مسجد باید محور محلات شهر اسلامی  باشد

خبرگزاری شبستان: مدیر حوزه اسلامی دانشگاهیان با اشاره به جایگاه و تاثیر فعالیت های مسجد در جامعه اسلامی گفت: امروز باید به گونه ای برنامه ریزی داشته باشیم که مساجد محور محلات شهر شود، این رویکرد لازمه یک شهر اسلامی است.

حجت الاسلام روح الله حریزاوی، مدیر حوزه اسلامی دانشگاهیان در گفت وگو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، با اشاره به جایگاه و نقش مسجد در سیر تمدن سازی میان ممالک اسلامی اظهار کرد: اساسا در مورد اهمیت مسجد در اندیشه اسلامی مباحث فراوانی مطرح شده است، از همان صدر اسلام مسجد به عنوان محور جامعه سازی و تمدمن سازی مورد توجه قرار گرفته و علامت اش این است که شخص نبی اکرم(ص) ساختمان مسجد را تاسیس و بنا کرد و در کار ساختمانی مسجد  حتی فعالیت داشت و کمک می کرد تا این فرهنگ را نسبت به اهمیت مسجد در جامعه ایجاد کند.

 

وی ادامه داد: اما در مورد اینکه آیا مساجد سهم خود را در تمدن سازی ایفا کرده اند یا خیر بحث های مختلفی داریم و انتقاداتی به جوامع اسلامی وارد است که مسجد را فقط محل عبادات فردی قرار داده بودند نه محل توجه به ضرورت ها و نیازهای امت اسلام. این خلاف سیره پیامبر(ص) است چرا که پیامبر(صلی الله علیه و آله وسلم) و امام علی(علیه السلام) تمامی مسایل مورد توجه جامعه اسلامی را در ظرف مسجد مورد کنکاش و مداقه قرار می دادند، یکی از دلایلی که این حالت در مساجد جوامع اسلامی ایجاد شده این است که در ادوار گذشته می خواستند حکومت را از اهل بیت جدا و به شاهنشاهشان فاسد بدهند و آنها نیز خود به خود سعی کردند که دین مردم را در مسجد تعریف کنند و مسجد را محدود به آبادی آخرت بدانند نه توجه به آبادانی دنیا.

 

مدیر حوزه اسلامی دانشگاهیان با بیان اینکه انقطاع مسجد از تمدن سازی در جوامع اسلامی ریشه های تاریخی دارد، افزود: با این وجود می بینیم که امام خمینی(ره) اولین کسی بود که مساجد را تبدیل به مرکز مبارزه سیاسی کرد و بعدها که حکومت اسلامی در ایران تشکیل شد به دستور امام راحل بسیج در مساجد تاسیس شد و تمامی اهداف نظام و نهضت اس لامی در ظرف مسجد تعریف شدند.

 

حجت الاسلام حریزاوی در ادامه به راهکارهای تقویت جایگاه و نقش تمدن ساز مساجد در جامعه اشاره کرد و گفت: حقیقتا یک بخش از این مساله به متولیان مساجد بر می گردد. ما به شدت نیازمند آموزش های ضمن خدمت به متولیان مساجد هستیم، اکنون طرح صالحین پدید آمد تا مربیان مساجد را نسبت به مساله تربیت آموزش دهد و آنها را با این وظیفه خطیر آشنا کند . تربیت از ارکان تمدن سازی است و مقام معظم رهبری(مدظله العالی) نیز فرمودند که برای تحقق یک تمدن اسلامی دو عنصر اساسی لازم است یکی تولید فکر و دیگری پرورش انسان؛ با توجه به این مساله از کارهای خوبی که انجام شد همین طرح صالحین بود که در سطح مساجد اجرایی شد.

 

وی ادامه داد: اما از سوی دیگر باید سطح نگرش و بینش ائمه جماعات را در دوران طلبگی در حوزه های علمیه افزایش داد، ائمه جماعات حضور در مسجد را باید به عنوان کار اصلی خود تلقی کنند نه اینکه روزی سه یا چهار ساعت به مسجد بیایند و صرفا بعد از اقامه نماز جماعت مسجد را ترک کنند، این مهم نیازمند حمایت از ائمه جماعات است.

 

مدیر حوزه اسلامی دانشگاهیان تصریح کرد: همچنین باید به تفکر توجه کنیم، یعنی انتظارات جامعی از مساجد داشته باشیم، مسجد باید مسئول تمامی مسایل مردم محله باشد، ارایه مشاوره و سبک زندگی صحیح از جمله کارکردهای مهم مسجد است. از سوی دیگر باید مراکز مشاوره دینی را در مساجد راه اندازی کنیم.

 

 

کد خبر 532432

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha