به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، ابوالفضل تیرانداز، مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای گلستان، عصر روز گذشته (19 اسفند) در جمع خبرنگاران گفت: با همکاری بخش خصوصی، سازمان صنعت و معدن و همچنین اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان از سال 93، استاندارد شغل بافت فرش ترکمن تدوین و به عنوان استانداردی مجزا بر روی سایت کشوری بارگذاری شده است.
وی افزود: 10 استاندارد شغلی با میراث فرهنگی استان در دستور کار داشتیم که 5 مورد آن از جمله قزاق دوزی، سوزن دوزی، نواربافی کتول و جاجیم بافی به نتیجه رسیده است. این کار با هدف احیای یکسری حرفه هایی که در آستانه فراموشی قرار داشت، انجام شده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان با اشاره به تفاهم نامه آموزشی با کمیته امداد، یادآور شد: در این بخش به حدود 2 هزار نفر آموزش داده شد که یک هزار و 250 نفر آنان در قالب توانمندسازی بود.
وی به تفاهمنامه ملی «تات» هم اشاره کرد و گفت: این تفاهمنامه بین سازمان فنی و حرفه ای کشور و بخش ترویج، آموزش و تحقیقات کشاورزی منعقد شده و گلستان نیز به عنوان استان پایلوت در نظر گرفته شد، در این زمینه از ظرفیت زنان تسهیل گر روستایی برای فرهنگ سازی آموزش های مهارتی استفاده می کنیم. از طرفی هم برای کم کردن موازی کاری در مباحث آموزشی یکسان سازی 130 مورد استاندارد را انجام داده ایم.
تیرانداز با بیان اینکه برای افزایش کیفیت پخت نان با اداره کل غله استان تفاهم نامه آموزشی منعقد شده است، افزود: در همین راستا 21 دوره آموزشی برای 383 نفر به مدت 22 هزار و 300 نفر ساعت برگزار کردیم.
به گفته وی، در خصوص آموزش اتباع بیگانه نیز طی تفاهم نامه ای 11 دوره آموزشی در گرگان و گنبدکاووس به مدت 32 هزار نفر ساعت برگزار شده است.
تیرانداز اظهارداشت: برگزاری 15 دوره آموزشی برای 275 نفر به مدت 28 هزار و 500 نفر ساعت برای عشایر استان، آموزش بدو استخدام 85 نفر از پرسنل راه آهن در بخش های سوزنبانی، فن ورز ترافیک و لوکومتیو ران، هم چنین برگزاری نخستین دوره توانمندسازی اپراتورهای جایگاه های CNG شمال کشور برای 75 نفر از دیگر اقدامات اداره آموزش فنی و حرفه ای استان طی 11 ماهه گذشته بوده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان با اشاره به برگزاری آزمون ها مهارتی در استان هم گفت: 28 آزمون هماهنگ در استان برای 37 هزار و 305 نفر برگزار شده که در 6 ماهه دوم امسال یک هزار و 500 نفر به صورت الکترونیکی در آزمون ها شرکت کرده اند. درصورت تأمین اعتبار می توانیم در سال آینده تمامی آزمون ها را به صورت الکترونیکی برگزار کنیم.
وی به چهارمین همایش ملی و سومین همایش بین المللی مهارت که در تهران برگزار شده بود، اشاره کرد و افزود: از گلستان 22 عنوان مقاله به این همایش ارسال و هم چنین استاندارد 142 عنوان شغل نیز از سوی استان ارائه شده بود.
به گفته وی، بازبینی 33 عنوان استاندارد آموزشی، تدوین 73 مورد استاندارد آموزشی اعم از شغل و شایستگی و انتخاب به عنوان دستگاه برتر در نمایشگاه هفته پژوهش استان از جمله موفقیت های این اداره کل بوده است.
نظر شما