به گزارش خبرگزاری شبستان از بیرجند و به نقل از روابط عمومی استانداری خراسان جنوبی، محمدرضا حاج کریم جباری در دیدار با استاندار خراسان جنوبی با بيان اينكه اكو سازماني اقتصادي با رويكردهاي فرهنگي است، اظهار داشت: خراسان جنوبي داراي قابليت هاي مهم فرهنگي است كه معرفي آنها در سطح بين الملل مي تواند مورد توجه برنامه ريزان در اين موسسه قرار گيرد.
وی با بيان اينكه فعاليت هاي فرهنگي اكو در زمينه هاي شعر، ادبيات، آيين هاي نمايشي، هنرهاي دستي ميراث معنوي و نيز بزرگداشت مفاخر و چهره هاي علمي و دانشگاهي هر منطقه است، گفت: از ظرفيت سازمان اكو مي توان در راستاي معرفي ظرفيت ها و توانمندي هاي استان خراسان جنوبي استفاده كرد.
جباری برگزاري هفته هاي فرهنگي در تهران و خارج از كشور را از ديگر ماموريت هاي كاري وزارت امور خارجه دانست و تصريح كرد: با توجه به ظرفيت هاي بي نظير استان خراسان جنوبي در زمينه هاي فرهنگي و مفاخر علمي و دانشگاهي، اين آمادگي وجود دارد تا هفته فرهنگي اين استان در مركز كشور و حتي كشورهاي عضو اكو برگزار شود.
توسعهسرمايه گذاري در سراسر كشور از جمله خراسان جنوبي بايد مورد توجه قرار گيرد
معاون پژوهش هاي بين المللي وزارت امور خارجه نيز در اين جلسه به شرايط فعلي كشور در بعد سياست خارجي و بين المللي اشاره كرد و ادامه داد: با توجه به شرايط ايجاد شده در حوزه ديپلماسي، توسعه سرمايه گذاري در سراسر كشور از جمله استان خراسان جنوبي بايد مورد توجه قرار گيرد.
مرتضي دامن پاك جامي، خراسان جنوبي و شهر بيرجند را جزو شهرهاي با قدمت بالاي تاريخي دانست و تصريح كرد: ارتقاي چهره فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در عرصه خارجي از ديگر برنامه هاي كاري اين معاونت است كه خراسان جنوبي نيز مي تواند مورد توجه قرار گيرد.
وي بر تقويت ارتباطات فرهنگي و نيز بهبود روابط اسلامي- ايراني در عرصه جهاني اشاره كرد و ادامه داد: با توجه به مرز مشترك خراسان جنوبي با كشور افغانستان و نيز مشتركات ديني، زباني و تاريخي با اين كشور، مي توان از اين ظرفيت براي تقويت ارتباطات بين المللي بيش از پيش بهره برداري كرد.
وي تقويت ارتباط با كشورهاي شرق آسيا و نيز احياي جاده ابريشم را از ديگر سياست هاي كاري وزارت امور خارجه دانست و تصريح كرد: برگزاري نشست منطقه اي با عنوان از ارگ هرات تا ارگ بيرجند و تبريز به عنوان محور تاريخ و تمدن كهن اسلامي - ايراني از ديگر برنامه هايي است كه در اولويت هاي كاري اين وزارتخانه قرار دارد.
آماده پذيرايي از هيات هاي خارجي در بعد سرمايه گذاري و توريسم هستيم
استاندارخراسان جنوبي نیز در این دیدار گفت: خوشبختانه با تدابير و برنامه ريزي هاي خوبي كه از سوي وزارت امور خارجه و تيم مذاكره كننده به انجام رسيد، برجام به فرجام نهايي رسيد و امروز شاهد نگاه تازه اي از سوي كشورهاي دنيا به ايران هستيم.
وجه اله خدمتگزار، با بيان اينكه خراسان جنوبي در بخش هاي مختلف صنايع دستي و نيز اماكن تاريخي و گردشگري داراي جاذبه هاي بسيار مناسبي است، افرود: نياز است تا در راستاي معرفي بيش از پيش استان در بخش هاي مختلف اقدامات بهتر و بيشتري از سوي مسئولين امر صورت گيرد.
خدمتگزار با اشاره به اينكه آماده پذيرايي از هيات هاي خارجي در بعد سرمايه گذاري و توريسم هستيم، گفت: باتوجه به موقعيت خاص استان از حيث جغرافيايي و نيز قرار گرفتن در مسير كشورهاي آسياي شرقي از جمله افغانستان، مي توان از اين ظرفيت به نحو مطلوب استفاده كرد.
وي به امنيت پايدار استان به عنوان يك زيرساخت مهم اشاره كرد و ادامه داد: به رغم وجود ۴۶۰ كيلومتر مرز مشترك با كشور افغانستان، خراسان جنوبي يكي از امن ترين استان هاي كشور است كه مي تواند مورد توجه سرمايه گذاران خارجي و گردشگران اروپايي قرار گيرد.
وي وجود مفاخر و چهره هاي مهم علمي در استان را از ديگر ظرفيت هاي استان برشمرد و خاطرنشان ساخت: خراسان جنوبي يكي از دانشگاهي ترين استان هاي كشور است كه مي تواند مورد توجه برنامه ريزان قرار گرفته و از ظرفيت علمي موجود در استان در جهت پيشبرد امور و اهداف مورد نظر استفاده كرد.
نظر شما