افزایش مشارکت مردمی در مرمت آثار تاریخی/  پروژه‌ها باید پيوست ميراث فرهنگي داشته باشند

خبرگزاری شبستان: معاون سازمان میراث فرهنگی کشور با بیان اینکه در سال جاری مشارکت مردمی در مرمت آثار تاریخی افزایش می یابد، گفت: در زمان امکان سنجی، پروژه ها و طرح ها باید دارای پیوست میراث فرهنگی و محیط زیست باشند.

محمدحسن طالبیان، معاون سازمان میراث فرهنگی کشور در گفتگو با خبرنگار میراث فرهنگی شبستان درباره مهم ترین برنامه ها و اقدامات میراث فرهنگی در سال 94 گفت: سال 94 مهم ترین سالی بود که دستگاه ها با شعار سال همدلی کردند و هماهنگ شدند تا از ثروت فرهنگی و میراث فرهنگی و طبیعی شان حمایت کنند و از این جهت سال موفقی بود.

وی با اشاره به جریان سازی انجام شده در حوزه صیانت از میراث فرهنگی ، خاطرنشان کرد: مناطق تاریخی به ویژه مراکز تاریخی در شهرها برای دولت، نمایندگان مجلس و مردم اهمیت پیدا کرده و ارزشمند شده است.

طالبیان با بیان اینکه شناخت و معرفی ارزش های فرهنگی و تاریخی ماموریت اصلی ما است، تصریح کرد: موضوع پژوهش، مستندسازی و فهم از تاریخ در سال گذشته پیشرفت خوبی داشته است و مطالعات در این حوزه افزایش یافته است.

وی ادامه داد: باتوجه به اینکه بودجه اعتباری در بخش میراث فرهنگی پایین بوده و حتی برخی هنوز اختصاص نیافته است، اما اقدامات مثبت و سازنده ای در زمینه میراث فرهنگی انجام شده است.

معاون سازمان میراث فرهنگی کشور با اشاره به برگزاری کارگاه های آموزشی ادامه داد: در سال 95 بخشی از آموزش ها را در ارتباط با جامعه اختصاص داده ایم.

مشارکت مردمی در مرمت آثار تاریخی افزایش می یابد

وی با اشاره به جایگاه میراث فرهنگی در برنامه ششم توسعه، خاطرنشان کرد: متناسب با برنامه هایی که در برنامه ششم توسعه پیش بینی کرده ایم بودجه اختصاص می یابد و در صورت تصویب در مجلس اقدامات خوبی در این حوزه انجام خواهد شد.

طالبیان افزود: توسعه پژوهش ها در حوزه میراث فرهنگی، افزایش مشارکت مردم در مرمت آثار تاریخی و زمینه سازی برای توجه بیشتر به آثار ایرانی در خارج از کشور و گسترش روابط با کشورهای همسایه، ثبت جهانی پرونده های مشترک میراثی بین ایران وکشورهای منطقه، برگزاری نمایشگاه های فرهنگی ایران و توسعه موزه ها از برنامه های میراث در سال 95 است.

پروژه‌ها باید پيوست ميراث فرهنگي داشته باشند

وی با اشاره به اهمیت ماده 114 که چکیده ای از آن در برنامه ششم توسعه قید شده است، تصریح کرد: در قالب برنامه ششم توسعه در زمان امکان سنجی، پروژه ها و طرح ها باید دارای پیوست میراث فرهنگی و محیط زیست باشند.

افزایش همکاری های پژوهشی بین میراث فرهنگی با دانشگاه ها

معاون سازمان میراث فرهنگی کشور با اشاره به همکاری های پژوهشی بین میراث فرهنگی با دانشگاه ها افزود: پژوهشگاه میراث در حوزه پژوهش، با دانشگاه ها لینک هستند و ارتباط برقرار کرده اند.

طالبیان تاکید کرد: پژوهش در حوزه میراث فرهنگی به درون سازمان محدود نمی شود بلکه تاکید بر انجام پژوهش های میراثی و تاریخی در سطح دانشگاه های کشور است.

وی یادآور شد: بسیاری از دانشگاه ها در پروژه های مختلف میراثی مساعدت کرده اند که به طور نمونه می توان به پژوهش های دانشگاه اصفهان در زمینه بم، مترو اصفهان توسط دانشگاه علم و صنعت تهران، و در موضوعات میراثی در حوزه تهران و خیابان ولی عصر توسط دانشگاه تهران اشاره کرد.

مشارکت بخش خصوصی در مرمت، بازسازی و نگهداری میراث فرهنگی بسیار مهم است

طالبیان با بیان اینکه مشارکت بخش خصوصی در مرمت، بازسازی و نگهداری میراث فرهنگی بسیار مهم است، تصریح کرد: ایجاد رویکرد افزایش مشارکت بخش خصوصی به عنوان یک فرایند، گام ارزنده ای در حوزه میراث فرهنگی است.

کد خبر 532577

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha