به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حسن محمدی رییس اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت، در نشست خبری «طرح میزان» در راستای شناسایی، ارزیابی و طبقهبندی موسسات قرآنی، که در اتحادیه تشکلهای قرآنی برگزار شد، گفت: در جامعه قرآنی دچار فقر اساسی در حوزه اطلاعات و آمار دقیق از وضعیت فعلی جامعه قرآنی در همه عرصه های هستیم.
وی افزود: در حال حاضر هیچ اطلاعات دقیق از حفاظ و قاری در سطوح مختلف، توانمندی و ظرفیت آموزشی قرآن در کشور نداریم به همین دلیل عرصههای مختلف قرآنی از نبود و فقدان یک بانک اطلاعاتی دقیق رنج میبرد که ما بتوانیم بر اساس آن یک برنامهریزی مدون و سند راهبردی بلند مدت و میان مدت داشته باشیم.
رییس اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت، در خصوص عدم وضعیت سنجی دقیق از حوزه قرآن کشور، عنوان کرد: امروز اگر کسی ادعا کند که 9 میلیون حافظ قرآن داریم هیچ کس نمیتواند آن را مستند نشان دهد، در عرصه موسسات و تشکلهای قرآنی جز اطلاعات و آمار ابتدایی به فراخور ارتباطات اتحادیه چیز دیگری نداریم.
محمدی اظهار داشت: در عرصه موسسات و تشکلهای قرآنی نیز یک اطلاعات و آمار جزئی بر فراخور اطلاعات و آماری که اتحادیه داشته است اطلاعات دیگری ندرایم که بدانیم فلان موسسه چه طرح و توانمندی، زیرساخت، مستقلات، منابع مالی یا انسانی خاصی دارد و سایر شاخصها که برای ارزیابی موسسات مورد نیاز ما است آمار دقیقی نداریم در اختیار نداریم به همین دلیل در مورد فعالیتهای مختلف دچار چالش هستیم.
وی افزود: اگر قرار است اعتباری به اختصاص داده شود نمیدانیم که به هر موسسه بر حسب توانمندی آن موسسه چه میزان اعتبار لازم است که اختصاص داده شود، نبود بانک اطلاعاتی آسیبهای فراوانی دارد که مهمترین آن نداشتن وضعیتسنجی برای برنامهریزیهای آتی و بلندمدت است.
رییس اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت با اشاره به طرح میزان، عنوان کرد: بنابراین ما طرحی به نام میزان را تدوین کردیم که به شناسایی دقیق موسسات قرآنی پرداخته است با حضور کارشناسان ارزیابی و معیارسنجی قرآنی طی جلساتی همه شاخصها در این طرح آورده شده است، اگر چه ما ادعا نداریم که این طرح بدون نقص است، اما تلاش کردیم از همه معیارهای مفید در رشد موسسات غافل نباشیم.
محمدی افزود: بعد از جمعآوری و احصا میتوانیم ادعا داشته باشیم که یک بانک اطلاعاتی جامع از ظرفیتهای آموزشی و پژوهشی موسسات کشور را در اختیار داریم و به فراخور نظام جمهوری اسلامی اطلاعات خود را برنامهریزی کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به گامهای مختلف اجرایی کردن این طرح، عنوان کرد: این طرح در چند فاز و مرحله انجام شده است تا ما بتوانیم یک دفترچه و مجموعه سوالات دقیق را ارائه دهیم این کار در جلسات متعدد طی سالهای گذشته انجام شده است.
رییس اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت با اشاره به مرحله دیگر اجرایی کردن این طرح، بیان داشت: در مرحله دیگر درگیر کردن شخصیتهای قرآنی دخیل در این حوزه است تا از تجربیات آنها استفاده کنیم این دفترچه را برای مسئولان و متولیان ارسال کردیم تا با نظرات آنها اصلاحات مورد نیاز انجام شود.
محمدی افزود: این دفترچه در استان تهران توزیع شد قرار است بعد از جمعآوری تا آخر سال جاری بعد از اصللاحات فرآیند ملی شدن این طرح عملی شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: این طرح اتحادیه نیست بلکه ملی است و مربوط به همه موسسات است ما بدون هیچ چشم داشتی بانک اطلاعاتی خود را در اختیار هر کس قرار میدهیم تا از آن استفاده کند.
نظر شما