قانون بدون زیرساخت، اثرگذاری ندارد/ کارآمد شدن اتحادیه ها، بهترین گزینه کنترل و نظارت بر بازار است

خبرگزاری شبستان: سرپرست تعزیرات حکومتی خراسان شمالی گفت: اجرای قانون، نیازمند وجود زیرساخت هاست، بنابراین سازمان صنعت، معدن و تجارت استان باید زیرساخت و تمهیدات لازم برای اجرایی شدن قانون را فراهم کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ ایرج عزیزی، سرپرست تعزیرات حکومتی خراسان شمالی، امروز(16 اسفند) در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه قانون داریم اما زیرساخت اجرای آن را نداریم، افزود: اگر مراجع نظارتی پای کار باشند، اهداف قانون تامین می شود.

 

وی عنوان کرد: تعزیرات حکومتی، تاکید بر اجرای قانون دارد و تعامل ما با فعالان اقتصادی با حاکمیت قانون است و هیچگاه نسبت به فردی اغماض و گذشت نخواهیم داشت، مگر قانون اجازه داده باشد.

 

عزیزی با اشاره به اینکه برای رسیدگی پرونده به تخلفات و جرائم و نیز انجام گشت بازرسی آمادگی کامل داریم تصریح کرد: از 15 ماه جاری تا 15/1/95 گشت های سیار تعزیرات حکومتی استان در قالب 5 گروه، نظارت بر بازار را به طور جدی انجام خواهند داد.

 

وی با تاکید بر اینکه برخورد و محکومیت کیفری جواب نمی دهد، گفت: در بخش نظارتی رویکرد ما آموزشی و پیشگیری است.

 

سرپرست تعزیرات حکومتی استان بهترین گزینه برای کنترل و نظارت بر بازار را حضور فیزیکی و ملموس و کارآمد شدن اتحادیه های صنفی دانست و افزود: اتحادیه ها باید واحدهای تحت پوشش خود را با آموزش به روز کنند، در حالیکه هیچ یک از این موارد در استان اجرا نمی شود.

 

عزیزی تصریح کرد: ماده 28 قانون تعزیرات به راحتی تدابیر بازدارندگی و برخورد با تخلفات صنفی را بیان می کند، بنابراین اگر در هر خیابان دو یا سه مغازه متخلف پلمب شود، بقیه حساب کار دستشان می آید.

 

وی از کاهش 24 درصدی پرونده های وارده به تعزیرات حکومتی استان در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال 93 خبر داد و اظهار داشت: سال گذشته، 3هزار و 577 پرونده مختومه شد که بیشتر پرونده ها مربوط به حوزه کاری صنعت، معدن و تجارت بود و امسال هم تا کنون 2هزار و 695 پرونده به تعزیرات رسیده است که بازهم بیشترین آمار پرونده ها مربوط به صنعت، معدن و تجارت است.

 

عزیزی افزود: از ابتدای سال جاری تا کنون نسبت به سال گذشته، 14 درصد در تخلفات اقتصادی، 69 درصد تخلفات قاچاق کالا و ارز و 63 درصد تخلفات بهداشت، دارو، درمان و دامپزشکی پرونده ها سیر نزولی دارد.

 

وی بیان کرد: از 2هزار و 695 پرونده امسال، بیشترین پرونده ها با 2هزار و 448 پرونده مربوط به بحث کالا و خدمات است و 75 پرونده قاچاق و 172 پرونده هم در حیطه بهداشت، دارو، درمان و دامپزشکی تشکیل شده است.

 

سرپرست تعزیرات حکومتی استان عنوان کرد: سال 93، 22 میلیارد ریال محکومیت نقدی داشتیم و 8 میلیارد ریال وصولی و سال جاری 12 میلیارد ریال محکومیت داریم که 6 میلیارد ریال آن وصول شده است.

 

وی با تاکید بر اینکه مردم بهترین ناظر برای ما هستند، گفت: گله مندی مردم زیاد است و در مطبوعات آنها را پیگیری می کنم و به سازمان های مربوطه برای پاسخ به مردم مکاتبه دارم و در صورت ندادن پاسخ، در قالب گشت سیار به تخلف رسیدگی خواهم کرد.

 

وی خلأ قانونی در بخش تعزیرات و کم کاری اتحادیه ها و اصناف را از جمله موارد کاهش پرونده ها در سال جاری نسبت به سال گذشته دانست و گفت: واحدهای صنفی باید شفاف باشند و صنعت معدن و تجارت زیرساخت و تمهیدات لازم برای این کار را فراهم کند.

 

بر اساس این گزارش؛ سامانه پیامکی 30009651 آماده دریافت گزارش تخلفات از سوی مردم است.

 

کد خبر 529348

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha