به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی در دویست و چهل و سومین شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: در دوره قبل بحثی بین منابع طبیعی و شهرداری تهران مطرح بود که مدیریت منابع طبیعی در اختیار شهرداری قرار می گیرد.
وی با اشاره به انجام مکاتبات و مذاکرات در این باره اظهار داشت: در نهایت در چهارچوب قوانین منابع طبیعی به این نتیجه رسیدیم که مدیریت منابع طبیعی به ویژه جنگل کاری های انجام شده در حوزه شهر به صورت امانت در اختیار شهرداری تهران قرار بگیرد.
حجتی ادامه داد: اساس کار مبنی بر این بود که شهرداری تهران به صورت امانت این اراضی را در اختیار گرفته و از آنها نگهداری کند و دخل و تصرفی در آن صورت نگیرد و مردم بتوانند از ظرفیت های منابع طبیعی بهره مند شوند.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به جنگل کاری های انجام شده در حومه شهر از جمله در منطقه جاجرود، شمال شهر، شمال غرب، پارک کوهسار و اراضی لواسان اشاره کرد و افزود: در حال حاضر شهرداری تهران به صورت امانی فضاهای سبز را در اختیار مردم قرار می دهد بدون هیچ دخل و تصرفی از آن بهره مند شوند.
وی با اشاره به دغدغه های وزارت جهاد و کشاورزی درباره میادین میوه و تره بار گفت: با توجه به قوانین موجود و مصوب شده، وزارت جهاد کشاورزی از میادین میوه و تره بار خارج شده اند.
وی با بیان اینکه در زمینه میادین میوه و تره بار با سایر دستگاه های ذیربط همکاری داشته باشیم، تصریح کرد: کشاورز به عنوان تولیدکننده حداقل بهره را از تولید محصولات کشاورزی می برد.
وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: پس از بررسی های به عمل آمده 30 درصد مبلغ تمام شده محصول در اختیار کشاورز و 70 درصد به سایر بخش ها اختصاص می یابد.
حجتی تاکید کرد: باید سازوکاری ایجاد کنیم تا تولیدکنندگان به صورت حقوقی در قالب تعاونی ها و اتحادیه های تولیدکنندگان بتوانند محصولات شان را به صورت مستقیم عرضه کنند.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه سازوکارهای موجود برای اجرای این طرح وجود ندارد، تصریح کرد: برای رفاه حال مصرف کنندگان و تقویت بنیه تولیدکنندگان باید این فاصله ایجاد شده را کمتر کنیم.
وی یادآور شد: در کشورهای توسعه یافته تولیدکنندگان و کشاورزان محصولات شان را در قالب تعاونی ها و اتحادیه های تولیدکنندگان به بازار مصرف عرضه می کنند.
حجتی تصریح کرد: اگر بتوانیم چنین اتحادیه هایی ایجاد و تقویت کنیم باعث پایداری اقتصاد، تقویت و رونق کشاورزی می شود.
حجتی در ادامه با اشاره به روز درختکاری خاطرنشان کرد: بیشترین نگرانی ها و دغدغه های ما در ارتباط با اراضی حریم و حتی اراضی محدوده ها است اما چه کنیم که دست ما کوتاه است.
وی با طرح این سوال که باید موضوع را کالبدشکافی کنیم و دلایل ایجاد مسایل و مشکلات در این حوزه را بیابیم، تصریح کرد: جهاد کشاورزی در محدوده حریم حضور ندارد و در محدوده حریم تنها یک رای از چند رای را داریم. حریم حساب و کتاب به ویژه در سطح ملی حساب و کتاب ندارد.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه در یک شهر 70-80 هزار نفری 170 برابر محدوده قانونی حریم تصویب کرده بود، تصریح کرد: در سطح ملی یکصد هزار ساخت و ساز غیرمجاز انجام شده است که پس از بررسی مشاده می شود که این ساخت و سازها مجوز نهادهای ذیربط را دریافت کرده اند.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه مشکلات موجود در حوزه حریم باید ریشه یابی شود، تصریح کرد: دستگاه های مختلف از جمله وزارت راه و شهرسازی، وزارت کشاورزی و شهرداری ها باید در این حوزه موضوع را پیگیری کنند.
وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: عمده خاک های مرغوب در حاشیه شهرها و سکونتگاه ها بوده که دارند از دسترس خارج می شوند که این امر از دغدغه های جدی بخش کشاورزی است.
نظر شما