به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، سعید عبداللهی، فرماندار صدوق، امروز (23آذر) در نشست اداری فرمانداری با تاکید بر ضرورت شناخت فرهنگ عاشورایی، خاطرنشان کرد: فرهنگ عاشورا در طول تاریخ همواره برای جامعه اسلامی و مؤمنین الهام بخش بوده و حرارتی در دل های مؤمنین ایجاد کرده که هرگز به سردی نمی گراید.
وی با اشاره به حوادث عاشورا و قیام امام حسین(ع)، اظهار داشت: حرکت امام حسین (ع) که منجر به حادثه عاشورا شد، چیزی به جز یک انقلاب اسلامی و تلاش در راستای تحول اصلاح جامعه اسلامی نبود.
فرماندار صدوق افزود: انقلاب دینی امام حسین (ع) به عنوان مهم ترین عامل برقراری اسلام راستین و کوبنده تحریفات دینی، همواره در طول تاریخ مورد بغض دشمنان اسلام و دیانت بوده و در کنار دشمنان خارجی، همواره دوستان نادان متن جامعه اسلامی و مسلمانان ناآگاه نیز خواسته یا ناخواسته، ضربه های هولناکی به این حادثه بزرگ وارد کرده اند.
عبداللهی با اشاره به ابعاد گسترده قیام عاشورا و دستاورد آن برای ادوار مختلف تاریخ، افزود: جلوه های این الهام بخشی را در طول تاریخ و خصوصاً در دوران اخیر در پیروزی انقلاب اسلامی، حماسه آفرینی های هشت سال دفاع مقدس و پیروزی جنگ 33 روزه لبنان در مصاف با اسرائیل غاصب و ... به وضوح می توان مشاهده کرد.
عالی ترین مقام اجرایی شهرستان صدوق، به آسیب های ناشی از بی تفاوتی به فرهنگ مهم عاشورایی اشاره و خاطر نشان کرد: به رغم تمامی آثار خیر و برکاتی که فرهنگ عاشورا داشته در مقام عمل جهت پاسداشت و بزرگداشت حماسه های حسینی و عاشورایی از یک سو بعضی از اعمال و آئینهایی که در این راستا توسط عزاداران اجرا می گردد ما را از فرهنگ واقعی عاشورا دور کرده و خدای ناکرده موجب وهن اسلام می شود و از طرف دیگر دشمنان اسلام که آثار و کارکرد بالای این فرهنگ را دیده اند با تمامی وجود تلاش می کنند تا از قدرت حقیقی و نقش سازنده مجالس و آئین های عزاداری بکاهند که در این رابطه بحث مهندسی فرهنگ عاشورا میتواند مانعی بزرگ بر سر راه دشمنان قسم خورده اسلام باشد و توطئه های آنان را نیز خنثی کند.
فرماندار صدوق تصریح کرد: اولین گام برای مهندسی فرهنگ عاشورا رصد فرهنگی است، در رصد فرهنگ عاشورا باید وضعیت فرهنگی کشور را با یک نگاه عینیت گرا بررسی کرد، هم در سطح فرهنگی عمومی و هم در سطح خرده فرهنگ های موجود در جامعه و با کالبد شکافی فرهنگی جامعه شناخت عمیق از فضای فرهنگی کشور انجام گیرد.
عبداللهی، جایگاه فرهنگ عاشورایی در جامعه دینی و نظام اسلامی را ارزشمند توصیف کرد و اظهار داشت: فرهنگ متعالی عاشورا در طول تاریخ و هم اکنون عامل هویت بخشی و مقاومت پذیری جامعه ما است، ما نیاز داریم به طور دائمی این فرهنگ را رصد کنیم و با شناخت از روندهای موجود، کاستی ها و فرآیندهای شکل گیری، پردازش و نمودهای عملی رفتاری، زمینه مهندسی فرهنگ عاشورا را فراهم کنیم.
پایان پیام/
نظر شما