به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری شبستان به لاهیجان، مهندس کاظم کسرایی، فرماندارلاهیجان امروز(19 اسفند) در مراسم آیین افتتاح کتابخانه شهید کریمی لاهیجان با گرامیداشت ۶۵۰ شهید این شهرستان، اظهار کرد: افتتاح این کتابخانه به نام و خواست شهید بسیار ارزشمند، فرهنگی و معنوی است.
وی با بیان اینکه همانطور که از وصیت نامه شهید کریمی مبنی بر اهدای کتابهایش به کتابخانه بر می آید باید گفت: عموما وصیت نامهها را آنطور که معمول است از مال دنیا تقسیم می کنند اما شهدا واقعا چیز دیگری هستند.
کسرائی گفت: وقتی به وصیت نامه شهدا برخوردار می کنیم دنیایی از معرفت و اتصال به خداوند است.
وی با اشاره به اینکه زمانی می توانیم به افکار بزرگان گذشته، شعرا و علمایی همچون مولانا، شمس، حافظ و سعدی... پی ببریم که کتابهای آنان را مطالعه کنیم، تصریح کرد:در تاریخ گیلان علما و فضلا و دانشمندانی سرآمدی وجود دارد که افکار آنان را از همین کتاب متوجه می شویم.
کسرائی با تاکید بر تلاش بیشتر برای رفاه عمومی مردم منطقه، تصریح کرد:هر چقدر کتاب بیشتر منتشر شود و توسعه پیدا کند برای آگاهی و دیانت ما می تواند موثر باشد.
وی با اشاره به اهتمام ویژه دولت در دو دهه گذشته نسبت به توسعه نهاد کتاب و کتابخوانی، خاطر نشان کرد: آمار کتابخانه ها در گذشته بسیار بوده اما اینکه قابل دسترس همگان باشد، کم بود.
کسرائی با بیان اینکه خوشبختانه امروز یک فرهنگ تحت عنوان خیرین داریم، گفت: از سال 1385 در شهر لاهیجان کتابخانه ای توسط فرد خیری احداث شد و سال گذشته نیز کتابخانه ای در روستایی اطراف لاهیجان بنام یک شهید نامگذاری شد و امروز یک کتابخانه دیگر بنا بر سفارش شهید و با مساعدت خانواده شهید در این شهر امکورد بهره برداری قرار می گیرد.
وی با ابراز امیدواری از تداوم این فرهنگ، اظهار کرد: همه کسانی که در به ثمر رساندن این کتابخانه به نوعی مشارکت کردند آثار ارزشمندی را در آینده شاهد خواهند بود.
همه بشریت وابسته بر قلم هستند
جواد کریمی، برادر شهید ابوالحسن کریمی نیز در این مراسم با قرائت گوشه ای از وصیت نامه برادر شهیدش، اظهار کرد:«.... کتابهایی که در کتابخانه شخصیام در قم و لاهیجان دارم میتوان در کتابخانه عمومی در کوی زمانی لاهیجان قرار دهید و با کمک برادارن در توسعه آن بکوشید و طلاب و دانش پژوهان را به مطالعه در این کتابخانه تشویق نمایید...»
وی همچنین با بیان اینکه از مدتها قبل بنا بر وصیت نامه برادم به فکر احداث کتابخانه بودم، گفت: این نمونه ای از حرکت جهادی است.
کریمی با اشاره به اینکه همه بشریت مبتنی بر قلم هستند، تصریح کرد: نیاکان ما همیشه در هر شهر به ساخت مسجد و مدرسه می پرداختند و با توجه به اینکه در جامعه اسلامی صنعت چاپ هنوز وجود نداشت اما کتاب و کتابخوانی رواج بسیار داشت و علما و بزرگان زیادی را به جامعه تقدیم کرد.
وی خاطر نشان کرد: ما وارثان چنین مدنیتی هستیم و هر چه را که امروز داریم مدیون مباحثه علم و کتاب بزرگان و مفاخر گیلانی است.
گفتنی است، در ادامه این مراسم، ضمن تجلیل از خانواده شهید کریمی جهت اهدای ساختمان این کتابخانه با زیر بنای 290 متر مربع، از مدیریت شهرداری لاهیجان نیز تقدیر به عمل آمد.
نظر شما