احتمال پرتاب ماهواره جدید ایران به مدار زمین/ پاکستان منتظر رفع موانع تجاری با ایران

خبرگزاری شبستان:احتمال پرتاب ماهواره جدید ایران به مدار زمین، علاقه‌مندی ژاپن برای گسترش همکاری‌ها با ایران در زمینه نفت و گاز، پاکستان منتظر رفع موانع تجاری با ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: احتمال پرتاب ماهواره جدید ایران به مدار زمین، علاقه‌مندی ژاپن برای گسترش همکاری‌ها با ایران در زمینه نفت و گاز، پاکستان منتظر رفع موانع تجاری با ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

ایتارتاس: مقام روس تحویل موشک‌های اس‌300 به ایران را تکذیب کرد

یک منبع آگاه در وزارت دفاع روسیه، گزارش‌ها درباره تحویل اولین محموله موشک‌های اس‌300 خریداری‌شده به ایران را تکذیب کرد.

این منبع بلندپایه که به شرط عدم افشای نام با خبرگزاری تاس در روسیه گفت‌وگو می‌کرد، گفت: «آغاز تحویل اولین محموله‌های سامانه‌های موشکی اس‌300 با توجه به اینکه طرف ایرانی هزینه تعیین‌شده در قرارداد را تا 16 فوریه تسویه نکرده، میسر نخواهد بود.»

پیش از این خبرگزاری ریانووستی از قول یک مقام ارشد در سازمان کارشناسان تسلیحاتی روسیه مدعی شده بود طرف روس این سامانه‌های دفاع موشکی را روز پنجشنبه به ایران تحویل خواهد داد.

سرتیپ «حسین دهقان»، وزیر دفاع ایران که این هفته برای دیدار و مذاکره با «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه و تقویت همکاریهای نظامی دوجانبه به مسکو سفر کرده نیز پیشتر گفته بود رایزنی درباره تحویل این سامانه‌های دفاع موشکی در اولویت رایزنی‌های دوجانبه با مقامات روس قرار دارد.

روسیه به موجب قراردادی که در سال 2007 با ایران امضا کرد باید دست‌کم پنج سامانه دفاع هوایی اس-300 را به ایران تحویل می‌داد. مسکو در سال 2010 با این بهانه که فروش این سامانه به ایران خلاف قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران است از تحویل آن به تهران امتناع کرده بود.

وزارت دفاع ایران به دنبال این تصمیم مسکو، از طرف روسی به دادگاه بین المللی شکایت کرده و خواستار دریافت غرامتی معادل 4 میلیارد دلار شده بود.

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه روز 24 فروردین با صدور حکمی، ممنوعیت خودخوانده تحویل این سامانه دفاعی به ایران را لغو کرد. با این حال، مسکو تاکنون تاریخ مشخصی برای تحویل این سامانه مشخص نکرده است.

احتمال پرتاب ماهواره جدید ایران به مدار زمین

ایران احتمالا ماهواره‌ای جدید را در ماه جاری به مدار زمین پرتاب می‌کند.

به نوشته وبگاه «آل‌ثینگ نیوکلییر» با این‌که پیش‌بینی درباره فعالیت‌های فضایی ایران دشوار است اما مقام‌های رسمی ایران از پرتاب ماهواره به مدار زمین به زودی زود خبر دادند.

هفته گذشته نیز در مراسم سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی نیز ماکتی از موشک ماهواره بر سیمرغ به نمایش گذاشته شد. از سویی یک وبگاه آمریکایی ویژه رصد فعالیت فضایی، موشکی از امکان تحرکاتی در مرکز پرتاب ماهواره‌ای ایران در سمنان در هفته‌های آتی خبر داده است.

ایران قبلا نیز 4پرتاب موفقیت‌آمیز ماهواره به مدار زمین داشته است. ماهواره «امید» در سال 2009، «راصد» در 2011 ، «نوید» در سال 2012 و «فجر» در سال 2015 از آن جمله بودند.

این وبگاه آمریکایی در خاتمه مدعی شد که پرتاب ماهواره‌ها می‌تواند به ایران در توسعه فن‌آوری و ساخت موشک بالستیک بابرد بیشتر کمک کند.

علاقه‌مندی ژاپن برای گسترش همکاری‌ها با ایران در زمینه نفت و گاز

«کاوایی» مشاور نخست‌وزیر ژاپن امروز (چهارشنبه) با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در تهران دیدار و در خصوص راه‌های گسترش مناسبات دوجانبه و مقدمات سفر نخست‌وزیر این کشور به ایران بحث و تبادل نظر کرد.

ظریف با ارزیابی روابط دوجانبه اظهار داشت: بسیار خوشحالیم در دیدار مشاور نخست‌وزیر ژاپن به همراه هیأت اقتصادی این کشور، اراده جدی دولت ژاپن را برای برقراری گام‌های بلند در گسترش مناسبات را مشاهده می‌کنیم و علاقمندیم در پرتو دیدگاه‌های آقای روحانی و شنیزو آبه، ظرفیت‌های جدیدی را برای افق‌های جدید در مناسبات دو کشور مورد بررسی قرار دهیم.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به رایزنی‌های مستمر بین وزرای خارجه ۲ کشور عنوان کرد: رایزنی ما با همتای ژاپنی همواره رو به پیشرفت است و ما از نتایج سفر وزیر دارایی و اقتصادی جمهوری اسلامی به ژاپن که دستاوردهای مهمی را به همراه داشت، حمایت می‌کنیم و سفر جنابعالی اراده دولت و ملت ژاپن را برای توسعه همه جانبه مناسبات تهران و توکیو نشان می‌دهد.

ظریف افزود: گسترش روابط جمهوری اسلامی ایران و ژاپن بر اساس یک مراوده تجاری صرف نمی‌باشد، بلکه جمهوری اسلامی ایران به توسعه همه جانبه روابط سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و انسانی می‌اندیشد. ظرفیت‌های متنوع جمهوری اسلامی ایران در زمینه‌های نیروی انسانی کارآمد، موقعیت جغرافیایی و دسترسی راحت و آزاد به بازارهای 400 میلیونی در منطقه، برخورداری از منابع غنی طبیعی و استحکام امنیت و ظرفیت بالای ایران در برقراری امنیت و ثبات، همه این مولفه‌ها، پشتوانه راهبردی مناسبات جمهوری اسلامی ایران با دیگر کشورها را دوچندان ساخته است.

وی با اشاره به باورهای جامعه ایران به آراء مردم و صندوق‌های آراء خاطرنشان کرد: شاخصه‌های بارز جمهوری اسلامی ایران، پیروی از مردمسالاری بوده که این راهبرد همواره موجب استحکام ساختار دموکراتیک جمهوری اسلامی ایران و تضمین هر چه بیشتر برای ثبات و سرمایه‌گذاران خارجی است.

وزیر امور خارجه کشورمان به ظرفیت متنوع انسانی در ایران پرداخت و با اشاره به رشد روزافزون نیروی انسانی ماهر و کارآمد، به ویژه در پرتو پیشرفت‌های ایران در زمینه‌های نانو و بیوتکنولوژی از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای تحکیم مناسبات دو کشور در همه زمینه‌ها با ژاپن خبر داد.

کاوایی مشاور نخست‌وزیر ژاپن نیز در این دیدار اظهار داشت: سفر هیأت ژاپنی برای تبیین اراده جدی دولت ژاپن به منظور آماده‌سازی سفر نخست‌وزیر ژاپن به جمهوری اسلامی ایران است و ژاپن علاقمند است در زمینه انرژی و پروژه‌های گاز، امور بانکداری و پولی، تولید خودرو، محیط زیست و فناوری برای مبارزه با آلودگی آب و هوا، تبادلات فرهنگی و توریستی، همکاری‌های پیرامون فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای و سیستم‌های حفاظتی آن، مبارزه با تروریسم و داعش، همکاری‌های خود با جمهوری اسلامی ایران را تقویت کند.

وی با اشاره به نتایج سفر هیأت ژاپنی و رایزنی‌های فیمابین اظهار داشت: دستاوردهای تحکیم روابط ژاپن و جمهوری اسلامی ایران می‌تواند به ثبات و امنیت منطقه خاورمیانه و آسیا کمک شایانی کند و اراده و دیدگاه‌های دو کشور را برای منافع مشترک به همراه خواهد داشت.

مشاور نخست‌وزیر ژاپن در این دیدار پیام کتبی دولت ژاپن را تقدیم ظریف کرد.

مهر:

ایرباس بانک های اروپایی را به معامله با ایران تشویق کرد

شرکت هواپیماسازی ایرباس که به تازگی قراردادی ۲۷ میلیارد دلاری با ایران بسته، بانک های اروپایی را به معامله با ایران تشویق کرد.

نایجل تیلور، مدیر مالی شرکت ایرباس گفت: برای از سرگیری مبادلات مالی با ایران، دولت‌های اروپایی و شرکت‌های بیمه نگاه مثبتی به ایران دارند.

شرکت ایرباس در پی لغو تحریم‌های ایران و سفر حسن روحانی به فرانسه، برای فروش ۱۱۸ فروند هواپیمای مسافربری با ایران به توافق رسید.

مدیر مالی شرکت ایرباس در سخنانش، شرایط جدید بوجود آمده برای معامله با ایران را یک موهبت دانست و گفت که نمی داند چرا بانک‌های اروپایی به این مساله پشت کرده‌اند.

سخنان مدیر مالی ایرباس در حالیست که در میان بانک‌های اروپایی یک بانک فرانسوی جریمه سنگین نقض تحریم‌های ایران و چند کشور دیگر را پرداخت. بانک بی ان پی  در سال ۲۰۱۴ از سوی آمریکا به پرداخت ۹ میلیارد دلار محکوم شد.

ماریان لیانی مدیرکل فدراسیون بانکی فرانسه، همچنان معتقد است که چارچوب حقوقی آمریکا در مورد تحریم‌های ایران به اندازه کافی روشن نیست و بانک‌ها نیازمند اطمینان از آن هستند که دیگر متحمل جریمه نمی شوند.

پاکستان منتظر رفع موانع تجاری با ایران است

«خرم دستیگر خان» وزیر تجارت پاکستان در کمیته تجاری مجلس سنای این کشور گفت: بین پاکستان با کشورهای ایران و افغانستان قوانین تجاری گوناگونی وجود دارد با این وجود اسلام آباد منتظر است بعد از برداشته شدن تحریمهای بین المللی علیه ایران محدودیت های تجاری بین دو کشور رفع شود.

 در این نشست تجاری که به ریاست «شبلی فراز» سناتور پاکستانی تشکیل شد وزیر تجارت پاکستان افزود: ما نباید در تجارت با ایران همانگونه رفتار کنیم که در تجارت با افغانستان انجام می دهیم. باید برای تجارت با ایران کمیته ویژه ای تشکیل دهیم.

وی در ادامه تصریح کرد: ترکیه واردات پوشاک، پارچه و پلی اتیلن را از پاکستان کم کرده است و در این میان باید برای رشد و توسعه تجارت با ایران کمیته ای ویژه تشکیل داد تا به بررسی مشکلات و محدودیتهای تجارت با ایران بپردازد و بعد از رفع موانع ،تجارت با این کشور گسترش یابد.

لازم به ذکر است پیشتر نیز «پرویز رشید» وزیر اطلاع رسانی پاکستان در دیدار با «مهدی هنر دوست» سفیر جمهوری اسلامی ایران در اسلام آباد از افزایش همکاری بین دو کشور در زمینه های اقتصادی و تجاری بویژه در بخش انرژی، برق و گاز خبر داده بود.

باشگاه خبرنگاران جوان:

ان پی آر: توافق نفتی ریاض-مسکو به سود ایران نیست

رادیوی ملی آمریکا (ان پی آر) در گزارشی نوشت؛ در حاشیه برگزاری نشست وزیران نفت کشورهای تولید کننده نفت در دوحه، مقامات ایرانی این نشست را حرکتی بزرگ به سوی افزایش بهای نفت عنوان کردند. با این حال، ایران تمایلی به پایین آوردن حجم تولید نفت خود ندارد و افزایش تولید طلای سیاه را در سرلوحه امور اقتصادی خود قرار داده است.

اگرچه موضع ایران در راستای اهداف این نشست نبود، سخنان نماینده ایران در اوپک که تنها به استقبال لفظی از تصمیمات اتخاذ شده نشست دوحه بسنده کرده بود، باعث شد بهای نفت وست تگزاس اینترمدییت با یک دلار و 62 سنت افزایش به 30 دلار و 66 سنت در هر بشکه برسد.

برخی از کارشناسان انرژی دیدگاه‌های مثبتی نسبت به توافق عربستان و روسیه برای مهار تولید نفت و افزایش بهای آن دارند. این دو کشور در کنار قطر و ونزوئلا توافق کردند تولید نفت خود را در سطح حجم تولید ماه ژانویه نگه دارند تا از این طریق کنترل بهای آن را در دست بگیرند. در ژانویه 2016، بهای هر بشکه نفت به پایین ترین سطح در دوازده سال اخیر رسید که علل اصلی آن افزایش تولید نفت اوپک، ورود ایران به بازار نفت، و گسترش صنعت نفت شیل است.

با این حال وزیران نفت کشورهای روسیه، عربستان، قطر و ونزوئلا برای پیش بردن اهداف خود به مشارکت ایران نیاز دارند. به همین منظور روز گذشته (چهارشنبه 28 بهمن) وزرای نفت این کشورها برای رایزنی با مقامات ایرانی وارد این کشور شدند. «بیژن زنگنه» وزیر نفت ایران پس از دیدار با وزرای نفت عراق، ونزوئلا و قطر در تهران از توافق اخیر عربستان و روسیه برای حفظ سقف تولید ژانویه حمایت کرد اما تعهدی به محدود کردن تولید نفت ایران نداد. چرا که ایران به دلیل تحریمهای بین المللی، سیاست اقتصاد مقاومتی را پیش گرفته است و برای رهایی از بحران به درآمد نفتی نیاز دارد.

به عقیده تحلیلگران بانک آمریکایی گلدمن ساکس، ایران درصدد بررسی وضع بازار و جلب سرمایه گذاران بخش انرژی است. درصورتی که توافق اخیر عربستان و روسیه برای کنترل حجم تولید نفت مؤثر واقع شود، باز هم تاثیر قابل توجهی بر افزایش بهای نفت نخواهد داشت.

ایرنا:

ایرباس: بانک‌های اروپایی در معامله با ایران مشارکت کنند

"نایجل تیلور" مسئول مالی شرکت ایرباس، عنوان کرد دولت‌های اروپایی و شرکت‌های بیمه اعتبار صادرات نگاه مثبتی به از سرگیری تبادلات اقتصادی با ایران دارند.

وی در کنفرانس تامین اعتبار صادرات که توسط وزارتخانه‌های اقتصاد و دارایی برگزار شده بود، افزود: به رغم این موهبت نمی فهمم که چرا بانک‌های اروپایی در حال حاضر به این مساله پشت کرده اند؛ نترسید!

این اظهارات در حالی مطرح می شود که ایرباس با فروش 118 فروند ایرباس به ایران به ارزش 27 میلیارد دلار با چالش تامین اعتبار بانکی صادرات مواجه شده است.

این گزارش حاکی است به رغم اظهارات یک وزیر ایرانی در دعوت از شرکت‌ها و بانک‌ها به بازگشت کشورش، نهادهای مالی فرانسوی هنوز جریمه سنگین بانک «ب ان پ پاریبا» را از یاد نبرده‌اند.

این بانک در سال 2014 میلادی به دلیل نقض تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه چند کشور از جمله ایران به پرداخت جریمه 9 میلیارد دلاری محکوم شد.

"ماری آن باربا لیانی" مدیرکل فدراسیون بانکی فرانسه، همچنان معتقد است که چارچوب حقوقی آمریکا در مورد تحریم‌های ایران به اندازه کافی روشن نیست و بانک‌ها نیازمند اطمینان از آن هستند که دیگر متحمل جریمه نمی شوند.

وی افزود: فعلا این اطمینان وجود ندارد. بانک‌های ما برای فعالیت به امنیت حقوقی کامل نیاز دارند.

شرکت هواپیماسازی ایرباس دیروز (سه شنبه) فهرست تازه‌ای از سفارش‌های دریافتی خود منتشر کرد که از افزایش در این بخش حکایت دارد.

"عباس آخوندی" وزیر راه و شهرسازی ایران گفته است شرکت ایران ایر در مجموع 118 فروند هواپیما شامل 45 فروند ایرباس 320، حدود 45 فروند ایرباس330، تعداد 16 فروند ایرباس 350 و 12 فروند ایرباس380 خریداری کرده است.

همچنین پیش بینی شده است در سال جاری میلادی، 8 فروند هواپیمای ایرباس به ناوگان هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) اضافه شود.

مقامات ایران و اندونزی هفته آینده برای توسعه همکاری ها در بخش انرژی مذاکره می کنند

وزارت انرژی و منابع معدنی اندونزی روز چهارشنبه اعلام کرد که با مقامات وزارت نفت ایران هفته آینده در جاکارتا برای توسعه همکاری ها در بخش نفت و گاز وارد مذاکره می شود.

'ویراتماجا پوجا' مدیرکل بخش نفت و گاز وزارت انرژی و منابع معدنی اندونزی، گفت که نمایندگانی از ایران روزهای سه شنبه و چهارشنبه هفته آینده در اندونزی در مورد همکاری در بخش نفت و گاز بحث و تبادل نظر می کنند.

وی این سفر را در پاسخ به سفر چندی پیش 'سعید سودیرمان' وزیر انرژی و منابع معدنی اندونزی به تهران و مذاکراه با مقامات کشورمان اعلام کرد، اما به سطح هیات ایرانی که به جاکارتا سفر می کند، اشاره نکرد.

به نوشته تارنمای 'تمپو'، مدیر کل نفت و گاز وزارت انرژی اندونزی گفت که در این دیدارها، عرضه انرژی و نفت و گاز ایران به اندونزی و سرمایه گذاری در این عرصه مورد بحث قرار می گیرد.

وی سرمایه گذاری در ساخت پالایشگاه ها و مخازن را از جمله مباحثی دانست که در این مذاکرات طرح می شود.

دولت اندونزی با ایران همکاری طولانی مدتی در بخش انرژی دارد، اما این همکاری های دو جانبه با اعمال تحریم های ناعادلانه غرب علیه کشورمان مختل شد و پس از اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و لغو تحریم ها در ماه جاری میلادی جاکارتا بار دیگر درپی توسعه مناسبات اقتصادی با تهران است.

'ویراتماجا پوجا' گفت که در نشست هفته آینده ارزش سرمایه گذاری مورد بحث نیست، بلکه در این خصوص در نشست های آینده مذاکره می شود.

به گفته وی، دولت اندونزی همکاری شرکت ها برای سرمایه گذاری در ساخت پالایشگاه را تشویق می کند، چون که با تحقق سرمایه گذاری، ارزش افزوده داخلی بهبود می یابد.

این مقام وزارت انرژی اندونزی همچنین اعلام کرد این کشور علاوه بر همکاری با ایران، با عراق نیز در بخش انرژی همکاری می کند.

تارنمای 'کاتادیتا' نیز نوشت یک مقام وزارت انرژی و منابع معدنی اندونزی، گفت که ایران ظرفیت بالایی برای همکاری با اندونزی دارد.

وی گفت برای تحقق همکاری دو کشور در بخش برق و سرمایه گذاری در این عرصه، مقام های دولت اندونزی و ایران جمعه گذشته نشستی در بالی برگزار کردند.

براساس این گزارش، در این نشست بحث انرژی برق مطرح شده است و این مقام انرژی اندونزی گفت که ایران در بخش برق آبی و انرژی های تجدیدپذیر در این کشور سرمایه گذاری خواهد کرد.

دولت اندونزی بر روی انرژی های تجدیدپذیر تمرکز کرده و براساس این برنامه تا سال 2025 میلادی باید 23 درصد از کل مصرف این کشور از انرژی تجدیدپذیر تامین شود.

استفاده از انرژی سازگار با محیط زیست نیز یک گام اندونزی برای فرار از انرژی های فسیلی است.

وی همچنین با اشاره به بحث در مورد سرمایه گذاری ایران برای ساخت یک پالایشگاه نفت در اندونزی، گفت: برخی مکان ها برای این مساله مورد بررسی قرار گرفته، اما من دقیقا نمی دانم کجاست.

این مقام وزارت انرژی اندونزی گفت که در حال حاضر، ساخت دو پالایشگاه'بونتانگ' و 'توبان رگنکی' هر کدام با ظرفیت 300 هزار بشکه در روز در برنامه استراتژیک ملی وجود دارد.

ساخت پالایشگاه 'بونتانگ' در حال حاضر در مرحله ارزیابی بازار است و ماه ژوئن سال 2016 به مناقصه گذاشته می شود. در حالی که پنج سرمایه گذار برای شراکت در ساخت پالایشگاه 'توبان رگنکی' وجود دارد.

وی شرکت 'آرامکو' عربستان، شرکت نفت کویت و 'سینوپک' چین، 'روس نفت' روسیه و یک کنسرسیوم تایلندی را پنج علاقه مند به سرمایه گذاری در این طرح پالایشگاهی اعلام کرد.

به نوشته تارنمای 'کاتادیتا'، علاوه بر این، دو طرح ساخت پالایشگاهی 'آرون' و 'آچه و پاپوا' وجود دارد که جزو طرح های استراتژیک ملی اندونزی نیست و همچنان مورد بحث است.

'سعید سودیرمان' وزیر انرژی و منابع معدنی اندونزی نیز بهمن ماه جاری، تاکید کرده بود همکاری با ایران در بخش انرژی مانند نفت، گاز، برق و انرژی های تجدیدپذیر پس از اجرای برجام و لغو تحریم ها توسعه می یابد.

وی که طی یکسال گذشته چند بار به ایران سفر کرده است، گفت که این شرایط به ما فرصت می دهد در بخش برق، به ویژه انرژی های جدید و تجدیدپذیر مانند انرژی های آبی و بادی با ایران همکاری کنیم.

کد خبر 524504

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha