به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، حسین نوش آبادی، معاون پارلمانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، عصر یکشنبه، 2 اسفند ماه در گردهمایی مسئولان دبیرخانه های استانی و ستادی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور، به سخنرانی پرداخت.
نوش آبادی در این نشست طی سخنانی با اشاره به اهمیت تقویت کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در کلام مقام معظم رهبری اظهار کرد: مطابق نظر ایشان باید از این کانون ها حمایت شود تا کانون ها نقش خودشان را به صورت جدی تر و کامل تری ایفا کنند.
وی ادامه داد: این جریان با بیش از بیست و دوهزار کانون ثبت شده و حدود دو میلیون نفر عضو، یک شبکه عظیم فرهنگی و اطلاع رسانی برای کشور جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود که قریب بر دومیلیون نفر جوان با انگیزه و استعدادهای فرهنگی هنری کشور در آن حضور داشته و تحت مدیریت روحانیون و مدیران با تجربه مورد هدایت و حمایت قرار می گیرند.
نوش آبادی اظهار کرد: به هرحال نقش مساجد بر هیچ کس پوشیده نیست، مساجد خاستگاه و پایگاه انقلاب بوده اند و اساسا مسجد فی نفسه جایگاه ترویج معارف اسلامی است، مساجد برای کسانی که می خواهند در بستر معرفت اسلامی رشد و نمو یابند ماوا هستند و در این میان کانون های فرهنگی هنری مساجد فرصت مغتنمی در نیل به این مهم محسوب می شوند.
وی با اشاره به این سخن از مقام معظم رهبری که «باید جبهه مومن انقلاب را تقویت کنیم» افزود: با توجه به سخن ایشان و با در نظر گرفتن این امر که بخش عمده ای از نیروهای مومن انقلاب در این کانون ها حضور دارند وظیفه ماست که در گسترش و تقویت این کانون ها فعالیت داشته باشیم و در کنار توسعه کمی به توسعه کیفی کانون ها نیز توجه کنیم تا جوانان بتوانند نقش خودشان را در جهت توسعه فرهنگ عمومی کشور و سبک زندگی اسلامی نشان دهند.
نوش آبادی با اشاره به سیاست های ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد گفت: اهداف و سیاست های ویژه ای برای ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور در نظر گرفته شده است که تلاش فراوانی را می طلبد اما بستر این حرکت فراهم است بنابراین با توجه به این مساله باید بتوانیم از این بستر و فرصت در جهت اشاعه فرهنگ اسلامی، سیره اهل بیت و سبک زندگی اسلامی ایرانی که مطالبه مقام معظم رهبری است بهره گیریم.
معاون پارلمانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه کانون های فرهنگی هنری مساجد بهترین پایگاه برای تحقق مطالبات رهبری و تببین اهداف نظام محسوب می شوند، خطاب به مسئولان دبیرخانه های استانی و ستادی کانون های فرهنگی هنری مساجد اظهار کرد: امروز شما مدیریت این کانون ها را بر عهده گرفته اید و باید بیش از پیش به این کانون ها توجه کنید تا سایر مسئولان نیز به اهمیت کانون ها پی ببرند و از این ظرفیت استفاده شود.
نوش آبادی با اشاره به اینکه مهمترین هدف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی رشد و توسعه فرهنگ دینی و تقویت بُعد اعتقادی جامعه است، افزود: امروز این اهداف در دل مساجدی که پایگاه انقلاب بوده اند تبلور می یابد بنابراین مساجد می توانند نقطه پَرِش و پرواز باشد و شما در کانون هایی فعالیت می کنید که در دل مساجد قرار دارند.
وی با اشاره به آیه شریفه « إِنَّمَا يَعْمُرُ مَسَاجِدَ اللّهِ مَنْ آمَنَ بِاللّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ وَأَقَامَ الصَّلاَةَ وَآتَى الزَّكَاةَ وَلَمْ يَخْشَ إِلاَّ اللّهَ فَعَسَى أُوْلَئِكَ أَن يَكُونُواْ مِنَ الْمُهْتَدِينَ » افزود: در تفسیر این آیه بنا بر گفته مفسران عمران و آبادی مساجد صرفا عمران ظاهری آنها نبوده و بازسازی ظاهری به تنهایی کافی نیست و باید مساجد را از نظر محتوایی و معنوی آباد کرد که امروز کانون های فرهنگی هنری مساجد همان نقش آبادانی را بر عهده دارند و می توانند مساجد را سرشار از برنامه های جذابی در راستای احیای معارف اسلامی کنند.
نوش آبادی گفت: مقصد نهایی انقلاب اسلامی و نظام احیای امر الهی و امر اسلام و امر ولایت است که در سایه ترویج معارف قرآنی و ترویج اخلاق اسلامی محقق می شود، با توجه به این مساله یکی از نقش هایی که برای کانون های فرهنگی هنری مساجد دیده شده است توسعه فرهنگ عمومی کشور است که کانون ها می توانند در جهت اشاعه فرهنگ انقلاب و سبک زندگی اسلامی فعالیت کنند.
وی گفت: بهترین مزیت ما در عالم مزیت فکری، اعتقادی و بنیه های علمی، اخلاقی و معرفتی است، چراکه اهمیت دارد دوباره به تمدن اسلامی بازگردیم و این مساله از مطالبات مقام معظم رهبری است. بنابراین از رسالت های ما مقابله با فرهنگ غرب و توجه به تمدن اسلامی است.
نوش آبادی تصریح کرد: ما امروز از ابزار فرهنگ و هنر که مقوله وسیعی است بهره می گیریم و فیلم سازان و هنرمندان ما با تولید فیلم های فاخر می توانند با فرهنگ غرب مقابله کنند؛ برای مثال فیلم محمد رسول الله که قدرت صنعت فیلم سازی ما را در حوزه سینما نشان داد و میلیون ها مخاطب به سینما رفتند و این فیلم را دیدند. این امر نشان می دهد که ما ابزار قدرت هنر را در اختیار گرفتیم.
معاون پارلمانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه افزود: امروز باید مبانی هنری را استخراج و نگاه اسلام را نسبت به مقوله فرهنگ و هنر بررسی کرد. ما باید با این نگاه استعدادها و سرمایه ها را برای معرفی اسلام و ایران به کار گیریم و معتقدم مدیران کانون های فرهنگی هنری می توانند استعدادها را جذب و از ابزارهای فرهنگی هنری برای تحقق این مهم بهره گیرند اما مبنا باید جذب نیروهای انقلاب و جبهه مومن انقلاب باشد که در کنار آن باید از سایر افراد با استعداد و علاقه مند به نظام و ملت نیز استفاده شود چراکه این هنر ماست که این افراد را باور کنیم تا ما را بپذیرند و این رویکرد همان روش انبیا و بزرگان دین است.
وی در ادامه با تاکید بر بهره گیری از ابزار هنر و توجه به اقتضائات زمان و مکان گفت: امروز باید واقعیت های فرهنگی- اجتماعی و همچنین دین و فرهنگ اسلامی مان مطرح شود و به تعبیر مقام معظم رهبری نواندیشی دینی داشته باشیم. امروز با نه گفتن ها کار پیش نمی رود؛ نباید خودمان را در حصارها حبس کنیم بلکه باید منطبق با نیازها و اقتضائات حرکت کنیم و اساسا امروز یک مدیر فرهنگی باید واقعیات و مطالبات را لحاظ کند و سپس کار فرهنگی کند، بنابراین باید تلاش کنیم که باورها را به یکدیگر نزدیک کنیم و به سمت جذب و ایجاد پیوند و وحدت حرکت کنیم.
نظر شما