به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، یدالله مشهور،معاون طرح و برنامه اتحادیه تشکل های قرآن و عترت کشور در همایش آسیب ها، چالش ها و راهبردهای فعالیت های قرآن در مازندران به میزبانی موسسه فرهنگی قرآن و عترت پیامبراعظم(صلی الله علیه وآله وسلم) مرکز استان در سالن سلمان هراتی مجتمع فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با بیان اینکه براساس شواهد تاریخی قدمت فعالیت های قرآنی به صدر اسلام و همزمان با نزول این کتاب آسمانی برمی گردد، گفت: آموزش قرآن از صدراسلام به همت پیامبراسلام(صلی الله علیه وآله وسلم) و حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) بصورت جلسات خانگی صورت می گرفت.
وی با بیان اینکه همه ائمه اطهار(علیهم السلام) نسبت به برگزاری جلسات خانگی آموزش قرآن کریم اهتمام ویژه داشتند،افزود: این جلسات بعد از ورود اسلام به ایران نیز در این سرزمین شکل گرفت و تا سال1340بصورت مکتب خانه قرآنی فعال بوده است.
مشهور با اشاره به اینکه فعالیت های قرآنی آسیب ها، فرصت ها و راهکارهایی را به همراه دارد، اظهار داشت: قرآن به عنوان یک فرصت ویژه تلاش دارد همه انسان ها را به استوارترین شکل ممکن هدایت نماید.
وی با بیان اینکه امام خمینی(رحمت الله علیه) قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به دنبال این بوده که قرآن در تمامی جوانب نظام و روابط فردی و اجتماعی مردم نهادینه شود، گفت: مقام معظم رهبری(مدظله العالی)نیز همواره پیرامون قرآن کریم منویات کلیدی را مطرح نمودند به گونه ای که اشاعه و ترویج فعالیت های قرآنی سنگین ترین مسئولیت نظام اسلامی محسوب می شود.
مشهور با اشاره به اینکه مردم بستر اصلی فعالیت های قرآنی در کشور به شمار می آیند، افزود: یک دسته آسیب های ساختاری به برنامه های کلان کشوری مرتبط می شود.
وی با بیان اینکه نبود تولیت مستقل برای فعالیت های قرآنی کشور یک آسیب به شمار می رود که موازی کاری را به همراه دارد، اظهار داشت: تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی عمده فعالیت های قرآنی همانند سوگواری برای اهل بیت(علیهم السلام) بصورت مردمی و با نذورات آنها صورت می گرفت.
مشهور با بیان اینکه ارتباط و تعامل ناکارآمد بین نهادهای مردمی قرآنی یک چالش جدی است، گفت: همچنین اینکه نظام آموزش قرآن و فعالیت های قرآنی کشور نظام مند نیستند، آسیب زا است.
وی با اشاره به اهمیت ارزیابی فعالیت های موسسات قرآنی پیرامون اینکه تا چه مقدار توانستند قرآن را در بیتن مردم نهادینه نمایند، بیان داشت: نگاه به فعالیت های قرآنی یک نگاه کمی نه کیفی چرا که فقط به دنبال ارائه رشد آماری هستند.
مشهور به عدم وجود بانک اطلاعات جامع از فعالیت های قرآنی کشور و تعداد نیروی انسانی توانمند اشاره کرد و از تدوین طرح میزان که دربرگیرنده اطلاعات قرآنی، فعالیت های موسسات، چارت سازمانی و برنامه ریزی آموزشی است، خبر داد.
وی با تاکید اینکه تعداد بیشمار موسسات قرآنی و عدم ساماندهی آنها آسیب زااست، گفت: 5هزار موسسه در کشور فعالیت دارند و هنوز از امکانات وفضای آموزشی برخوردار نیستند که این پسندیده نیست.
مشهور با اشاره به اینکه هنوز بخشی از بودجه قرآنی سال 90تخصیص نیافته، اظهار داشت: عدم تخصیص اعتبار کافی به موسسات قرآنی یکی از آسیب های جدی است.
وی با بیان اینکه توانستیم سند چشم انداز 50ساله قرآنی برای کشور ترسیم نمائیم، ابراز داشت: موسسات قرآنی برای ادامه فعالیت و حمایت مادی و معنوی بایستی شناسایی و پالایش شوند.
مشهور با اشاره به اینکه باید پیگیر بیمه فعالان قرآنی بود،برضرورت تنوع بخشی به فعالیت های قرآنی تاکید کرد.
وی به فعالیت و سرمایه گذاری استکبار جهانی برای کمرنگ کردن اعتقادات نسل جوان جامعه اسلامی در قالب تهاجم فرهنگی اشاره کرد و گفت: تعداد پژوهشی قرآنی در کشور محدود و انگشت شمار است و حتی پایان نامه های قرآنی دانشجویان کلیشه ای است.
مشهور با بیان اینکه باید برای بهره گیری از توان و انرژی مردمی جهت تقویت فعالیت های موسسات قرآنی برنامه ریزی شود، افزود: بایستی تدابیری اندیشیده شود که بخشی از نذورات مردمی تحت نظر اوقاف و امورخیریه به فعالیت های قرآنی موسسات اختصاص یابد.
به گزارش شبستان، همایش آسیب ها، چالش ها و راهبردهای فعالیت های قرآن در مازندران به میزبانی موسسه فرهنگی قرآن و عترت پیامبراعظم(صلی الله علیه وآله وسلم) مرکز استان در سالن سلمان هراتی مجتمع فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان به مناسبت هفته قرآن و عترت برگزار شد.
نظر شما