نداشتن بیمه و توزیع ناعادلانه آگهی های دولتی مهمترین مطالبه خبرنگاران کردستان

خبرگزاری شبستان: نشست هم اندیشی خبرنگاران کردستان در راستای بیان دغدغه های صنفی با معاونت مطبوعاتی وزیر ارشاد دوشنبه شب (۲۶ بهمن) در سالن شهدای دولت استانداری کردستان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، در این نشست صمیمی خبرنگاران کردستان به نمایندگی از نشریات محلی، روزنامه های محلی و خبرگزاری ها هر کدام به بیان پاره ای از دغدغه های حرفه ای خود پرداختند.

 

در این نشست که بیش از 2 ساعت و نیم به طول انجامید معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد با وجود خستگی از یک روز کاری پر مشغله در کردستان با سعه صدر و روی خوش به دغدغه های خبرنگاران گوش داد و سوال های آنها را پاسخ گفت.

 

خبات ساعدی، مدیر مسئول ماهنامه کورده واری در این نشست به نمایندگی از نشریات محلی گفت: ثبت سایت الکترونیکی نشریات محلی، رعایت توزیع آگهی های دولتی به نسبت 30 به 70 برای روزنامه های سراسری و نشریات محلی، در نظر گرفتن سهمیه برای خبرنگارانی که کارت حرفه ای خبرنگاری دارند و ساماندهی دکه های مطبوعاتی مورد توجه معاونت مطبوعاتی باشد.

 

توفیق مفاخری، سرپرست هفته نامه جوان و به نمایندگی از نشریات سراسری نیز در ادامه با بیان اینکه نشریات سراسری در استان ها از حمایت های مالی برخوردار نیستند و اکثرا از نظر بنیه اقتصادی در مضیقه هستند، گفت: نشریات سراسری در توزیع آگهی های دولتی مظلوم واقع شده اند و برای جبران هزینه هایشان با مشکل مواجه هستند که این سوال به ذهن می رسد که معاونت مطبوعاتی چه راهکاری برای جبران این هزینه در نظر گرفته است؟

 

توفیق مفاخری ادامه داد: مسائل و مشکلات پرداخت حق بیمه به صورت متمرکز انجام می شود که این طرح شامل خبرنگاران استانی نمی شود و فقط خبرنگاران مرکز را پوشش می دهد.

 

عرفان خادم، سرپرست روزنامه اطلاعات در کردستان نیز از توزیع ناعادلانه آگهی های دولتی در بین نشریات استان گله کرد و خواستار رفع این مشکل شد.

 

مدیر مسئول هفته نامه روژان در کردستان نیز در ادامه این نشست با بیان اینکه مشکلات و دغدغه های خبرنگاران و مدیران مسئول نشریان بارها و بارها در جلسات متعدد عنوان شده است، گفت: به فکر ارائه راهکار و رفع مشکلات باشید و اقدام عملی انجام دهید.

 

سلیمان الله مرادی، دادن نمایندگی به نشریات سراسری در استان ها را بدون اعمال نظارت و سنخیت کاری معضل بزرگی پیش روی رسانه های استان دانست و افزود: بعضی از روزنامه های سراسری در حد یکصد نسخه هم چاپ نمی شوند اما برای گرفتن آگهی در استان ها نمایندگی دارند که انتظار داریم جلوی این سواستفاده ها گرفته شود.

 

وی سهم نشریات محلی از آگهی های دولتی را بسیار ناچیز عنوان کرد و اظهار داشت: لازم است توزیع آگهی ها در استان با کار کارشناسی مرتفع شود.

 

اعظم شریفیان، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی و مسئول خبرگزاری های ایکنا و ایسنا در کردستان نیز در این جلسه اظهار کرد: نبود بیمه خبرنگاران خبرگزاری ها، سختی کار خبرنگاران این حوزه و کمبود اعتبارات به عنوان سه چالش پیش روی خبرگزاری قابل توجه است.

 

شنو نوری، دبیر خبر خبرگزاری شبستان در کردستان نیز رفع مشکل بیمه خبرنگاران را گوشزد کرد و گفت: بار اصلی کار رسانه ای در کشور بر دوش خبرگزاری هاست و خبرنگاران این عرصه به دلیل حجم پوشش خبری جلسات اداری و سرعت کار رسانه ای نیازمند توجه ویژه تر از سوی مسئولان هستند.    

 

سرپرست خبرگزاری مهر در کردستان نیز با بیان اینکه خبرنگاران سربازان جنگ نرم هستند، اظهار داشت: فعالیت کردن در عرصه رسانه به مثابه پا گذاشتن در لبه تیغ است.

 

آرمان نصراللهی، برگزاری دوره های آموزشی برای خبرنگاران در برنامه تقویمی وزارت ارشاد، راه اندازی صندوق اعتباری خبرنگاران و رفع مشکل بیمه خبرنگاران را به عنوان سه مطالبه جامعه رسانه ای استان مطرح کرد.

 

محمو محودی نیز خواستار ساز و کاری برای حمایت حقوقی از خبرنگاران شد و خاطر نشان کرد: توسعه همگرایی نشریات ملی، ترمیم افق روزنامه نگاری در کشور و سفارشی کردن نشریات پرتیراژ به عنوان مطالبات خبرنگاران مورد توجه است.

 

امید بهمنی از خبرنگاران استان نیز در ادامه به مشکلاتی اعم از ثبت نشدن قانونی خانه مطبوعات استان، نبود شفافیت کاری خانه در راستای اطلاع رسانی فعالیت ها، به روز نبودن سایت خانه مطبوعات استان و رعایت نکردن پاره ای از الزامات اساسنامه ای اشاره کرد و خواستار نظارت بیشتر معاون مطبوعاتی در این حوزه ها شد.

 

در ادامه این نشست معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد به مسائل و مشکلات خبرنگارن پاسخ داد.

کد خبر 523947

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha