دستگیری ۷۸ سرشاخه اصلی شرکت‌های متقلب در پایتخت

خبرگزاری شبستان: رئیس پلیس پایتخت با اشاره به دستگیری ۷۸ سرشاخه اصلی شرکت‌های متقلب در پایتخت گفت: ۸۵ درصد پرونده‌های کلاهبرداری در ۱۰ ماه گذشته کشف شده است.

به گزارش خبرنگار شبستان، سرتیپ پاسدار حسین ساجدی نیا، فرمانده انتظامی تهران بزرگ، ضمن اشاره به برخورد قانونی پلیس تهران بزرگ با شرکت‌های هرمی، کلاهبرداری و لیزینگ‌هایی که بدون مجوز بانک مرکزی فعالیت می‌کنند گفت: پلیس پایتخت با افراد سود جو و کلاهبردار که تحت پوشش شرکت‌های ارائه وام، لیزینگ خودرو و غیره اقدام به کلاهبرداری می‌کنند، بر اساس قانون برخورد می‌کند.

 

این مقام انتظامی با اشاره به این که سودجویان با ثبت شرکت‌های صوری تحت عنوان، کاریابی، پرداخت وام، فروش اقساطی خودرو و خانه سعی در جلب مشتری دارند گفت: طی 10 ماه گذشته امسال و بر اساس بررسی‌های انجام شده از سوی کارشناسان پلیس آگاهی تهران بزرگ، ده‌ها شرکت کلاهبرداری و هرمی شناسایی شده و در عملیات پلیسی اعضای آنها دستگیر شده‌اند.

 

وی با اشاره به کلاهبرداری‌های میلیاردی اعضای این شرکت‌ها از شهروندان تصریح کرد: این پرونده‌ها حدود هفت هزار نفر شاکی داشته و پلیس پایتخت موفق به حل و کشف 85 درصد از پرونده های منجر به کلاهبرداری در این مدت شده است.

 

سردار ساجدی نیا، ضمن هشدار به شهروندان در خصوص فعالیت‌های مجرمانه شرکت‌های هرمی عنوان داشت: این شرکت‌ها با وعده های پوشالی و دروغین، جوانان تحصیل کرده و جویای کار را جذب می‌کنند و با عضو گیری های زیاد در زیر شاخه‌های خود مبالغ قابل ملاحظه‌ای را به جیب سرآفیس‌های شرکت‌های مذکور سرازیر می‌کنند، که خوشبختانه پلیس پایتخت طی 10 ماه گذشته موفق به شناسایی و دستگیری 78 نفر از سرآفیس‌های آنها شده که همگی پس از اعتراف به جرایم خود به مرجع قضایی معرفی شده‌اند.

 

این مقام انتظامی، طمع و اعتماد بی جای شهروندان به شرکت نماها را باعث ایجاد این چنین جرایمی بیان کرد و افزود: به موازات رشد و توسعه مشاغل و شکل گیری شرکت‌های جذب جویندگان کار، سودجویانی نیز وجود دارند که با راه اندازی شرکت‌های مختلف و سو استفاده از غفلت شهروندان از آنان کلاهبرداری می‌کنند و از این طریق پول‌های هنگفت به جیب می‌زنند.

 

رییس پلیس پایتخت یکی دیگر از شیوه‌های کلاهبرداری را تلفنی و به صورت کارت به کارت معرفی کرد و افزود: در این شیوه کلاهبرداران سابقه دار با استفاده از تلفن همراه و جا زدن خود به عنوان مسئولان قرعه کشی و مسابقات تلفنی یا پیامکی و در پوشش پرداخت جوایز متعدد طمع مالباختگان را برانگیخته و با شیوه‌های کارت به کارت از طریق دستگاه خودپرداز پول و غیره، از آنها کلاهبرداری می‌کنند که در این زمینه نیز بیش از سه هزار و 500 مالباخته به پلیس مراجعه کرده‌اند که از این میان می‌توان به دستگیری افرادی تحت عنوان پزشک، وکیل و مسئولان برگزار کننده مسابقه‌های پیامکی اشاره کرد.

 

وی به شکایت بیش از سه هزار مالباخته از شرکت‌های لیزینگ خودرو اشاره کرد و اظهار داشت: در این خصوص نیز بیش از 80 درصد پرونده‌ها به نتیجه رسیده و عاملان کلاهبرداری شناسایی و دستگیر شده‌اند.

 

سردار ساجدی نیا در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: حربه پرداخت وام بانکی نیز یکی دیگر از شگردهای کلاهبرداری در این زمینه است که طی آن شیادان با تاسیس شرکت‌های تبلیغاتی اعلام می‌کنند با سود کم وام‌هایی را در اختیار متقاضیان قرار می‌دهند و به این روش کارمزد از متقاضیان دریافت می‌کنند اما هر بار با وعده‌ای دروغین پرداخت وام را به تعویق می‌اندازند و در نهایت پس از کلاهبرداری متواری می‌شوند.

 

فرمانده انتظامی تهران بزرگ در پایان با اشاره به اینکه شرکت‌های کاغذی، محلی خطرناک برای زنان و دخترانی است که جویای کار و شغل هستند، گفت: سو استفاده از زنان در محیط کار و اغفال آنها در این شرکت‌های کاغذی و شرکت نما، همیشه وجود داشته اما به مرور زمان و با افشای نوع اغفالشان، شیوه و خط مشی کارفرمایان فرصت طلب نیز تغییر کرده و عده زیادی از این افراد با تاسیس شرکت تحت عنوان منشی و یا عناوین دیگر، اقدام به استخدام افراد می‌کنند.

 

کد خبر 523777

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha