به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجتالاسلام حبیبرضا ارزانی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان شامگاه یکشنبه(16 اسفند) در همایش گرامیداشت سالروز تاسیس کانونهای فرهنگی هنری مساجد که در سالن غدیر هنرستان هنرهای زیبای اصفهان برگزار شد، با اشاره به اهمیت گرامیداشت این روز اظهار داشت: 18 اسفند سالروز تأسیس کانونهای فرهنگی هنری مساجد است و باید افتخار کنیم که بیش از 23 سال از تأسیس آن میگذرد.
وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی ما یک انقلاب ارزشی بود، بیان داشت: هر ملیت دارای دین و آئین خاصی است و محوریت ارزشهای ما در دین اسلام، مساجد به شمار میروند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، با بیان اینکه محوریت مسجد باید در همه جا لحاظ شده و مورد توجه قرار گیرد، بیان داشت: با گذشت 36 سال از انقلاب جهانی، امروز باید به فکر آن باشیم که در زمینه محوریت مسجد برای برنامههای مختلف اقدامات بسیاری صورت گیرد زیرا برای ارسال انقلاب به دنیا، مبنای مدل ما باید مدل دینی باشد.
وی با اشاره به محوریت مساجد در ابتدای انقلاب اسلامی ایران ادامه داد: مساجد در ابتدای انقلاب اسلامی محوریت داشتند و در آن دوران، همه اتفاقات در مساجد صورت میگرفت اما متأسفانه امروز از آن دوران فاصله گرفتیم و باید کاری کنیم که این موضوع تقویت شده و بار دیگر مورد توجه قرار گیرد.
حجتالاسلام ارزانی، به دلایل تشکیل کانونهای فرهنگی هنری مساجد اشاره کرد و افزود: همه ما افتخار میکنیم که ما را به عنوان بچههای مسجد میشناسند و ما باید ارتباط دائمی خود را با مساجد حفظ کنیم زیرا نظام جمهوری اسلامی ایران پیشینه تمدن اسلامی دارد و باید تمدن نوین جهانی را رقم بزند.
وی با بیان اینکه فرهنگ و هنر باید در کانونهای مساجد بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد، ادامه داد: دین مبین اسلام ظرفیتهای بسیاری رای تبدیل شدن به تمدن جهانی را دارد و ما باید کاری کنیم که تمدن نوین اسلامی برای جهانیان رقم بخورد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان، با اشاره به ضرورت خودداری از بخشینگری در این راستا افزود: ارتباط مسجد با هنر و فرهنگ و همچنین ارتباط مساجد با جوانان باید از طریق کانونهای فرهنگی هنری شکل گرد گیرد و ما باید در زمینه مسجد محوری در کانونها توجه جدی داشته باشیم.
وی به موضوع توجه به هنر و ارزشی کردن آن اشاره کرد و گفت: فعالیتهای مساجد دارای رویکردهای ارزشی هستند و با توجه به این موضوع، کانونهای مساجد محل مناسبی برای آن است که ارزش متعالی دین و ایران اسلامی را به خود بگیرد.
حجتالاسلام ارزانی، با بیان اینکه از 22 هزار کانون فرهنگی هنری مساجد در سراسر کشور، یک هزار و 710 کانون در استان اصفهان مستقر هستند، بیان داشت: ما باید در کانونهای فرهنگی هنری مساجد زمینه آن را فراهم کنیم که هنر در خدمت ارزشهای دینی قرار گیرد زیرا خواستگاه کانونهای مساجد ارزشی است و خروجی کار باید تقویت دین باشد.
وی اضافه کرد: توجه به ظرفیتهای فضای مجازی و استفاده از مسائل روز در تقویت کانونهای مساجد نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است و در همین راستا فعالیتهای مختلفی مد نظر قرار گرفته است.
نظر شما