به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، امروز ظریف در دومین روز سفر خود به بلژیک دیدارها و گفت و گو های فشرده ای داشت.
طبق اخبار منتشر شده در خبرگزاری ایسنا، وزیر امور خارجه کشورمان که برای مذاکره با مقامات ارشد بلژیک و اتحادیه اروپا به بروکسل سفر نموده است، با « شارل میشل» نخست وزیر بلژیک دیدار و رایزنی کرد.
ظریف در این دیدار با اشاره به دو بار سفر وزیر خارجه بلژیک به ایران در دوره کنونی تاکید کرد: دو کشور از ظرفیتهای خوبی برای توسعه مناسبات فیمابین از جمله در زمینه انرژی و همکاریهای صنعتی و فناوری دارند.
وی ابراز امیدواری کرد که روابط اقتصادی بین جمهوری اسلامی ایران و بلژیک که به دلیل تحریم ها کاهش یافته بود، در دوره جدید به سرعت افزایش یابد.
طرفین همچنین در این ملاقات در خصوص موضوع آوارگان و افراطیگری و تروریسم بحث و تبادل نظر کردند.
وزیر خارجه کشورمان افزود: با توجه به اینکه فرصتها و تهدیدات مشترکی پیش روی دو کشور قرار دارد، زمینه توسعه روابط بین دو کشور فراهم میباشد.
محمد جواد ظریف با اشاره به تحولات منطقه تصریح کرد: مواضع برخی کشورها به تشدید بحران در سوریه کمک میکند.
« شارل میشل» نخست وزیر بلژیک نیز در این دیدار با اشاره به ظرفیتهای زیاد دو کشور، ابراز امیدواری کرد که در دوره پسابرجام زمینه به فعلیت رساندن این ظرفیتها فرآهم آید.
وی با اشاره به سفر قبلی وزیر امور خارجه بلژیک به تهران، از اینکه روابط دو کشور به سمت شکوفایی میرود ابراز خرسندی و تاکید کرد: در انتظار سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به بلژیک هستیم.
نخست وزیر بلژیک در ادامه این دیدار با اشاره به اینکه «بلژیک برای روابط دوجانبه خود با ایران اهمیت قائل است» ، خواستار رایزنی و مذاکره دو کشور در خصوص مسائل منطقهای از جمله موضوع بحران سوریه و بحران آوارگان و تاثیر آن بر اروپا گردید.
شارل میشل با اشاره به لزوم تشویق بخش خصوصی بلژیک برای سرمایهگذاری در ایران گفت: از برقراری خط پرواز مستقیم بین تهران- بروکسل حمایت میکند.
علاوه براین، سخنرانی محمد جواد ظریف در پارلمان اروپا به عنوان مهمترین بخش برنامه های سفر وزیر خارجه کشورمان در بلژیک اولین برنامه کاری وی در روز سهشنبه است.
ظریف در کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا در جمع 71 عضو این کمیته و همچنین تعداد زیادی از دیگر نمایدگان پارلمان اروپا گفت: فکر میکنم اتحادیه اروپا و ایران میتوانند بهخاطر این واقعیت که نشان دادند دیپلماسی کارآمد است افتخار کنند.
او افزود: دلیل این امور تغییر پارادایمی بود که از طریق آن به موضوعات میپرداختیم.
وزیر خارجه کشورمان تصریح کرد: بازی با حاصل جمع صفر بازی باخت - باخت بوده و در پایان همه را بازنده خواهد کرد. بنابراین یا باید یک بازی با حاصل جمع مثبت داشته باشیم یا بازی با حاصل جمع منفی که در آن همه بازنده خواهند بود.
وی با تاکید بر لزوم اتخاذ رویکردهای چندجانبه در حل مشکلات منطقهیی و جهانی گفت: باید همه بدانیم که در یک قایق هستیم یا با هم نجات پیدا میکنیم یا با هم غرق میشویم.
پارلمان اروپایی تنها مجمع پارلمانی چندملیتی در جهان و تنها نهاد اتحادیه اروپاست که اعضای آن مستقیماً توسط شهروندان اروپا انتخاب میشوند.
به دنبال نهایی شدن پرونده هستهای و آغاز روند لغو تحریمها از سوی اتحادیه اروپایی، روابط با پارلمان اروپایی نیز از جهش قابل توجهی برخوردار بوده است.
مارتین شولتز، رییس این پارلمان در ماه اکتبر سال گذشته به ایران سفر کرد. همچنین این پارلمان با درک جدیدی از وضعیت روابط با ایران درصدد است گزارش راهبردی جدیدی در رابطه با ایران تدوین و منتشر کند که انتظار میرود نسبت به گزارشهای قبلی معتدلتر باشد. گرچه بحث و انتقاد در رابطه با وضعیت حقوق بشر در ایران نیز در این گزارش پیشبینی میشود.
وزیر خارجه ایران پس از حضور در پارلمان اروپا به همراه المار بروک، رییس کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا در نشستی خبری با خبرنگاران حضور یافت.
ظریف در این نشست خبری گفت: در سوریه حکومت مشروعی وجود دارد که توسط سازمان ملل به مشروعیت شناخته شده است. آنهایی که در سوریه بدون مجوز یک دولت مشروع عمل میکنند قوانین بینالملل را نقض میکنند.
او ادامه داد: ایران نیروی نظامی در سوریه آن گونه که ادعا میشود ندارد. ما در آنجا مشاور نظامی به دعوت دولت این کشور داریم. ما این مشاوران نظامی را زمانی خارج میکنیم که دولت محلی این اقدام را ضروری بداند.
وزیر خارجه کشورمان افزود: آن چه در سوریه ضروری بوده اجازه به برقراری آتش بس است؛ اجازه برای گفتوگوی سیاسی ببن مردم سوریه. باید دیکته کردن مفاد گفتوگوی سیاسی متوقف شود. سوریها باید تصمیم بگیرند و خارجیها نمیتوانند بگویند نتیجه مذاکرات چیست؟
وی با بیان این که نتایج مذاکرات توسط سوریها در داخل اتاق مذاکره تعیین خواهد شد نه در پایتختهای کشورهای منطقه بویژه ریاض گفت: ما برای مردم سوریه تصمیم نخواهیم گزفت. آنها نیز نمیتوانند برای مردم سوریه تصمیم بگیرند. اما اگر درباره نیروهای نظامی صحبت میکنیم باید بمباران یمن نیز متوقف شود؛ که بهصورت روزانه علیه مردم یمن انجام میشود. دیگر اهداف نظامی در آنجا وجود ندارد.
ظریف تصریح کرد: غیر نظامیها در یمن کشته میشوند و ما باید این فرآیند را هم اکنون متوقف کنیم و به ظلمهایی که در یمن صورت میگیرد پایان دهیم.
همچنین، وزیر امور خارجه کشورمان در دومین روز سفر خود به بروکسل با وزیر خارجه بلژیک دیدار کرد.
نظر شما