175 هزار معلول کشور نیازمند تأمین فرصت شغلی

اسفندیاری از وجود 175 هزار معلول فاقد شغل در کشور خبرداد و گفت : کمتر از 8 درصد آنها دارای تحصیلات فوق دیپلم به بالا و 92 درصد معلولان دیپلم به پایین هستند که نیازمند آموزش‌های فنی و حرفه‌ای می باشند.

به گزارش خبرگزاری شبستان، احمد اسفندیاری، سرپرست سازمان بهزیستی پیرامون برنامه‌های این سازمان در هفته بهزیستی با اشاره به تلاش‌های شهید فیاض‌بخش در سامان‌دهی معلولان، سالمندان و خانواده‌های بی‌سرپرست و بدسرپرست گفت: پیشگیری و توانمندسازی دو هدف مهم این سازمان در کلیه فعالیت‌ها است که در نتیجه کاهش آسیب‌ها را دربر دارد.

 

وی با اشاره به پوشش 20 میلیون نفر در طرح تنبلی چشم افزود: این طرح به همراه طرح غربال‌گری شنوایی و اختلالات ژنتیک از جمله طرح‌هایی بود که توسط سازمان بهزیستی انجام شد، اما با توجه به افزایش روزافزون جمعیت و آسیب‌های نوظهور نیازمند فعالیت‌های روزافزون در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی هستیم.

 

اسفندیاری با اشاره به اختصاص 90 میلیارد تومان از بخش یارانه‌ها برای تحت پوشش قرار دادن مراکز تحت نظارت سازمان بهزیستی خاطرنشان کرد: بر اساس پیش‌بینی‌های انجام شده یارانه‌‌های مراکز نگهداری سالمندان، بیماران روانی مزمن و معلولان پیش‌بینی کرده‌ایم بر اساس مصوبه 21/4/90 دولت با توجه به افزایش حامل‌های انرژی به طور متوسط 43 درصد یارانه به ازای هر نفر برای این مراکز افزایش یابد و همچنین 43 درصد افزایش یارانه معلولان ضایع نخاعی نیز برای خانواده‌ها در نظر گرفته شده است.

 

وی افزود: جدا از یارانه‌ای که به ازای هر فرد به سازمان‌های غیر دولتی پرداخت می‌شود، از ابتدای سال به ازای نگهداری از هر فرد در مراکز تحت نظارت سازمان بهزیستی 110 هزار تومان به این مراکز تعلق می‌گیرد که این مبلغ در سال گذشته 75 هزار تومان بوده است. همچنین مبلغ یارانه نگهداری برای هر فرد در مراکز شبانه‌روزی 131 هزار تومان بوده که در سال جاری به 185 هزار تومان افزایش می‌یابد.

 

اسفندیاری با بیان اینکه تا پایان تیر تمامی مراکز تحت پوشش سازمان بهزیستی باید تمام اطلاعات خود را وارد سامانه مربوط به این سازمان کنند، خاطرنشان کرد: بر اساس قانون تمامی مراکزی که از سازمان بهزیستی مجوز گرفته‌اند باید تا پایان وقت اعلام شده اطلاعات مورد نظر را وارد سامانه مربوط کنند.

 

وی با اشاره به اینکه به طور غیرمستقیم از محل مستمری یارانه‌ها 90 میلیارد تومان در اختیار سازمان بهزیستی برای تأمین بیمه‌های اجتماعی قرار گرفته است، افزود: مهدکودک‌ها، مراکز توانبخشی و نگهداری از سالمندان و معلولان برای بهره‌مند شدن از این موضوع باید تمامی اطلاعات مورد نظر را وارد سامانه مورد نظر کنند تا کارفرمایان طبق قانون از بیمه اجتماعی این سازمان بهره‌مند شوند.

 

سرپرست سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه 55 هزار زن سرپرست خانوار مبالغ سهم بیمه اجتماعی را از محل 90 میلیارد تومان اخذ می‌کنند، گفت: سهم بیمه اجتماعی 55 هزار زن سرپرست خانوار سازمان بهزیستی طبق قانون بیمه تأمین اجتماعی برای زنان 18 تا 45 ساله تحت پوشش این سازمان پرداخت می‌شود که مابقی سهم بیمه آنها از 27/10 سهم کارفرمایی آنها پرداخت می‌شود که این سهم شامل پرسنل مهد کودک‌ها، پرسنل مراکز توانبخشی و تمامی مراکز تحت پوشش این سازمان می‌شود. در حقیقت هر مرکزی که از سازمان بهزیستی مجوز دارد مشمول این کمک‌ها می‌شود و باید تا پایان مرداد اطلاعات خود را تکمیل کند.

 

وی ادامه داد: تاکنون 21 هزار و 108 مرکز اطلاعات خود را وارد سامانه کرده‌اند که شامل 50 هزار مربی مهد کودک، 40 هزار نفر از پرسنل سایر مراکز و 85 هزار از مددجویان و معلولانی که در مراکز مربوط مشغول به کار هستند نیز اطلاعات خود را وارد سامانه کرده‌اند و بیمه آنها از این محل پرداخت می‌شود.

 

واگذاری بیش از 2500 واحد مسکونی به مددجویان

سرپرست سازمان بهزیستی پیرامون برنامه‌های سازمان بهزیستی در هفته اخیر اظهار کرد: 600 پروژه در حوزه توانمندسازی و پیشگیری با بودجه 35 میلیارد تومانی در این هفته آغاز به کار می‌کند. همچنین دو هزار و 267 واحد مسکونی به طور همزمان در سراسر کشور تحویل مددجویان می‌شود که برنامه نمادین این پروژه در کنار بارگاه ملکوتی امام رضا (ع) برگزار می‌شود.

 

سرپرست سازمان بهزیستی ادامه داد: بر اساس آخرین اطلاعات بانک آماری 170 هزار خانواده تحت پوشش طرح مسکن هستند که از این آمار سال گذشته برای 60 هزار خانوار کار عمرانی مسکن آغاز شده است و در طی سال جاری تحویل آنها می‌شود.

 

وی خاطرنشان کرد: 30 هزار خانوار پشت نوبتی در واحد حمایت سازمان ثبت‌نام کردند که این افراد در اولویت بعدی قرار می‌گیرند. اقساط مسکن مددجویان توسط خود آنها پرداخت می‌شود و در صورتی که توان پرداخت نداشته باشند سازمان بهزیستی اقساط مربوطه را پرداخت می‌کند.

 

اسفندیاری اظهار کرد: نهضت مسکن سازمان بهزیستی در کنار مسکن مهر شروع شد. این نهضت به لحاظ هزینه انشعابات و زمین رایگان است و بسیار ارزان‌تر از مسکن مهر برای مددجویان تمام می‌شود. بازپرداخت مسکن مددجویان با اقساط 110 هزار تومان در 20 سال پیش‌بینی شده است.

 

سرپرست سازمان بهزیستی با بیان اینکه 27 هزار شغل توسط خیرین و مددجویان ایجاد شده است، تصریح کرد: در سال جاری برای ایجاد 110 هزار شغل برنامه‌ریزی شده است و اطلاعات خوبی برای ایجاد این مشاغل جمع‌آوری شده که این امر می‌تواند در حوزه توانمندسازی مؤثر باشد.

 

وی در پاسخ به استخدام سه درصد از معلولان در سازمان‌های دولتی گفت: ما بیشتر به دنبال ایجاد شغل از طریق اصناف، تعاونی‌ها و بخش خصوصی هستیم و از آنجایی که دولت در حال کوچک‌تر شدن است، تمرکز ما بیشتر برای ایجاد شغل توسط خیرین، تعاونی‌ها و بخش خصوصی است.

 

175هزار معلول فاقد شغل

اسفندیاری به وجود 175 هزار معلول فاقد شغل اشاره کرد و افزود: کمتر از 8 درصد آنها دارای تحصیلات فوق دیپلم به بالا و 92 درصد معلولان دیپلم به پایین هستند که نیازمند آموزش‌های فنی و حرفه‌ای می باشند.

 

اسفندیاری در مورد پدیده کودک‌آزاری در جامعه یادآور شد: بر اساس هماهنگی‌های انجام شده با نیروی انتظامی واگذاری مسئولیت این کودکان با اجازه مسئول قضایی به سازمان بهزیستی امکان‌پذیر است. در حقیقت مرجع قضایی در جریان امور تخصصی کارشناسان سازمان بهزیستی قرار می‌گیرد و بر اساس اطلاعات موجود سرپرستی کودک را بر عهده سازمان بهزیستی قرار می‌دهد، اما بدون حکم قضایی ما نمی‌توانیم کاری انجام دهیم.

 

وی ادامه داد: نیروی انتظامی و دستگاه قضایی بیشترین همکاری را برای سامان‌‌دهی کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست انجام دادند و موردی مبنی بر عدم همکاری گزارش نشده است. از سوی دیگر سازمان بهزیستی نیز مراکز نگهداری و مداخله در امر کودکان بدسرپرست و بی‌سرپرست را افزایش داده است.

 

وی با بیان اینکه یک مورد کودک‌آزاری هم برای نظام جمهوری اسلامی زیاد است، افزود: باید مراقب باشیم که برخی از دشمنان از این گزارشات سوء استفاده نکنند. آمار ما نسبت به کشورهایی که مدعی حقوق بشر هستند به مراتب کمتر است، اما باید تلاش کنیم فرهنگ بومی و دینی را در بحث تربیت فرزند محقق کنیم.

 

اسفندیاری اظهار کرد: اسفند سال گذشته 500 نفر پشت نوبتی برای فرزندخواندگی ثبت‌نام کرده بودند که ما تنها 49 کودک را برای واگذاری داشتیم، این موضوع نشان می‌دهد که مردم ما نیز در حمایت از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست اقدام می‌کنند، اما موضوع کودک‌آزاری بیشتر مربوط به اعتیاد است که باید نسبت به ریشه‌یابی این امر اقدام کرد و به طور جدی این معضل را مورد بررسی قرار داد.

 

وی ادامه داد: نکته بعدی در کاهش کودک‌آزاری درمان اعتیاد است. سازمان بهزیستی در همین راستا 2500 تیم پیشگیری اجتماعی‌محور را در محلات فعال کرده است که با کمک بسیج و سایر دستگاه‌ها این آمار افزایش می‌یابد. همچنین خط ملی اعتیاد با شماره 09628 برای ارایه مشاوره و اطلاعات لازم پیرامون بحث اعتیاد و مبارزه با آن آماده ارایه خدمات به مددجویان است اما باید در نظر داشته باشیم که مبارزه با اعتیاد نیازمند یک عزم ملی و کار جهادی است تا این موضوع ریشه‌کن شود.

 

اسفندیاری با بیان اینکه 174 هزار زن سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند، افزود: بر اساس آخرین آمار 38 هزار زن واجد شرایط شناخته شدند که باید تحت پوشش این سازمان قرار گیرند که در سال جاری همگی تحت پوشش قرار می‌گیرند، اما تلاش می‌کنیم در جهت خودکفایی و توانمندسازی آنها قدم برداریم.

 

وی پیرامون استخدام معلولان در سازمان آموزش و پرورش اظهار کرد: بر اساس پی‌گیری‌های انجام شده تاکنون هیچ اقدامی در زمینه استخدام معلولان انجام نشده است و بر همین اساس 1200 نفر از مجوز سهمیه استخدامی معلولان در معاونت نیروی استخدامی رئیس‌جمهور نگه داشته شده است، تا نسبت به استخدام این افراد اقدام شود.

 

 سرپرست سازمان بهزیستی پیرامون آخرین آمار مددجویان سازمان بهزیستی اظهار کرد: قریب به سه میلیون و 100 هزار نفر تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند که الزاما همگی آنها مستمری‌بگیر نیستند و از خدمات مختلف سازمان بهزیستی استفاده می‌کنند. بر اساس برنامه پنجم از سال 90 باید سالانه 10 درصد از افرادی که مستمری‌بگیر سازمان بهزیستی هستند از چرخه حمایتی خارج شوند.

 

خارج شدن 35 هزار خانوار مستمری‌بگیر از چرخه حمایتی

اسفندیاری اظهار کرد: بر اساس آمار 430 هزار خانوار مستمری‌بگیر وجود دارد که سالمندان و معلولان ذهنی را باید از این آمار کم کنیم و طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده 35 هزار از خانوارهای مستمری‌بگیر باید در سال 90 از چرخه حمایتی خارج شوند.

 

اسفندیاری پیرامون اجرا شدن قانون جامع حمایت از معلولان اظهار کرد: این قانون فقط مربوط به یک دستگاه نیست، بخش حقوقی آن مربوط به سازمان بهزیستی است که کاملا اجرا می‌شود. در بحث کمک‌هزینه‌های توان‌بخشی سالمندان و معلولان تمامی موارد از طریق سازمان بهزیستی ارجاع می‌شود، اما موارد دیگری نیز مربوط به سایر دستگاه‌ها است که باید دنبال شود.

 

ساماندهی کودکان کار برعهده سازمان بهزیستی نیست

سرپرست سازمان بهزیستی پیرامون سامان‌دهی کودکان کار و خیابان اظهار کرد: جمع‌آوری این کودکان به عهده سازمان بهزیستی نیست. همچنین جمع‌آوری معتادان و متکدیان نیز بر عهده این سازمان نیست، بلکه بر اساس آیین‌نامه شورای عالی اداری جمع‌آوری این افراد بر عهده شهرداری و نیروی انتظامی است که در هر یک از این مراکز نماینده وزارت بهداشت، کمیته امداد و وزارت کار حضور دارد و افرادی که نیازمند حمایت‌های ویژه این سازمان هستند با حکم قضایی تحویل سازمان بهزیستی می‌شوند.

 

اسفندیاری ادامه داد: در سال 89، پنج هزار و 898 کودک در 39 مرکز در سطح کشور سامان‌دهی شده‌اند. وی پیرامون آمار دقیق مستمری‌بگیر‌های سازمان گفت: یک میلیون و 578 هزار نفر مستمری‌بگیر سازمان بهزیستی هستند که شامل 616 خانوار می‌شوند.

 

وی همچنین از ایجاد 26 هزار و 92 شغل در سال گذشته خبر داد و افزود: با تلاش سازمان بهزیستی امیدواریم امسال 100 هزار فرصت شغلی برای مددجویان ایجاد شود و بر اساس قانون هر کارفرمایی که معلولی را به کار بگیرد بیمه کارفرمایی او را پرداخت می‌کنیم، اما اگر حقی از معلولی ضایع شود با پی‌گیری‌های قانونی موضوع را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

 

گفتنی است، نشست خبری سرپرست سازمان بهزیستی پیرامون برنامه‌های این سازمان در هفته بهزیستی امروز 27 تیر در سازمان اصلی برگزار شد.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 52739

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha