اختلاف در داخل تشکیلات خودگردان درباره کمک‌های مالی ایران/ افزایش سرمایه گذاری خارجی در ایران

خبرگزاری شبستان:اختلاف در داخل تشکیلات خودگردان درباره کمک‌های مالی ایران، گاردین: درس‌هایی که باید از انتخابات ایران یاد گرفت، افزایش سرمایه گذاری خارجی در ایران پس از برگزاری انتخابات از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: اختلاف در داخل تشکیلات خودگردان درباره کمک‌های مالی ایران، گاردین: درس‌هایی که باید از انتخابات ایران یاد گرفت، افزایش سرمایه گذاری خارجی در ایران پس از برگزاری انتخابات از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

اختلاف در داخل تشکیلات خودگردان درباره کمک‌های مالی ایران

پس از آنکه «عباس زکی» از اعضای کمیته مرکزی فتح از استقبال تشکیلات خودگردان از کمک‌های ایران به شهدای انتفاضه قدس به شیوه پیچیده (از طریقی غیر از تشکیلات) خبر داد، «نبیل ابوردینه» سخنگوی تشکیلات به این امر واکنش نشان داد.

ابوردینه تصریح کرد: عباس زکی تنها نماینده خودش است نه سازمان آزادیبخش فلسطین «ساف» یا تشکیلات خودگردان.

وی به خبرگزاری فلسطینی «صفا» گفت: بهتر است که ایران کمک‌هایش را به صورت رسمی به موسسه «شهدا و اسرا» (وابسته به تشکیلات) بدهد تا آن را به دست قهرمانان فلسطین و خانواده‌های آنها برساند به جای اینکه از ابزارهای غیرمشروع برای تحویل این پول استفاده کند.

ابوردینه تاکید کرد: اظهارات «حسین شیخ‌الاسلام» مشاور امور بین‌الملل رئیس مجلس شورای اسلامی ایران رد شده و غیر قابل قبول است؛ این اظهارات نه تنها تعرض به مشروعیت فلسطینی نیست بلکه نقش تمام قوانین بین‌المللی درباره روابط میان کشورهاست؛ سخنان وی مداخله‌ای آشکار در امور داخلی فلسطینی و عربی است.

مشاور امور بین‌الملل رئیس مجلس شورای اسلامی ایران در گفت‌وگو با وبگاه «الرساله» فلسطین اعلام کرد تهران کمک‌های خود ویژه شهدای انتفاضه قدس را از طریق تشکیلات خودگردان نمی‌فرستد زیرا این نهاد «امین» نیست.

سفیر ایران در لبنان هفته گذشته گفت که ایران در راستای حمایت از مقاومت، برای هر شهید انتفاضه، هفت هزار دلار و به خانواده‌ای که منزلش توسط اسرائیل تخریب شده 30 هزار دلار پرداخت می‌کند.

استقبال وزیر خارجه اتریش از نتایج انتخابات ایران

وزیر خارجه اتریش در اظهارنظری کوتاه، نتایج انتخابات هفتم اسفند در ایران را «دلگرم‌کننده» خواند.

انتخابات هفتم اسفند در ایران برای انتخاب نمایندگان جدید مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری با حضور بیش از ۶۰ درصد واجدان شرایط رای گیری برگزار شد؛ انتخاباتی که توجه شدید مقامات و رسانه‌های غربی را به خود در پی داشته است.

در همین راستا، وزیر خارجه اتریش که کشورش میزبان مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ بوده، درباره انتخابات هفتم اسفند در ایران اظهارنظر کرده و نتایج آن را «دلگرم کننده» خوانده است.

«سباستین کورتس» در اظهارنظر در صفحه توئیتر خود موضوع انتخابات را با توافق هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ مرتبط کرد و از آنچه «تاثیر دیپلماسی» خوانده،‌ سخن گفته است.

دیپلمات اتریشی در ادامه به موضوعات منطقه‌ای هم اشاره گذرایی کرد و اینطور تصریح کرد:‌ «به نقش سازنده ایران در منطقه امیدواریم».

گاردین: درس‌هایی که باید از انتخابات ایران یاد گرفت

در ادامه تحلیل‌های غربی‌ها درباره انتخابات هفتم اسفند، یک روزنامه انگلیسی در مطلبی از درس‌هایی که باید از این انتخابات آموخت، نوشت.

روزنامه «گاردین» در مطلبی به «درس‌های انتخابات 2016 ایران»،  به بررسی انتخابات هفتم اسفند مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری پرداخت.

در این مطلب درباره درس اول ادعا شده است که «اختلاف و دوگانگی اولیه،‌ اکنون بین حامیان و مخالفان توافق هسته‌ای است».

گاردین همچنین با تقسیم کردن گروه‌های سیاسی در ایران از منظر موافقان و مخالفان برجام مدعی شد: ‌«اجرای این توافق(برجام) هم از منظر محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران و هم برداشتن تحریمهای سازمان ملل،‌ اتحادیه اروپا و بخش اعظم تحریمهای آمریکا تا 9 سال آینده به طور خواهد انجامید بنا بر این این موضوع به شکل دادن و ترسیم سیاست ایران ادامه خواهد داد».

از نظر این رسانه انگلیسی «درس دوم» انتخابات امسال در ایران این است: «سیاست در ایران را دیگر نمی‌توان به "اصلاح طلبان" در برابر "تندروها" تقلیل داد.

به گفته گاردین، ‌انتخابات ایران نشان داد که تقسیم‌بندیهای پیشین تحلیلگران و کارشناسان درباره سیاست در ایران دیگر جواب نمی‌دهد.

این روزنامه غربی در بخش دیگری از گزارش خود درباره انتخابات، از حسن روحانی رئیس‌جمهور ایران یاد کرده و نوشته است :‌«حسن روحانی یک سیاستمدار توانمند است اگرچه او اصلاح طلب نیست».

گاردین همچنین درس دیگر درباره یک درس دیگر درباره انتخابات ایران اینطور نوشته است :‌«تغییر به تدریج و به صورت قطره‌ای در حال چکیدن است».

این روزنامه افزود: «ایران کشوری بزرگ است و در مجموع از عراق، ترکیه و سوریه بزرگتر است و در هر انتخاباتی مجموعه پیچیده‌ای از مولفه‌های منطقه‌ای، قبیله‌ای و محلی در آن اثرگذار است. رای‌دهندگان دلایلی بسیاری برای رای دادن دارند اما بزرگترین موضوع در بسیاری از کشورها، اقتصاد است».

رویترز: نتیجه انتخابات ایران راه را برای تجارت با این کشور هموار می‌کند

خبرگزاری انگلیسی در مطلبی نتیجه انتخابات در ایران را سبب هموار شدن راه برای افزایش تجارت با این کشور دانست.

انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری در ایران برگزار شد و طی آن بیش از 60 درصد واجدان شرایط در آن شرکت کردند. (جزئیات اینجا و اینجا)

رویترز روز یکشنبه با اشاره به این خبر، در گزارشی درباره نتیجه انتخابات، از هموار شدن راه برای تجارت و تبادلات اقتصادی با ایران سخن گفته است.

این خبرگزاری انگلیسی البته نوشته است: «دستاوردهای نامزدهای اصلاح طلب در انتخابات ایران راه را برای اعمال تغییرات در سیاست‌های اقتصادی هموار می‌کند که این تغییرات سبب افزایش سرمایه‌گذاری خارجی و تبادلات با غرب خواهد شد».

در این گزارش با مطرح کردن ادعاهایی علیه مجلس نهم شورای اسلامی مطرح کرده و سعی کرده این تصویر را به مخاطبان خود بقبولاند که مجلس کنونی در تقابل با سیاست‌های دولت رئیس‌جمهور روحانی برای جذب سرمایه‌گذاری خارجی است.

مهر:

«العهد»: میزان مشارکت مردم ایران در انتخابات از ۶۰ درصد گذشت

پایگاه لبنانی العهد امروز یکشنبه گزارشی را در خصوص انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری منتشر کرد.

بر این اساس، این پایگاه اعلام کرده است: بر اساس آمارهایی که به صورت رسمی از سوی نهادهای ایرانی اعلام شده است، میزان مشارکت مردمی در این دور از انتخابات از ۶۰ درصد فراتر رفته است.

این پایگاه لبنانی در گزارش خود می نویسد: شمارش آراء برای مشخص شدن نامزدان پیروز در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری در ایران همچنان ادامه دارد.

در ادامه گزارش العهد آمده است: حدود ۳۳ میلیون نفر از واجدان شرایط شرکت در انتخابات، در این انتخابات شرکت کردند.

العهد همچنین به نقل از وزیر کشور نوشت: انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری از نظر امنیتی و سیاسی به خوبی برگزار شد و مشکلی در این زمینه وجود نداشت.

افزایش سرمایه گذاری خارجی در ایران پس از برگزاری انتخابات

خبرگزاری رویترز در گزارشی از انتخابات مجلس و خبرگان رهبری در ایران نوشت: بعد از این انتخابات سرمایه گذاری در ایران افزایش خواهد داشت.

بر این اساس نتایج این انتخابات مسیر سرمایه گذاری خارجی در ایران را افزایش می دهد. رویترز نوشت: انتخابات پارلمان و مجلس خبرگان رهبری در ایران برگزار شد و طی آن بیش از ۶۰ درصد واجدان شرایط در آن شرکت کردند.

این خبرگزاری غربی افزود: پیروزی نامزدهای اصلاح طلب در انتخابات ایران راه را برای اعمال تغییرات در سیاست‌های اقتصادی هموار می‌کند که این تغییرات سبب افزایش سرمایه‌گذاری خارجی و تبادلات با غرب خواهد شد.

رویترز به نقل از چهره های سیاسی سابق ایران نوشته است نتایج انتخابات به طور قابل توجهی بر گرایش سرمایه گذاری خارجی در ایران اضافه خواهد کرد.

واکنش رئیس کمیته خارجی سنای آمریکا به انتخابات ایران

«اد رویس» رئیس‌ جمهوریخواه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، در بیانیه‌ای عنوان داشت که نحوه رسیدگی به صلاحیت نامزدهای انتخاباتی، آزمایش‌ های موشکی یا دستگیری ملوان‌ های آمریکایی، بر خلاف وعده‌ای است که «باراک اوباما» در مورد معتدل و مسئولیت‌پذیر شدن ایران داده بود.

رویس در بیانیه‌ ای که در وب‌ سایت کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا منتشر شده، می نویسد: «رئیس‌جمهور اوباما به مجلس وعده داده بود که ایران مسئولیت‌پذیرتر و میانه‌روتر می‌شود. با این حال ساعاتی پس از اجرایی شدن توافق هسته ای، حکومت ایران ۲۹۶۷ نفر از نامزدهای اننتخاباتی برای انتخابات مجلس در ایران را رد صلاحیت کرد».

او افزوده ایران با انجام آزمایش‌های موشکی، تحریم‌های سازمان ملل را نقض کرد، ملوان‌های آمریکایی را دستگیر کرد و همزمان به حمایت از رژیم «قاتل» [بشار] اسد در سوریه ادامه می‌دهد.

پیش از این یک تیم از ناظران تحریم‌های ایران در سازمان ملل گفته بودند آزمایش موشک میان‌ برد عماد یکی از قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرده است.

به گفته اد رویس، ایران با دسترسی به ۱۰۰ میلیارد دارایی بلوکه‌شده‌اش به خاطر تحریم‌ها، «اکنون بر منطقه (خاورمیانه) چیره» شده است.

جان کری، وزیر خارجه آمریکا، چهارم اسفند ماه مبلغ پولی که ایران نقدا پس از اجرای توافق اتمی دریافت خواهد کرد را «کمتر از ۵۰ میلیارد دلار» اعلام کرده بود.

رئیس‌ کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در بیانیه خود ادعا کرده است ممکن است برخی از داوطلبان انتخابات میانه‌رو قلمداد شوند؛ اما او چنین چیزی را رد می‌کند. از منظر وی مرددم ایران ممجبور به انتخاب بین تندروها و تندرو تر ها شده اند.

باشگاه خبرنگاران جوان:

جان بولتون: توافق هسته ای برای ایران، تعهدی داوطلبانه است

جان بولتون در مصاحبه با فاکس نیوز در واکنش به اظهارات جان کری که گفته بود توافق هسته ای ایران یک «توافق سیاسی» است گفت: توافق هسته ای برای ایرانی ها فقط یک تعهد داوطلبانه است و ارزشی کمتر از یک سند معمولی دارد.

مجری فاکس نیوز از جان بولتن پرسید زمانی که شما خودرو می خرید نوعی قرار داد امضاء می کنید، زمانی که خانه ای رهن می کنید، توافقی امضاء می کنید، زمانی که به رستوران «اپل بیز» می روید برای صورت حساب چک امضاء می کنید، آیا صورت حسابی که برای رستوران اپل بیز امضاء می کنید، به لحاظ حقوقی، الزام آورتر از توافق هسته ای ایران نیست؟

جان بولتون پاسخ داد: خب، احتمالاً (این سند) ارزشش بیشتر از توافق هسته ای ایران است؛ به دنیای خیالی قوانین بین المللی خوش آمدید! نگاه کنید، ایرانی ها پانزده سال است که می گویند هر توافقی که با اروپایی ها و اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل و نهایتاً توافق هسته ای وین انجام داده اند فقط یک تعهد داوطلبانه از سوی آنهاست.

نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل افزود: آنها داوطلبانه وارد آن شدند و زمانی که مناسب بدانند آن را اجرا می کنند و هر وقت برای آنها مناسب نباشد آن را نادیده می گیرند. بنابراین، دست کم آنها در این زمینه همواره ثابت قدم بوده اند و اینکه بگوییم همه آنچه که انجام داده اند از روی حسن نیت بوده است، خیر  این طور نیست، من فکر می کنم  آنها همین الان هم توافق وین را نقض می کنند و قبلاً هم نقض کرده اند، آنها خوب می دانند که الزام آور بودن مفهومی داوطلبانه است.

مجری فاکس نیوز پرسید جان کری در کنگره گفت معاون رئیس جمهور ایران  توافق نامه ای با آژانس بین المللی انرژی اتمی امضاء کرده است، آیا این کافی است؟

بولتون در پاسخ گفت آن توافق به آژانس بین المللی انرژی هسته اتمی امکان می دهد برنامه هسته ای ایران را نظارت کند و من معتقدم که آژانس هر چه در توانش باشد انجام می دهد، بویژه با توجه به محدودیت هایی که (ایران) برای آژانس ایجاد کرده، از جمله عدم دسترسی به برخی مکان های کلیدی.

وی افزود اما نکته واقعی این است که آژانس بین المللی انرژی اتمی یک نهاد جاسوسی نیست و قرار است آنچه را که اعلام شده و در دسترس آن قرار گرفته بازرسی کند و من فکر می کنم این کار را خواهد کرد و تمام آنچه که آژانس انجام می دهد ضمانتی مطمئن برای این  نیست که ایران توافق هسته ای را نقض نکند و برای مثال با برخی کشورها، از جمله کره شمالی در زمینه هسته ای همکاری نکند و در زمینه موشک ها که ارتباطی با توافق هسته ای ندارد با آنها کار نکند.

مجری فاکس نیوز : آیا فکر می کنید ایران به حرف هایش در مورد این توافق عمل می کند؟ بولتن در پاسخ گفتبه طور قطع خیر. من فکر می کنم آنها از قبل هم نیت عمل کردن به تعهداتشان را نداشتند.

به نظرم هدف آنها رهایی از تحریم های اقتصادی جامعه بین المللی، دسترسی به دارائی های مسدود شده و بازگشت به اقتصاد جهانی بود و اکنون تلاش برای ایجاد مانع بر سر راه قراردادهای تجاری ایران با غرب و بازگرداندن این فرایند برای رئیس جمهور جدید آمریکا دشوار خواهد بود و او نمی تواند پیشرفت ایران در زمینه «امر غیرقابل اجتناب» را به مردم بقبولاند. 

ایرنا:

رسانه های روسی:طرفداران روحانی در انتخابات به پیروزی بزرگ دست یافتند

نتایج انتخابات مجلس خبرگان رهبری ومجلس شورای اسلامی درمرکز توجه رسانه های روسی قراردارد وبسیاری ازاین رسانه ها درگزارش های خود ازپیروزی طرفداران حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران واصلاح طلبان خبر می دهند.

شبکه تلویزیونی راشاتودی روزیکشنبه درگزارش خود اعلام کرد: درانتخابات مجلس شورای اسلامی درتهران اصلاح طلبان به پیروزی بزرگ دست یافته وحامیان روحانی از30 کرسی مجلس ویژه تهران همه کرسی ها را به دست اوردند.

این رسانه روسی افزود : درهمین حال رقابت بین اصلاح طلبان واصولگرایان درانتخابات مجلس خبرگان همانند مجلس شورای اسلامی جریان دارد.

دراین گزارش به پیروزی محمد رضا عارف معاون سابق محمد خاتمی رئیس جمهوری اسبق ایران اشاره وآن را پیروزی درخشان اصلاح طلبان درتهران خواند که توانست با بیشترین آرا نفر اول نامزدهای انتخاباتی تهران به مجلس شورای اسلامی باشد.

خبرگزاری روسی پرایم نیز درگزارشی اعلام کرد: اصلاح طلبان در انتخابات ایران به پیروزی بزرگ دست می یابند وبسیاری ازنامزدهای انها به مجلس خبرگان رهبری ومجلس شورای اسلامی راه می یابند.

دراین گزارش به عنوان موفقیت بزرگ میانه روها، به راهیابی حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران وعلی اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس جمهوری اسبق به مجلس خبرگان رهبری اشاره شده است.

درادامه خاطرنشان شد: اصلاح طلبان که ازطرفداران روحانی هستند توانستند از30 کرسی مجلس شورای اسلامی ویژه تهران 29 کرسی را احرازکنند. درهمین حال محمد رضا عارف رهبر اصلاح طلبان درصدر رقابت های تهران درانتخابات مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.

خبرگزاری روسی یاداوری کرد: رقابت درانتخابات مجلس شورای اسلامی ومجلس خبرگان معمولا میان اصولگرایان واصلاح طلبان جریان می یابد ونامزدها پیرامون شخصیت های مشخصی که معروف هستند ودیدگاه های خاص خود را دارند به عنوان مثال محمد رضا عارف متمرکز می شوند.

رادیو اکومسکو نیز دربخش های خبری امروز خود اعلام کرد درانتخابات پارلمانی ایران طرفداران حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران به پیروزی می رسند. درتهران نامزدهای اصلاح طلبان به پیروزی بسیار بزرگ دست یافته وتمام کرسی های مجلس شورای اسلامی را از آن خود کردند.

 

رادیوی روسی گفت: درپایتخت ایران ائتلاف «فهرست امید» که ازرئیس جمهوری ایران حمایت می کند تمام کرسی های مجلس شورای اسلامی را از آن خود کرد.

بین طرفداران اصلاح طلبان واصولگرایان رقابت برای احراز 290 کرسی مجلس شورای اسلامی جریان دارد که چند هزار نفر برای این منظور با یکدیگر رقابت می کنند.

رسانه روسی با اشاره به این که این انتخابات نخستین انتخابات در دوره پساتحریم است؛ این پیروزی را حمایت از سیاست های دولت روحانی خواند.

رادیو اکومسکو با بیان این که اصلاح طلبان درانتخابات مجلس شورای اسلامی به پیروزی دست یافته اند اظهارداشت: درانتخابات مجلس خبرگان رهبری نیز که درآن حدود 90 کرسی برای روحانیون برجسته قراردارد، حسن روحانی به پیروزی مهم دست یافت وتوانست با بیشترین ارا به این مجلس مهم دست بیابد.

درگزارش رسانه روسی در تشریح اهمیت مجلس خبرگان رهبری گفته شده است: این مجلس از جمله حق دارد که رهبر عالی ایران را انتخاب کند که بالاترین مقام این کشور محسوب می شود.

یادداشت تفاهم 5 میلیارد یورویی تامین مالی میان ایران و کره جنوبی امضا شد

در دیدار وزیر تجارت، صنعت و انرژی کره جنوبی با وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان، یادداشت تفاهم پنج میلیارد یورویی تامین مالی میان ایران و کره جنوبی به امضاء رسید.

علی طیب نیا با بیان اینکه این دیدار گام دیگری در توسعه روابط دو کشور خواهد بود، اظهار داشت: هدف از امضای این یادداشت تفاهم، ایجاد چارچوبی برای تعمیق همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و کره جنوبی در حوزه اقتصادی از طریق تامین مالی پروژه های زیر بنایی، عمرانی و تولیدی توسط بانکها و موسسه های مالی و شرکت های کره ای است.

وی افزود: شرکت بیمه تجاری کره جنوبی 'کی شور' (K-Sure)، منابع مالی تا سقف پنج میلیارد یورو برای تامین مالی پروژه ها در ایران فراهم خواهد کرد.

وزیر اقتصاد کشورمان در ادامه خاطرنشان ساخت: علاقه مندیم روابطمان را در دوران پساتحریم با کشورهای شرق آسیا توسعه دهیم و در این میان، کره جنوبی از جایگاه ویژه ای برخوردار است.

طیب نیا، جمعیت 80 میلیونی ایران، بازار بزرگ داخلی، دسترسی به بازار 400 میلیونی کشورهای همسایه، ذخایر عظیم نفت و گاز، امنیت، نیروی کار متخصص، بهبود محیط کسب و کار، برخورداری از قوانین مترقی و حمایت از سرمایه گذاری را فرصت مناسبی برای شرکت های کره ای برای سرمایه گذاری در ایران عنوان کرد.

وی در عین حال افزود: ما آمادگی کامل برای سرمایه گذاری شرکت های کره ای در بخش های صنعت، خودروسازی، صنایع وابسته به نفت و گاز و گردشگری در ایران را داریم و معتقدیم توسعه روابط اقتصادی می تواند زمینه ساز ایجاد روابط مستحکم سیاسی دو کشور نیز باشد.

** وزیر صنعت کره جنوبی: ایران برای ما یک شریط مطمئن است

«جو هیونگ وان» وزیر تجارت، صنعت و انرژی کره جنوبی نیز در این دیدار، خواستار همکاری های مالی، اقتصادی و تامین مالی دو کشور شد.

وی به جایگاه ممتاز ایران در منطقه اشاره کرد و افزود: جمهوری اسلامی ایران برای ما یک شریک مطمئن بوده و همانگونه که در دوران تحریم روابطمان را با ایران حفظ کردیم این انگیزه و اراده وجود دارد که در دوران پساتحریم بتوانیم همکاری های اقتصادی جدیدی را آغاز کنیم.

در پایان این دیدار یادداشت تفاهم تامین مالی پنج میلیارد یورویی پروژه های زیربنایی ایران توسط محمد خزاعی معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران با مدیرعامل شرکت بیمه تجاری 'کی شور' امضا شد.

شبکه تلویزیونی سراسری ان.تی.وی نیز در بخش های امروز خود چندین بار گزارش هایی از انتخابات مجلس شورای اسلامی وخبرگان رهبری و شمارش آرا را پخش کرد و گفت: طرفداران حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در انتخابات به پیروزی بزرگ دست یافتند.

رسانه روسی افزود: برای نخستین بار در تاریخ ایران انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری که در ان فقهای صاحب نفوذ عضویت می یابند، بطور همزمان برگزار شد

در گزارش ان.تی.وی گفته شد: با شمارش 90 درصد ارای ماخوذه حوزه های رای گیری اصلاح طلبان ومیانه رو درتهران به پیروزی چشمگیر دست یافتند. براساس اطلاعات به دست امده فهرست امید که از حسن روحانی حمایت می کند تمام کرسی های مجلس سورای اسلامی را از حوزه تهران احراز کرد.

رسانه روسی افزود: بر اساس اطلاعات اولیه اصلاح طلبان توانستند در مجلس خبرگان رهبری هم که حق تعیین رهبر انقلاب اسلامی را دارد موقعیت خود را تحکیم بخشند.

روحانی و رفسنجانی که از رهبران اصلاح طلبان هستند توانستند به مجلس خبرگان رهبری راه بیابند.

درگزارش به نقل از کارشناسان گفته شد: موفقیت ائتلاف میانه روها در ایران می تواند منجر به تسریع در لغو تحریم ها در مورد این کشور شود.

پیروزی اصلاح طلبان درانتخابات مجلس خبرگان رهبری و شورای اسلامی در دهها رسانه چاپی و تصویری و شنودی روسیه بازتاب داشت که در رسانه های این کشور در مورد اخبار ایران کم سابقه است.

ایران و روسیه بر توسعه همکاری های علمی و فناوری تاکید کردند

«مهدی سنایی» سفیر ایران در فدراسیون روسیه با «اندره فورسنکو» دستیار علمی و فناوری رئیس جمهوری روسیه دیدار و گفت و گو کرد و دو طرف بر توسعه همکاری های علمی و فناوری تاکید کردند.

بخش دیپلماسی رسانه ای سفارت ایران در روسیه روز یکشنبه اعلام کرد: سفیر ایران در روسیه و دستیار رئیس جمهوری روسیه راههای توسعه همکاری های دو کشور در عرصه های علمی و فناوری را بررسی کردند.

دو طرف در این دیدار خواستار تحرک بخشی به کارگروه های تعیین شده ذیل کمیته همکار های فناوری دو جانبه شدند.

قرار است سومین نشست کمیته همکار های علمی و فناوری دو کشور در ماه آوریل و همزمان با سفر «سورنا ستاری» معاون فناوری رئیس جمهوری اسلامی ایران در شهر مسکو برگزار شود.

ایران و روسیه در ماه های اخیر گام های بزرگی برای توسعه همکاری های علمی و فناوری برداشته اند.

مهم ترین گام در این زمینه روز 27 آبان ماه در جریان دیدار دیمیتری راگوزین معاون نخست وزیر روسیه از تهران برداشته شد و سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری پس از دیدار با وی از تشکیل 10 کمیته تخصصی ذیل کمیسیون عالی همکاری های فناوری ایران و روسیه خبر داد.

ستاری در نشست خبری دومین نشست کمیسیون عالی همکاری های فناوری ایران و روسیه که با حضور راگوزین برگزار شد، افزود: خوشبختانه اتفاق بسیار خوبی در زمینه همکاری ایران و روسیه روی داده و برای اولین بار فناوری یکی از ستون های اصلی این ارتباط شده است.

وی توضیح داد: در دومین نشست کمیسیون عالی همکاری های فناوری ایران و روسیه 10 کمیته، شامل کمیته فناوری هوایی، نانو و مواد جدید، زیست فناوری و تجهیزات پزشکی، فضایی، علوم شناختی، انرژی، همکاری های دانشگاهی، همکاری منطقه ای، حوزه ارتباطات (ICT) و علوم پایه تشکیل شده است.

ستاری ادامه داد: خوشبختانه مذاکراتی که از دیروز با معاون نخست وزیر روسیه و هیات همراه و روسای کمیته ها برگزار شده توافقات خوبی انجام شده است.

ستاری در زمینه ادامه یافتن فعالیت های کمیسیون عالی همکاری های فناوری ایران و روسیه در آینده افزود: از ابتدای برگزاری نشست نخست این کمیسیون فعالیت های خوبی انجام شده است، کمیته هایی اکنون ذیل این کمیسیون تشکیل شده و برنامه متعددی در نظر داریم.

وی گفت که اکنون کارگروه هوایی و فضایی از کارگروه های دیگر در این کمیسیون جلوتر است و حتی در برخی از موارد به مرحله عقدقرارداد نیز رسیده ایم.

ستاری یادآور شد: در ذیل این کمیسیون، ارتباطات دانشگاهی بین ایران و روسیه در حال توسعه است و جلسات متعددی بین مراکز دانشگاهی مسکو و تهران انجام شده است.

معاون رئیس جمهوری ادامه داد: کمیسیون عالی همکاری های فناوری ایران و روسیه یک فرصت استثنایی در روابط بین دو کشور است و امیدواریم به قراردادهای مشخصی در زمینه های علمی و فناوری دست یابیم.

کد خبر 527485

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha