راه اندازی بیمارستان صحرایی در مناطق محروم، بار فرهنگی به دنبال دارد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، از راه اندازی سومین بیمارستان صحرایی این استان در مناطق محروم شهرستان ورزقان خبر داد و گفت: بار فرهنگی، مهم ترین عامل راه اندازی چنین بیمارستان هایی است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از آذربایجان شرقی، دکتر علیرضا یعقوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریزعصر روز گذشته(27تیر) در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به اینکه آذربایجان شرقی در ارائه خدمات اولیه بهداشتی جزو استان های برتر کشور است، تاکید کرد: با این وجود، استان ما در بحث درمان نیاز به تلاش بیشتری دارد.


یعقوبی با بیان اینکه ایران در خدمت رسانی بهداشتی و درمانی به دورترین نقاط پیش قراول سایر کشورهاست، افزود: عدم ساختارهای مناسب بیمارستانی و نبود متخصصان مقیم در شهرهای حاشیه ای از جمله مواردی هستند که کیفیت خدمات درمانی را کاهش می دهند.


وی گفت: به این منظور وزارت بهداشت، درمان و علوم پزشکی متخصصانی را با شرایط ویِژه به کار گرفته است تا برای مدت زمان طولانی در مناطق محروم و حاشیه ای تعهد کاری بدهند.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به اینکه برگزاری بیمارستان صحرایی در چاراویماق در سال گذشته به مدت یک هفته منجر به شناسایی هفت مورد بیمار مشکوک به سرطان معده و چهار مورد مبتلا به این بیماری شده بود، تصریح کرد: راه اندازی چنین بیمارستان هایی به ما کمک می کند تا افرادی را که سال هاست بیمار هستند اما خودشان خبر ندارند، شناسایی و تحت درمان قرار بگیرند.


یعقوبی افزود: مهم ترین وجه راه اندازی چنین بیمارستان هایی، بار فرهنگی آنهاست که از یک طرف مردم مناطق محروم متوجه می شوند که دولت و مسئولان آنها را فراموش نکرده اند و از طرف دیگر به ما کمک می کند تا مشکلات واقعی مردم مناطق مختلف را بشناسیم و برای آینده برنامه ریزی کنیم.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی تبریز، همچنین اظهار داشت: گرچه راه اندازی بیمارستان های صحرایی از رسالت های اولیه سپاه عاشورا نیست اما حضور نیروهای بسیجی و سپاهی سبب تشویق مردم برای مراجعه به بیمارستان های صحرایی شده است.


رئیس بیمارستان صحرایی فاطمه زهرا(س) نیز در این نشست خبری، گفت: این بیمارستان صحرایی سومین بیمارستان صحرایی به نام حضرت فاطمه زهرا(س) در آذربایجان شرقی است که از لحاظ تخصصی، مجهزترین آنها به شمار می رود.
 

دکتر رسول صادق، افزود: این بیمارستان تخصصی دارای بخش‌هایی چون قلب و عروق، پوست و مو، کودکان، کلیه، روانپزشکی، دندان پزشکی، گوارش، زنان و زایمان و نیز دارای اتاق عمل دوبله است.


وی اظهار کرد: تمامی خدمات در این بیمارستان از جمله ویزیت، خدمات آزمایشگاهی، سی تی اسکن، آندوسکوپی، سونوگرافی و دارویی رایگان است.


صادق بیان داشت: بعد از تشخیص بیماری در این بیمارستان اگر نیاز به ارجاع بیمار به بیمارستان‌های مجهز استانی، کشوری و حتی خارج کشور باشد، باز ارائه خدمات و درمان به صورت رایگان است.


وی با اشاره به اینکه در این بیمارستان صحرایی ارائه خدمات پزشکی به صورت تخصصی و تیمی است، گفت: بیمارانی که مشکل مراجعه دارند تیم پزشکی ما به صورت سیار برای ویزیت بیمار اعزام می شوند.


وی با اشاره به اینکه سال گذشته در بیمارستانهای صحرایی چاراویماق و کلیبر نزدیک دو میلیارد تومان خدمات ارائه شده بود، گفت: پیش بینی می کنیم امسال 40 هزار نفر را تحت پوشش قرار دهیم و نزدیک یک میلیارد تومان هزینه خدمات بهداشتی و درمانی در نظر گرفته شده است.


رئیس بیمارستان صحرایی فاطمه زهرا (س) ادامه داد: بستر سازی فرهنگی، برگزاری کلاس های آموزش و پیشگیری و کارگاه‌های آموزشی بهداشتی از جمله کارهای جنبی این بیمارستان فوق تخصصی است.


لازم به ذکر است، سومین بیمارستان تخصصی حضرت فاطمه زهرا(س) با همکاری سپاه عاشورا، دانشگاه علوم پزشکی، بسیج جامعه پزشکی و هلال احمر تبریز در زمینی به مساحت 3 هکتار، یکم مرداد سال جاری راه اندازی می شود.
 

پایان پیام/

کد خبر 52910

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha