به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، حجت الاسلام مهدي بياتي مدير مركز راهبردي عفاف و حيا امروز( 29 بهمن) در دوره آموزشی طرح « قاصدان نجابت» با موضوع توانمندسازی مبلغان قاصدان نجابت جهت تامین محتوای ورود به مدارس در محل مجتمع فرهنگی امام علی( ع) اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان یزد گفت: اگر امروز معنای عفاف را در جایگاه خود به کار نبریم برای ما مشکل ساز خواهد بود.
وی افزود: عفاف امری درونی و حجاب نیز امری بیرونی است که می توان حجاب را قابل مشاهده دانست ولی عفاف فراتر از ان است که به رفتار ذهنی افراد پرداخته می شود.
مدير مركز راهبردي عفاف و حيا خاطرنشان کرد: ما در جامعه باید با عفاف اهمیت دهیم زیرا زمانی که یک فرد پوشش دارد نمی توان گفت که فرد عفاف نیز دارد اما این پوشش می تواند مقدمه و کلیدی برای عفاف باشد.
حجت الاسلام بیاتی بیان کرد: شبکه مفهومی عفاف شامل لایه های نزدیک و دور است که برخی از پیزها در عفاف از حجاب مهمتر است و هرچند حجاب امری ضروری است اما ان تنها یک بعد از عفاف است.
وی ادامه داد: حجاب قد بلندترین نمایشگر عفاف است و ما ناخودآگاه اعمالی انجام می دهیم که در درونمان نهادینه شده است و در این راستا نیز عفاف باید در درون ما نهادینه شود.
مدير مركز راهبردي عفاف و حيا تصریح کرد: اگر عفاف در درون ما نهادینه شود حتی زمانی که در کشوری بی بند و بار قرار بگیریم نیز باز هم به حجاب و عفاف تقید خواهیم داشت و ناخودآگاه آن و آثارش را مشاهده می کنیم.
حجت الاسلام بیاتی بیان رد: وضعیت پوششی جامعه و معماری هر جامعه ای نشانگر عفاف در هر جامعه است زیرا باعث ایجاد خود کنترلی در افراد می شود.
وی افزود: معماری عفیفانه، تقید به تناول لقمه حلال، عزت نفس، گوش فراندادن به حرام، انجام مناسک عبادی، توجه به مرگ، حجاب و پوشش، مدیریت نگاه از ابعاد عفاف است که باید با تبیین آنها در راستای جامعه ای عفیف گام برداریم.
مدير مركز راهبردي عفاف و حيا بیان کرد: زنی که در خصوص لقمه حلال به همسر خود تذکر می دهد بسیار می تواند در اعمال افراد تاثیرگذار باشد و خانواده را از گزند لقمه حرام حفظ می کند.
حجت الاسلام بیاتی بیان کرد: برخی از اقدامات، خودکنترلی ما را کاهش می دهد که موسیقی می تواند از جمله آنها باشد و در این راستا نیز زمانی که خود کنترلبی خود را افزایش دهیم بسیاری از اقدامات مشکل دار ما نیز کاهش پیدا می کند.
وی افزود: عفاف مقدم بر حجاب است و هرچند بعدا عفاف به حجاب خدمت می کند اما عفاف کلیدی برای حجاب است.
مدير مركز راهبردي عفاف و حيا بیان کرد: حیا، دوری کردن از هر امری قبیح است و عفاف نیز خود کنترلی جنسی است که متوجه بودن به مرگ می تواند هردوی آنها را تقویت کند.
لازم به ذکر است، این کارگاه به همت کانون فرهنگی هنری عفاف و حجاب و به مدت دو روز برگزار می شود.
نظر شما