شهر قم این روز ها حال و هوای دیگری دارد

به مناسبت اعیاد شعبانیه بویژه سالروز میلاد خجسته منجی عالم بشریت شهر قم این روز ها حال و هوای دیگری دارد...

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، شهر مقدس قم در روز میلاد امام عصر(عج) حال و هوای ویژه ای به خود گرفته و مراسم جشن و سرور این امام همام در حرم مطهر کریمه اهل بیت(ع) مسجد مقدس جمکران، مساجد و تکایا و دیگر اماکن متبرکه با حضور عاشقان و ارادتمندان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) در حال برگزاری است.


مردم علاوه بر مساجد و محافل مذهبی، خانه‌ها و مغازه‌ها و کوچه‌ها و بازارها، با پارچه‌های تبریک و نصب کاغذهای رنگارنگ و چراغهای ریز و درشت، خود را برای برپائی چنین شب و روزی آماده می‌سازند و با پخش شربت و شرینی و ایجاد ایستگاه‌های صلواتی حال و هوای خاصی به شهرها بخشیده‌اند.


همچنین مسجد مقدس جمکران در این روزها و شب ها میزبان خیل عاشقانی است که از سراسر کشور به این مسجد آمده تا در شب نیمه شعبان و احیای این شب به راز و نیاز بپردازند.


این خیل عظیم به حدی است که از روزهای گذشته تدابیر ترافیکی اندیشیده شده و هم اکنون در حال اجراست.


حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) نیز به طرز باشکوهی آذین بندی و چراغانی شده و از شب گذشته آیین‌های جشن و سرور دراین مکان مقدس برگزار و سخنرانان به بیان مباحث مهدویت پرداخته اند.


بر اساس این گزارش، مردم قم با حضور در حرم حضرت فاطمه معصومه(س) این جشن فرخنده را به این بانوی کریمه تبریک می گویند.


دردفاتر مراجع عظام تقلید و مقام معظم رهبری نیز آیین‌هایی به همین مناسبت با حضور شیفتگان خاندان عصمت و طهارت(ع) ترتیب یافته است.


مسلمانان خارجی مقیم قم نیز با برگزاری آیین های جشن و سرور به شیوه سنتی ، نسبت به خاندان عصمت و طهارت(ع) بویژه حضرت علی(ع) ادای احترام می کنند.


منتظران ظهور حضرت، همچنین با قرائت دعاهای ندبه و فرج و با زمزمه "اللهم عجل لولیک الفرج" در حرم مطهر که با سخنرانی و مولودی خوانی نیز همراه است برای ظهور حضرت دعا می کنند.
 

 

ولادت حضرت مهدی صاحب الزمان ( ع ) در شب جمعه ، نیمه شعبان سال 255یا 256هجری بود پس از اینکه دو قرن و اندی از هجرت پیامبر ( ص ) گذشت ، و امامت به امام دهم حضرت هادی ( ع ) و امام یازدهم حضرت عسکری ( ع ) رسید ، کم کم در بین فرمانروایان و دستگاه حکومت جبار ، نگرانی هایی پدید آمد . علت آن اخبار و احادیثی بود که در آنها نقل شده بود : از امام حسن عسکری ( ع ) فرزندی تولد خواهد یافت که تخت و کاخ جباران و ستمگران را واژگون خواهد کرد و عدل و داد را جانشین ظلم و ستم ستمگران خواهد نمود . در احادیثی که بخصوص از پیغمبر ( ص ) رسیده بود ، این مطلب زیاد گفته شده و به گوش زمامداران رسیده بود در این زمان یعنی هنگام تولد حضرت مهدی ( ع ) ، معتصم عباسی ، هشتمین خلیفه عباسی ، که حکومتش از سال 218هجری آغاز شد ، سامرا ، شهر نوساخته را مرکز حکومت عباسی قرار داد این اندیشه - که ظهور مصلحی پایه های حکومت ستمکاران را متزلزل می نماید و باید از تولد نوزادان جلوگیری کرد ، و حتی مادران بیگناه را کشت ، و یا قابله هایی را پنهانی به خانه ها فرستاد تا از زنان باردار خبر دهند - در تاریخ نظایری دارد . در زمان حضرت ابراهیم ( ع ) نمرود چنین کرد . در زمان حضرت موسی ( ع ) فرعون نیز به همین روش عمل نمود . ولی خدا نخواست . همواره ستمگران می خواهند مشعل حق را خاموش کنند ، غافل از آنکه ، خداوند نور خود را تمام و کامل می کند ، اگر چه کافران و ستمگران نخواهند در مورد نوزاد مبارک قدم حضرت امام حسن عسکری ( ع ) نیز داستان تاریخ به گونه ای شگفت انگیز و معجزه آسا تکرار شد امام دهم بیست سال - در شهر سامرا - تحت نظر و مراقبت بود ، و سپس امام یازدهم ( ع ) نیز در آنجا زیر نظر و نگهبانی حکومت به سر می برد به هنگامی که ولادت ، این اختر تابناک ، حضرت مهدی ( ع ) ، نزدیک گشت ، و خطر او در نظر جباران قوت گرفت ، در صدد بر آمدند تا از پدید آمدن این نوزاد جلوگیری کنند ، و اگر پدید آمد و بدین جهان پای نهاد ، او را از میان بردارند بدین علت بود که چگونگی احوال مهدی ، دوران حمل و سپس تولد او ، همه و همه ، از مردم نهان داشته می شد ، جز چند تن معدود از نزدیکان ، یا شاگردان و اصحاب خاص امام حسن عسکری ( ع ) کسی او را نمی دید . آنان نیز مهدی را گاه بگاه می دیدند ، نه همیشه و به صورت عادی.

 

در مدت 5 یا 4 سال آغاز عمر حضرت مهدی که پدر بزرگوارش حیات داشت ، شیعیان خاص به حضور حضرت مهدی ( ع) می رسیدند از جمله چهل تن به محضر امام یازدهم رسیدند و از امام خواستند تا حجت و امام بعد از خود را به آنها بنمایاند تا او را بشناسند ، و امام چنان کرد آنان پسری را دیدند که بیرون آمد ، همچون پاره ماه ، شبیه به پدر خویش . امام عسکری فرمود : " پس از من ، این پسر امام شماست ، و خلیفه من است در میان شما ، امراو را اطاعت کنید ، از گرد رهبری او پراکنده نگردید ، که هلاک می شوید و دینتان تباه می گردد . این را هم بدانید که شما او را پس از امروز نخواهید دید ، تا اینکه زمانی دراز بگذرد . بنابراین از نایب او ، عثمان بن سعید ، اطاعت کنید " . و بدین گونه ، امام یازدهم ، ضمن تصریح به واقع شدن غیبت کبری ، امام مهدی را به جماعت شیعیان معرفی فرمود ، و استمرار سلسله ولایت را اعلام داشت .یکی از متفکران و فیلسوفان قرن سوم هجری که به حضور امام رسیده است ، ابو سهل نوبختی می باشد باری ، حضرت مهدی ( ع ) پنهان می زیست تا پدر بزرگوارش حضرت امام حسن عسکری در روز هشتم ماه ربیع الاول سال 260هجری دیده از جهان فرو بست . در این روز بنا به سنت اسلامی ، می بایست حضرت مهدی بر پیکر مقدس پدر بزرگوار خود نماز گزارد ، تا خلفای ستمگر عباسی جریان امامت را نتوانند تمام شده اعلام کنند ، و یا بد خواهان آن را از مسیر اصلی منحرف کنند ، و وراثت معنوی و رسالت اسلامی و ولایت دینی را به دست دیگران سپارند . بدین سان ، مردم دیدند کودکی همچون خورشید تابان با شکوه هر چه تمامتر از سرای امام بیرون آمد ، و جعفر کذاب عموی خود را که آماده نماز گزاردن بر پیکر امام بود به کناری زد ، و بر بدن مطهر پدر نماز گزارد .

 

پایان پیام/

 

کد خبر 52356

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha