به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، کریم حبیبی انبوهی پیش از ظهر امروز (اول اسفند) در همایش سراسری دهياران استان که در سالن اجتماعات شهید رجایی برگزار شد، بیان کرد: جمع حاضر در این همایش در یک موضوع مشترک هستند و آن مدیریت روستایی است و کسوت مدیر روستا بودن مبارک است و جمع حاضر به آن آراسته هستند.
وی ادامه داد: در روستا مشکلاتی وجود دارد که برخی ذاتی است و برخی از این مشکلات عارضی است یعنی ناشی از خود دستگاه های اجرایی است و عمومیت داشته و خاص استان قزوین نبوده و حل آن نیز در گرو بودجه و عِده و عُده نيست.
مدیرکل دفتر امور روستایی و امور شوراها استانداري قزوین اضافه کرد: یکی از مشکلات روستایی مدیریت در سطح خود روستا است امروز ما در روستاها، شوراها را داریم که دهياران را به عنوان مدیر روستا تعیین می کنند و 48 وظیفه برای دهياري ها تعیین شده که هر وظیفه ناظر بر مدیریت روستا است دهياران نماینده عالی دولت در روستا هستند و مدیر بحران روستا هستند.
وی عنوان کرد: فردی که با همه مسئولیت تعیین کرده ایم به طور عموم دارای مدرک دیپلم بوده و شغل دیگری نیز دارند و از او خواسته ایم که هفته ای سه روز روستا را داره کند و آن را به سمت تعالی و ترقی ببرد.
حبیبی تصریح کرد: دهياران امنیت شغلی ندارند و حقوق مکفی نیز دریافت نمی کنند و از طرفی با تغییر شوراها دهياران نیز عوض می شوند بنابراین قانون جامع دهیاری ها ضرورت دارد بازنگری شود تا مسئولیت ها فراخور توانمندی و جایگاه ها باشد.
وی اعلام کرد: مشکل دیگر در روستاها بحث ساخت و سازها است که دستگاه های اجرایی را مستأصل کرده و مردم نیز سردرگم شده اند و لازم است در این خصوص نیز تدابیری اندیشیده شود.
مدیرکل دفتر امور روستایی و امور شوراها استانداري قزوین گفت: یکی از مواردی که روستاها را رنج می دهد اوقافي بودن اراضی باغات و املاک در روستاها است، ما روستاهایی داریم که مسئله اوقافی بودن اراضی دست آنها را بسته است و در 25 روستایی که الگوی توسعه برای آنها داریم و به 200 پروژه رسیدیم بحث مشکل اوقافی بودن اراضی وجود دارد.
وی عنوان کرد: مشکل دیگری که موجب برآشفته شدن روستائیان شده است وجود معادن است که موجب تخریب معابر می شود و مشکل دیگر نیز موازی کاری بین وزارت کشور و بنیاد مسکن است، البته خدمات بنیاد مسکن قابل انکار نیست ولی بین بنیاد مسکن و دهیاری ها وظایف مشترکی هست که ايجاد مشکل کرده است.
حبیبی انبوهی توضیح داد: ما 350 روستا داریم که بحث طرح هادی آن به اتمام رسیده و ضرورت بازنگری آن وجود دارد که هر یک 40 میلیون هزینه دارد ولی دهیاری اجازه هزینه کرد طرح هادی ندارد و بنیاد مسکن نیز با اعتباراتی که دارد 10 تا 12 سال زمان نیاز دارد.
وی گفت: مشکل دیگری که در روستاها وجود دارد این است که در شهر هر دستگاهی بخواهد بنایی احداث کند اولین کار تملک زمین است در حالی که در روستا تمامی کارهای زیربنایی روستا مانند آب، راه آهن و غیره از اراضی روستا عبور می کند بدون اینکه کوچکترین تملکی صورت گرفته شده باشد.
مدیرکل دفتر امور روستایی و امور شوراها استانداري قزوین یادآور شد: موضوع دیگر این است که امروزه در روستاها ساختمان هایی وجود دارد، نظیر خانه بهداشت، ساختمان مخابرات و غیره که بلااستفاده مانده و دستگاه این زمین را از مردم روستا خریده و حال به مزایده گذاشته و از مردم می خواهد نسبت به خرید زمین اقدام کنند در حالی که از همین فضاها در روستا می شود به عنوان خانه فرهنگ و غیره در روستا استفاده شود.
نظر شما