواز(جندی شاپور قدیم) دوشنبه(26 بهمن) در سالن تربیت بدنی این دانشگاه برگزار می شود، تصریح کرد: مهمان ویژه این مراسم دکتر فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری است.
خواجه، با بیان اینکه بناست در این مراسم قرار است از همه کسانی که در این 60 سال وقت و عمر خود را صرف کردند تا دانشگاه به جایگاه کنونی خود برسد، تجلیل کنیم، توضیح داد: بیشترین هدف برگزاری این آئین شناساندن اهمیت دانشگاه به آحاد جامعه و تجلیل از بزرگان علمی و رؤسای سابق دانشگاه است.
وی رونمایی از چندین کتاب از جمله نقش دانشگاه در دوران انقلاب و همچنین دوران دفاع مقدس و رونمایی از تندیس شهید چمران را از دیگر برنامههای این مراسم عنون کرد و یاد آور شد: برنامه های این آئین در یک روز برگزار نمی شود بلکه از چند ماه قبل این برنامه ها به نوعی انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه این دانشگاه که دارای پیشینه و قدمت بسیار ارزشمندی است، رسالت خود را در راستای توسعه استان انجام می دهد، افزود: مراکز آموزش عالی به ویژه دانشگاه شهید چمران اهواز موتور محرکه توسعه استان و نیازمند حمایت هستند.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، با بیان اینکه یکی از پنج محور اصلی پیشرفت کشور در سال 1404 دستیابی به فناوری است، اضافه کرد: انتظار داریم وزیر علوم در جهت جبران عقب ماندگی های دانشگاه که ناشی از جنگ تحمیلی است، بودجه پایه دانشگاه را بهبود و اصلاح کند.
وی عنوان کرد: دانشگاه شهید چمران اهواز بر اساس برنامه توسعه پنج ساله نقش بسزایی در تحقق چشم انداز 20 ساله در بخش رشد و توسعه آموزش عالی و تحقیقاتی ایفا می کند و با توجه به قانون، اهداف، وظایف و ماموریت ها با برنامه ریزی سهم خود را در توسعه استان انجام می دهد.
وی با اشاره به اینکه با جبران عقب ماندگی های استان در طول برنامه پنج ساله، می توانیم این دانشگاه را به جایگاه اصلی خودش که قرار گرفتن در بین پنج دانشگاه برتر کشور است، برسانیم، اذعان داشت: این دانشگاه جزء پنج دانشگاه برتر کشور بوده ولی به دلیل اینکه در جنگ تحمیلی یکی از پایگاه های رزمندگان بود، باعث شد هشت سال از دانشگاه های همتراز خود عقب بمانیم.
خواجه، با بیان اینکه این دانشگاه در مقایسه با پنجاهمین سالگرد تاسیس، در ایجاد رشته های کارشناسی ارشد و دکترا ارتقای چشم گیری داشته به طوری که هم اکنون 56 رشته کارشناسی، 123 رشته کارشناسی ارشد و 70 رشته دکترا داریم، ابراز کرد: تمام شعبه های اقماری آن در دزفول، بهبهان، خرمشهر، رامین و هویزه به دانشگاه های مستقل تبدیل شدند.
وی با بیان اینکه همچنین در شوش دانشگاه باستان شناسی راه اندازی و در شوشتر دانشکده هنر را داریم، اظهار کرد: دانشگاه شهید چمران پس از جنگ تحمیلی در توسعه آموزش عالی در استان نقش فعالی ایفا کرده و یکی از دانشگاه های برتر در منطقه جنوب غرب کشور است.
وی با تاکید بر اینکه سال ها از جنگ گذشته و حقی که از این استان و دانشگاه ضایع شده هنوز بازگردانده نشده و باید آن را بگیریم، خاطر نشان کرد: این دانشگاه هم اکنون بیش از 16 هزار دانشجو دارد که از این میان یک هزار و 200 نفر در مقطع دکترا و چهار هزار نفر در مقطع کارشناسی تحصیل می کنند و 570 عضو هیئت علمی دارد.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، در خصوص تدوین سند راهبردی دانشگاه، تاکید کرد: این سند در قالب برنامه پنج ساله دانشگاه در حال نهایی شدن است و در آن برنامه های مختلف دانشگاه در حوزه های آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و عمرانی مشخص شده است.
وی تخصیص منابع مالی و امکانات برای گسترش فناوری های جدی، تشویق و ترغیب اعضای هیئت علمی به افزایش کمی و کیفی تولیدات علمی، حمایت از مجلات و کتب علمی برای کسب نمایه های بین المللی ISI، راه اندازی دورههای پسادکتری، تعریف پژوهش های کاربردی در جهت رفع نیازهای کشور، توسعه همکاری های بین دانشگاه و مراکز صنعتی، توسعه تفاهم نامه ها و قراردادهای ارتباط با صنعت در جهت حمایت از پایان نامه های تحصیلات تکمیلی، ایجاد و تجهیز شرکت های دانش بنیان، تجهیز کارگاه ها و زیرساخت های اینترنت و فناوری اطلاعات و ایجاد پژوهشکده علوم و فنون نوین و انرژیهای نو را جمله اقدامات دانشگاه جهت رسیدن در جایگاه پنج دانشگاه برتر کشور دانست.
نظر شما