شهدای فلسطین در انتفاضه به ۱۸۵ نفر رسید

خبرگزاری شبستان: شهدای فلسطین در انتفاضه سوم به ۱۸۵ نفر رسید.

خبرگزاری شبستان: دیار فلسطین، محل ظهور و موطن و مزار حضرت موسی (ع) و زادگاه و مزار حضرت عیسی و نخستین قبله گاه مسلمین، همواره کانون توجه و احترام مذاهب بزرگ دنیا و همه ملل جهان است. مسلمانان همواره اکثریت مطلق جمعیت فلسطین را دارا بودند و قرن ها در سایه حکومت مسلمین، همه مذاهب و فرق در همزیستی کامل زندگی کردند اما از هنگامی که با دسایس استعماری، تسلط انحصاری صهیونیزم و نادیده گرفته حقوق اکثریت ساکنان آن دیار آغاز شد، به پایگاه استعمار در منطقه و کانون تهدید و تفرقه در منطقه حساس خاورمیانه تبدیل شد.

با وقوع انقلاب اسلامی ایران در سال 1357، روح جدیدی در کالبد مبارزات ضدصهیونیستی دمیده شد. جمهوری اسلامی ایران براساس نگاه ویژه امام خمینی(ره) در دفاع از مردم مظلوم فلسطین همواره در این امر در خط مقدم مقاومت بوده به همین دلیل خبرگزاری شبستان در نظر دارد ذیل گزارشاتی با عنوان فلسطین پاره تن اسلام است به انتشار اخبار مربوط به مقاومت مردم این کشور و تلاش های ایران در حمایت از آنها بپردازد.

در همین زمینه گزارش مربوط به هفته ای که پشت سر گذاشتیم به شرح زیر است:

بازداشت 700 فلسطینی بدون تفهیم اتهام به دست صهیونیست‌ها

باشگاه اسیران فلسطینی در بیانیه‌ای گفت: به خاطر یک سری بازداشت‌ها از زمان آغاز موج جدید خشونت‌ها در اکتبر سال گذشته میلادی، تعداد اسیران بازداشت شده تحت قوانین اجرایی مناقشه‌آمیز اسرائیل که همان بازداشت اداری است، افزایش یافته است.

بازداشت اداری یعنی آنکه رژیم اشغالگر، شخصی را بدون هیچ گونه اتهام و بدون ارسال پرونده آن به دادگاه به منظور محاکمه شدن، بازداشت نماید. «کمیته بین‌المللی صلیب سرخ» بازداشت اداری را بدین صورت تعریف کرده است: محروم کردن شخص از آزادی خود بنا به دستور شاخه‌های اجرایی نه دستور قضایی و بدون طرح اتهام کیفری علیه فرد بازداشت شده. (شرح ۲ پروتکل الحاقی ۸ ژوئن ۱۹۷۷ توافقنامه ژنو مصوب ۱۹۴۹)

این نوع بازداشت با استناد به دستور اداری، بدون توجه به حکم دادگاه، عدم وجود دادخواست و بدون محاکمه بر اساس حقوق بین‌المللی، انجام می‌گیرد. بازداشت اداری، یک اقدام خودسرانه‌ غیرقانونی است و با ساده‌ترین معیارهای بین‌المللی حقوق بشر، مغایرت دارد. زیرا شخص بدون اتهام و محاکمه و با استناد به پرونده سری و مخفیانه‌ای که وکلا، حق مطلع شدن از آن را ندارند، بازداشت می‌شود. بازداشت اداری، اقدامی است که بدون حکم دادگاه، دادخواست و محاکمه انجام می‌گیرد.

به دنبال اعتصاب غذای "محمد القیق" خبرنگار و اسیر فلسطینی که در اعتراض به بازداشت اداری‌اش دست به اعتصاب غذای ۸۷ روزه زده، این سیستم بار دیگر در مرکز توجهات قرار گرفت. این سیستم از سوی فلسطینی‌ها، گروه‌های حقوق بشر و جامعه بین‌الملل مورد انتقاد قرار گرفته است.

نیکولای ملادینف، هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل برای روند صلح خاورمیانه که در جریان سخنرانی روز پنجشنبه‌اش در شورای امنیت، مساله بازداشت اداری را مطرح کرد و گفت: هر کسی که تحت این سیستم بازداشت شده باید متهم و یا فورا آزاد شود. من به شدت نسبت به شرایط وخیم محمد القبق نگران هستم.

رژیم صهیونیستی می‌گوید، سیستم بازداشت اداری وسیله‌ای مهم و حیاتی برای جلوگیری از حملات و در عین حال حفظ اطلاعات محرمانه حساس و مهم است.

براساس بیانیه باشگاه اسیران فلسطینی، در حال حاضر بیش از ۷۰۰۰ فلسطینی از جمله افرادی که تحت بازداشت اداری هستند، در زندان‌های اسرائیل هستند. در بین آن‌ها ۳۰ تن وجود دارند که از قبل از امضای توافقنامه‌های اوسلو در سال ۱۹۹۳ میلادی در زندان اسیر شده‌اند.

تشکیلات خودگردان فلسطین آزادی این افراد را به عنوان یکی از شروط برای از سرگیری مذاکرات صلح با اسرائیل تعیین کرده است.

اسرائیل در پی جذب یهودیان برزیل در فلسطین اشغالی

طبق بیانیه‌ای که کنست رژیم صهیونیستی منتشر کرد، تل آویو از طریق آژانس یهود و سازمان جهانی صهیونیسم در سال جاری میلادی ۳۰۰ هزار دلار را برای تشویق یهودیان برزیل برای مهاجرت به فلسطین اشغالی سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

طبق بیانیه مذکور، از این پول برای راه‌اندازی کارگاه‌های آموزشی مقدماتی برای برزیلی‌هایی که مایل به مهاجرت هستند و نیز تجهیز کلاس‌های آموزش زبان عبری برای مهاجران جدید و کمک به ایجاد فرصت‌های شغلی در سرزمین‌های اشغالی استفاده خواهد شد.

در جلسه کمیته "مهاجرت، جذب یهودیان و امور مختلف" پارلمان رژیم صهیونیستی فاش شد که ۱۹۱ یهودی در سال ۲۰۱۲ از برزیل به فلسطین اشغالی مهاجرت کرده‌اند.

این کمیته پیش بینی می‌کند که در سال جاری میلادی صدها تن از مجموع ۷۵۰ یهودی ساکن برزیل به فلسطین اشغالی مهاجرت کنند.

براساس اطلاعات آژانس یهود، تعداد کل یهودیان جهان ۱۳ میلیون و ۷۴۶ هزار تن است که از این تعداد ۹ / ۵ میلیون یهودی ساکن فلسطین اشغالی بوده و ۸ / ۵ میلیون تن دیگر در آمریکای شمالی، ۵۴ هزار نفر در آمریکای مرکزی، ۳۲۹ هزار تن در آمریکای جنوبی، ۴ / ۱ میلیون یهودی در اروپا و ۷۵ هزار تن در آفریقا، ۴۰ هزار تن در آسیا و ۱۱۹ هزار یهودی در استرالیا ساکن هستند.

افشای شیوه‌های شکنجه فلسطینی‌ها توسط صهیونیست‌ها

این سازمان اسرائیلی در این گزارش که در مورد شرایط بازجویی از بازداشت‌شدگان فلسطینی از تاریخ اوت 2013 تا مارس 2014 است، اعلام کرد که شکنجه و تجاوزات تبدیل به سیاستی در داخل این بازداشتگاه شده است و محدود به موارد خاصی نمی‌شود.

در این گزارش اشاره شده است که شکنجه شامل شکنجه‌های بدنی و روحی و روانی می‌شود و همچنین بازداشت شدگان مورد ضرب و جرح و در معرض سرما و استنشاق بوهای بد قرار می‌گیرند و از غذا و خواب محروم می‌شوند و در سلول‌های انفرادی حبس می‌شوند.

این سازمان تاکید کرد، هر زندانی در این زندان تقریبا یک یا چندین نوع از شکنجه‌های مذکور را تجربه کرده و از هر سه نفر حداقل یک نفر مورد ضرب و جرح و حمله سربازان یا نیروهای پلیس رژیم صهیونیستی در هنگام بازداشتش قرار گرفته است.

بتسلیم اعلام کرد، آن شکنجه‌ای که فلسطینی‌ها در هنگام بازجویی تحمل می‌کنند، به منزله نقض قانون بین‌المللی است و با اصول دادگاه عالی اسرائیل منافات دارد و همچنین از ابتدایی‌ترین اصول اخلاقی به دور است.

این سازمان تاکید کرده است که بازرسان اسرائیل به زور شکنجه از اسیران فلسطینی اعتراف می‌گیرند و آن را ملاک هر حکمی می‌دانند.

۱۸۵ شهید فلسطینی با گذشت ۱۴۶ روز از انتفاضه قدس

آمارهای مرکز پژوهش‌های اسرائیلی - فلسطینی «قدس» نشان می‌دهد که از آغاز انتفاصه قدس تاکنون 184 فلسطینی از جمله 40 کودک به شهادت رسیده‌اند و شهر الخلیل نیز همچنان در صدر شهرهایی قرار دارد که بیشترین شهید را داشته‌اند.

بر اساس این گزارش، استان الخلیل 53 شهید داشته و پس از آن به ترتیب قدس اشغالی 41 شهید، نوار غزه 25 شهید، رام الله 19 شهید، جنین 19 شهید، نابلس 10 شهید، بیت لحم 9 شهید، طولکرم و سلفیت و اراضی اشغالی سال 1948 نیز هر کدام دو شهید و قلقیلیه یک شهید داشته و یک شهید هم عرب تبعه سودان بوده است.

نظامیان صهیونیست 19 فلسطینی را در کرانه باختری ربودند

نظامیان صهیونیست دیروز 19 فلسطینی را در کرانه باختری رود اردن بازداشت کردند.

باشگاه امور اسرای  فلسطینی در بیانیه ای اعلام کرد نظامیان اسرائیلی دیروز با یورش به شهرهای الخلیل ، طولکرم ، بیت لحم ، نابلس و جنین 19 فلسطینی را بازداشت کردند.

نظامیان اسرائیلی تقریبا هر روز به شهر های کرانه باختری یورش می برند و به بهانه های مختلف ده ها فلسطینی را بازداشت می کنند.

نتانیاهو از کشتار فلسطینیان دفاع کرد

نخست وزیر رژیم صهیونیستی از کشتار فلسطینیان طی پنج ماه گذشته دفاع کرد. صد و هفتاد و شش فلسطینی به دست نظامیان و پلیس اسرائیل کشته شدند. اکثر این افراد عاملین اجرای عملیات با سلاح سرد بودند یا چنین قصدی داشتند.

گادی آیزنکوت رئیس ستاد مشترک ارتش اسرائیل با اعلام خبر استفاده آسان نیروهایش از سلاح ، جنجال برانگیخت.

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی از این مسئله به شدت دفاع کرد و گفت: رئیس ستاد مشترک تنها مسئله ای بدیهی را مطرح کرد. او فقط شیوه ای را که نیروهای امنیتی و دفاعی به آن عمل می کنند اعلام کرد.

کسانی که از او انتقاد کردند یا متوجه اصل موضوع نیستند یا اهداف سیاسی داشتند که در هر صورت کار اشتباهی بود. 

دیدار جان کری و محمود عباس

جان کری وزیر خارجه امریکا روز یکشنبه در جریان مذاکره با محمود عباس رئیس تشکیلات خود گردان فلسطینی ، مصرانه خواستار برقراری آرامش پس از کاهش تنش های جاری بین صهیونیست ها و فلسطینی ها در کرانه باختری و بیت المقدس شرقی شده و بر تعهد امریکا نسبت به راه حل تشکیل دو کشور برای طرفین تاکید کرد.

کد خبر 526005

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha