خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: فائو یا سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد از سازمانهای بینالمللی است که در زمینه توسعه کشاورزی فعالیت دارد. سازمان فائو در سال ۱۹۴۵ توسط ۴۴ کشور عضو سازمان ملل متحد تأسیس شد. این سازمان از مرکز فائو و از طریق شبکه جهانی بالغ بر حدود نود اداره برای گسترش و مدرنیزه کردن کشاورزی، جنگلداری، شیلات و تأمین غذای مناسب برای همگان، به کشورهای در حال توسعه کمک میکند. هدف این سازمان، بالا بردن سطح زندگی و بهبود تغذیه مردم جهان، توزیع مناسب مواد غذایی در مناطق مختلف جهان و ایجاد امنیت غذایی است. مبارزه با سوءتغذیه با ارائه اطلاعات لازم به کشورهای مختلف؛ از دیگر اهداف فائو است که بازدهی کشاورزی و سطح تغذیه در جهان را افزایش داده است. مقر این سازمان واقع در شهر رم در کشور ایتالیا است. فائو به اعضایش شامل اتحادیه اروپا و ۱۸۳ کشور خدماتی ارئه میدهد و در این راه با هزاران همراه در سرتاسر جهان، از سازمانهای جامعه مدنی مانند گروههای کشاورزان و سازمانهای بشر دوستانه تا دیگر موسسات ملل متحد، بانکهای توسعه و بخش خصوصی، همکاری میکند.
بنابراین گزارش، دفتر نمایندگی فائو در جمهوری اسلامی ایران خبر داده است که کارگاه فنی دستورالعمل های داوطلبانه مدیریت مسئولانه مالکیت زمین، شیلات و جنگل ها در زمینه امنیت غذایی با همکاری سازمان امور اراضی کشور از دوم تا چهارم اسفندماه برگزار شده است و هدف از برگزاری این کارگاه، تقویت توانایی های دولت و شهروندان برای شناخت و مدیریت بهتر حقوق مالکیت و همچنین فرآیندهای دخیل در تامین دسترسی و انتقال این حقوق با توجه به اصول تعیین شده در دستورالعمل های داوطلبانه چگونگی مدیریت مسئولانه مالکیت زمین، شیلات و جنگل بود.
این گزارش می افزاید: سرج ناکوزی، نماینده فائو در جمهوری اسلامی ایران در این باره گفته است: "اجرای این دستورالعمل ها یکی از اولویت های برنامه های جهانی فائو در زمینه افزایش سطح آگاهی های جهانی و ظرفیت سازی در حوزه مالکیت است. این سازمان بین المللی تاکنون به درخواست 26 کشور برای برخورداری از دستورالعمل های داوطلبانه مدیریت مسئولانه مالکیت زمین، شیلات و جنگل ها پاسخ داده است. دولت جمهوری اسلامی ایران در تهیه پیش نویس و مذاکرات این دستورالعمل ها بسیار فعال عمل کرده است."
یادآور می شود: دستورالعمل های داوطلبانه مدیریت مسئولانه مالکیت زمین، شیلات و جنگل ها بر پایه فرایندی مشورتی، فراگیر و شفاف از سوی فائو بنیان نهاده شده است و نتیجه مذاکره دولت ها به رهبری کمیته امنیت غذایی جهان (سی.اف.اس-CFS) محسوب می شود.
نظر شما