خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: روابط ایران و آلمان به طور رسمی از سال ۱۸۷۳ میلادی و در پی سفر اول ناصرالدینشاه به آلمان در خلال سفر اولش به اروپا شروع شد. با انتخاب حجت الاسلام حسن روحانی به عنوان رئیس دولت یازدهم ایران، وزارت امور خارجه آلمان همراه با وزارتخانههای امور خارجه اغلب کشورهای اروپایی، ضمن تبریک این پیروزی، ابراز امیدواری جهت بهبود روابط با ایران را مطرح کردند. همچنین آنگلا مرکل، صدراعظم وقت آلمان طی نامهای تنفیذ حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور جدید ایران را تبریک گفت. در متن پیام نوشته شده بود: "جنابعالی در روزگاری دشوار مسئولیت بزرگی را بعهده میگیرید. انتخاب جنابعالی نوید بارور شدن این امید را میدهد که مرحلهٔ نوین همکاری سازنده برای صلح و امنیت در منطقه و جهان را در پیش رو داشته باشیم. آلمان مانند گذشته همداستان با همکاران بینالمللی، سهم خود را ادا خواهد نمود تا با بهرهگیری از راهکار گفتمان، راهحلهای مناسب برای چالشهای موجود پیدا گردد. باعث کمال مسرت اینجانب خواهد شد چنانچه دوره مسئولیت جنابعالی فرصت مناسب فراهم آورد که بتوانیم با استفاده از آن، روابط خوب موجود بین دو ملت را عمیق تر کنیم."
بنابراین گزارش، پس از انعقاد توافق برجام، میان ایران و گروه پنج بعلاوه یک، معاون صدر اعظم آلمان در رأس هیئتی بلندپایه به ایران سفر کرده و با مقامات دیدار کرد. برجام و در پی آن لغو تحریم ها گامی برای تعامل بیش از پیش آلمان با کشورمان شد. در همین راستا اخیرا راه آهن جمهوری اسلامی ایران و شرکت دی.بی.آی-DBI آلمان تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
این گزارش می افزاید: ایرنا در این رابطه به نقل از محسن پورسیدآقایی، مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران نوشته است: "با امضای این تفاهمنامه همکاری راه آهن ایران و آلمان در زمینه اصلاح سیستم ها، نرم افزارها و ساختارهای سازمانی در راه آهن ایران آغاز می شود تا بتوانیم همانند راه آهن آلمان ساختارهای مناسب را در ایران سازماندهی کنیم. پیش از امضای این تفاهمنامه کارشناسان راه آهن دو کشور برای تبادل تجربه مذاکره هایی داشتند و امروز این تفاهمنامه بین راه آهن های دو کشور امضا شد. با اجرای این تفاهمنامه و تغییر ساختارهای راه آهن ایران شاهد تحول بنیادین در حوزه های مختلف حمل و نقل کالا و مسافر در راه آهن خواهیم بود. با ارتقای توانمندی های راه آهن در بخش های آموزش نیروی انسانی و بازنگری سیستم های مهندسی، این شرکت توان رقابت در سطح جهانی را پیدا می کند. در پی این موافقتنامه قراردادهایی امضا می شود و با توجه به بازدیدهای نمایندگان شرکت دی.بی.آی پیشنهادهایی برای چگونگی تغییر ساختار راه آهن ارائه می شود. همسو با این تفاهمنامه 83 پروژه اجرا می شود. امضای 83 قرارداد برای هر یک از 83 پروژه، بسیار اشتباه است که به شکست می انجامد. بنابراین راهبرد ما اولویت بندی پروژه ها بر پایه سه شاخص «ارزش پروژه، زمان و دشواری های آن» است. همه این پروژه ها در دو سال اجرا می شود."
یادآور می شود: چندی پیش ایرنا به نقل از حسن ماسوری، مدیرکل راه آهن استان اصفهان در مراسم راه اندازی چهارمین رام قطار اصفهان – مشهد و بالعکس با عنوان قطار ویژه غدیر در اصفهان نوشته بود: "ایران و آلمان در راستای بهبود ناوگان ریلی کشور با هم همکاری می کنند و این همکاری از اصفهان آغاز می شود. براساس توافق انجام شده اجرای طرح های مشترک با آلمان ها در طی پنج سال انجام می شود. رویکرد دولت در توسعه حمل و نقل و بخصوص صنعت ریلی کشور جدی است. آغاز عملیات احداث قطار سریع السیر اصفهان - تهران نیز در همین راستا انجام می شود که مناقصه خرید تجهیزات این طرح نیز در روزهای گذشته انجام شد."
این در حالی است که اواسط دی ماه شركت راه آهن جمهوري اسلامي ايران و شركت زيمنس آلمان برای همكاريهاي جديد در حوزه ريلي تفاهمنامه امضا كردند. شركت زيمنس در نظر دارد از طريق انتخاب شركاي ایرانی، نسبت به انتقال دانش فني و ساخت داخل اقداماتي را انجام دهد. اكل، مديرعامل بخش حمل و نقل زيمنس به همراه هيات همراه ۱۶ دي ماه در جهت همكاري مشترك با راه آهن ايران، با پور سيد آقايي معاون وزير راه و شهرسازي و مديرعامل شركت راه آهن ديدار و گفتگو كرد و همزمان با آن طرفين تفاهم نامه همكاري امضا كردند. از آنجايي كه راه آهن ايران براساس سند چشم انداز بيست ساله توسعه در نظر دارد تا نسبت به توسعه حمل و نقل ريلي در بخش هاي مختلف اقدام كند و از آنجايي كه شركت زيمنس داراي تجربه مفيدي در اين حوزه بوده و همكاري طولاني در تامين تجهيزات ريلي در ايران داشته و علاقمند به توسعه همكاري با راه آهن ايران است، تفاهم نامه همكاري در بخش هاي مختلف ريلي امضا كردند.
نظر شما