خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: کره جنوبی دومین رشد سریع اقتصادی دنیا در چهار دهه اخیر را دارا میباشد. در کره جنوبی، از سال ۱۹۶۳ و فقط ظرف مدت ۴۰ سال، درآمد سرانه بر حسب قدرت خرید، چیزی نزدیک به ۱۴ برابر افزایش یافت. دست یافتن به نتیجهای مشابه برای بریتانیا بیش از دو سده (بین اواخر سده هجدهم و زمان حاضر) و برای آمریکا در حدود یک و نیم سده (از سدهٔ ۱۸۶۰ تا کنون) زمان برد. این پیشرفت قابل توجه که کره جنوبی را در کمتر از نیم قرن بدل به کشوری پیشرفته و ثروتمند نمود، اغلب معجزه رودخانه هان نامیده میشود و در مجامع بینالمللی، صفت «ببر آسیا» را برای این کشور به ارمغان آورده است.
بنابراین گزارش، امروزه اقتصاد موفق کره جنوبی الگویی برای بسیاری از کشورهای در حال توسعه است. کره جنوبی اکنون دارای اقتصاد توسعهیافته چندین هزار میلیارد دلاری است و یکی از اعضای سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) میباشد و توسط بانک جهانی جزو اقتصادهای دارای درآمد زیاد، و از دیدگاه صندوق بینالمللی پول و سیا بهعنوان یکی از اقتصادهای پیشرفته طبقهبندی شده است. همچنین سئول، پایتخت این کشور، یکی از ده شهر برجسته اقتصادی و مالی جهان است.
این گزارش می افزاید: کره جنوبی علیرغم کمبود منابع طبیعی و دارا بودن کمترین مساحت در میان کشورهای گروه ۲۰، یکی از اقتصادهای نیرومند دنیا تلقی میشود. اقتصاد کره جنوبی، چهارمین اقتصاد بزرگ آسیا و سیزدهمین در دنیاست. همانند آلمان غربی و ژاپن، صنعتیسازی سریع از دهه ۱۹۶۰، کره جنوبی را به یکی از بزرگترین کشورهای صادرکننده در جهان تبدیل کرد. این کشور، هفتمین شریک بزرگ تجاری آمریکاست. کره جنوبی دومین میزان ذخایر را در میان کشورهای توسعهیافته داراست و همچنین ششمین ذخایر ارزهای خارجی را در جهان داراست. با وجود دارا بودن وضعیت توسعهیافته، کره جنوبی حرکت خود را به سوی رشد اقتصادی سریع، همراه با بیشترین میزان تولید ناخالص ملی، صادرات و تولیدات صنعتی در جهان توسعهیافته ادامه میدهد.
بنابراین گزارش، در اکتبر سال ۲۰۰۸، صندوق بینالمللی پول پیشبینی کرد که اقتصاد کره جنوبی در سال ۲۰۰۹ از کانادا و در سال ۲۰۱۱ از اسپانیا پیشی خواهد گرفت و سرانه تولید ناخالص این کشور در سال ۲۰۰۹ از نیوزلند، در سال ۲۰۱۲ از ایتالیا و در سال ۲۰۱۳ از اسپانیا بیشتر خواهد شد. در سال ۱۹۹۶ کره جنوبی عضو «سازمان همکاری اقتصادی و توسعه» (پیمانی برای رشد اقتصادی بیشتر) شد. کره جنوبی همانند بسیاری دیگر از همسایههای آسیایی خود، متحمل بحران اقتصادی سال ۱۹۹۷ آسیا شد؛ اما این کشور قادر گشت که دوباره برخیزد و پس از یک ترمیم سریع به رشد خود به سوی تبدیل شدن به یکی از قدرتهای عمده اقتصادی جهان ادامه دهد. کره جنوبی بهواسطه شرکتهای چندملیتی با فناوری پیشرفته، مانند سامسونگ و هیوندای-کیا و الجی، هفتمین صادرکننده بزرگ جهان است.
این گزارش می افزاید: کره جنوبی با اقتصاد در حال رشد و توسعه خود همچنان به فکر توسعه و گسترش روابط با سایر کشورهاست و در برنامه های جدید خود با توجه به لغو تحریم ها به بازار ایران نگاه ویژه ای داشته و این امر از سوی رسانه های کره ای تایید شده است. در این رابطه ایرنا نوشته است: "خبرگزاری یونهاپ و تلویزیون مرکزی کره جنوبی اخبار متعددی درباره سفر هیات کره ای و دیدارهای وزیر تجارت کره با مقام های کشورمان منتشر کرده اند و یادآور شدند که تصمیم سئول برای گسترش و توسعه مناسبات با ایران بسیار جدی است. رسانه های کره ای ضمن انتشار تصاویر و اخبار مربوطه، گزارش کرده اند که گشوده شدن بازار ایران به روی شرکت های کره ای پس از لغو تحریم ها امر مبارکی است و مسئولان کشورشان باید قدر آن را بدانند. در این گزارش ها آمده است که ایران کشوری بزرگ، متمدن و سرشار از استعدادها و منابع طبیعی است که اکنون به عرصه رقابت شرکت های بزرگ دنیا و یکی از مهمترین بازارهای نوظهور تبدیل شده است. در این میان خبرگزاری یونهاپ، رسانه رسمی و ارگان مهم خبری کره ضمن انتشار عکسی از دیدار جو هیونگ هوان، وزیر صنعت، تجارت و انرژی این کشور و علی طیب نیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان خاطرنشان کرده است که این اولین بار است که پس از یک دهه کمیته، مشترک همکاری های دو کشور برگزار می شود."
بنابراین گزارش، رسانه کره ای در ادامه توضیح داده اند که: "وزیر تجارت کره جنوبی شخصا از پارلمان این کشور خواسته است تا با تصویب لوایح و برنامه ریزی های لازم راه را برای ورود شرکت های کره ای به طرح های زیرساختی ایران هموار کند. روزنامه مایلی بیزینس کره در مطلبی آورده است که بازار ایران درهای خود را به روی جهان گشوده است و برگزاری انتخابات اخیر در ایران هم ثبات بیشتری به این کشور بخشیده و شفافیت آن را نزد افکار عمومی افزایش داده است. روزنامه های کوریا تایمز و جونگ آنگ کره نیز مطالبی را درباره راههای گسترش همکاری کره و ایران منتشر کرده و سفر هیات کره ای برای برگزاری اجلاس کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی دوجانبه پس از 10 سال را از مهمترین رویدادهای تجاری میان دو کشور دانسته اند. در همین حال این رسانه ها گزارش کرده اند که اصلاحات واقعی در ایران شروع شده و بازار این کشور آینده ای نوید بخش برای کشورهای مختلف از جمله کره است. رسانه های کره ای ضمن تاکید بر گسترش همکاری ها ابراز امیدواری کرده اند که موانع مالی و بانکی بین ایران به طور کامل برطرف شده و با ایجاد سامانه های تجاری مختلف راه برای توسعه این مناسبات تجاری و اقتصادی میان دو کشور بازتر شود."
یادآور می شود: وزیر تجارت، صنعت و انرژی کره جنوبی در راس هیاتی عالیرتبه به منظور شرکت در یازدهمین کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور به تهران آمد و در دیدار با وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان، یادداشت تفاهم پنج میلیارد یورویی تامین مالی میان دو کشور را به امضا رساند. کره جنوبی از جمله کشورهایی است که برای توسعه روابط با ایران همواره تلاش زیادی داشته و می کوشد تا شرکت های خود را با طرح های زیربنایی ایران مرتبط سازد. ارزش تبادلات تجاری ایران و کره در سال 2015 میلادی به بیش از شش میلیارد و 100 میلیون دلار رسید اما دو طرف امیدوارند در طول سال های پیش رو این رقم به سرعت به حدود 15 تا 17 میلیارد دلار برسد.
نظر شما