به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، سیدمرتضی سقائیان نژاد، شهردار قم امروز (10 فروردین) در دیدار با آیت الله نوری همدانی، مرجع تقلید شیعیان عنوان کرد: شهرداری قم در سال 94 به دنبال این بود که شهرداری هویت خود را پیدا کند و یک نقشه راهی برای کلان شهر قم ترسیم کند.
اولین کار شهرداری در سال گذشته ترسیم نقشه راه و چشم انداز بود
شهردار قم اظهار داشت: اولین کار شهرداری قم این بود که نقشه راهی ترسیم کند، مأموریتهای شهرداری و چشم اندازهای شهرداری باید مشخص شود تا اجرای پروژههای شهری بر اساس نقشه راه، بودجه، برنامه و طرحهای مشخص صورت بگیرد.
سقائیان نژاد با بیان این که شهرداری قم یک ارگان اجرایی بسیار قوی است، گفت: ما باید به چشم انداز 20 ساله نظام جمهوری اسلامی ایران توجه کنیم، هممچنین مختصات شهرداری در این برنامههای بالادستی باید تدوین شود که ما پیگیر آن هستیم.
وی تصریح کرد: نظرات علما، مراجع و حوزههای علمیه در اجرای برخی از طرحهای شهری مهم است تا با احکام و موازین شهری مطابقت داشته باشد.
بلوار پیامبر اعظم (ص) به عنوان بلوار تمدنی باید مورد ارزیابی صحیح قرار بگیرد
شهردار قم بیان داشت: امروز خیابان صفاییه تبدیل به پاساژهای مختلف و بوتیکها شده است، در حالی که با حرم مطهر حضرت معصومه (س) و دفتر مراجع مغایرت دارد، همچنین بلوار پیامبر اعظم (ص) نیز در بین حرم مطهر حضرت معصومه (س) و مسجد مقدس جمکران قرار دارد که باید ساختمانهایی در این بلوار ساخته شود که هارمونی لازم با این دو مکان مقدس داشته باشد.
سقائیان نژاد تصریح کرد: اگر امروز در مورد موضوع بلوار پیامبر اعظم (ص) برنامه ریزی نداشته باشیم، ممکن است در آینده با مشکلات زیادی مواجه شویم؛ بلوار پیامبر اعظم (ص) یک بلوار تمدنی است که باید حفظ شود، ما باید در این خصوص نظر مراجع و علما را بدانیم تا در کلیات قدمهای خود را محکم تر برداریم.
ترسیم چشمانداز 1414 برای شهر قم توسط شهرداری قم
وی با بیان این که فضای شهر قم از نظر ساخت و ساز باید معرف پایتخت جهان تشیع و انقلاب اسلامی باشد، ادامه داد: شهرداری قم، چشم انداز 1414 را در نظر گرفته است و گزارشی از روند برنامههای خود را در اختیار مراجع و علما قرار میدهد.
شهردار قم افزود: قم به عنوان پایگاه جهان تشیع باید دارای خصوصیاتی باشد که شهرداری نیز چشم انداز 1414 را برای آن تعریف کرده است و برنامه ای تدوین کرده است تا شهر قم بتواند در سال 1414 هجری شمسی به این معیارها دست یابد.
افزایش 3 متر فضای سبز به شهر قم در سال
سقائیان نژاد بیان کرد: ما 670 تن زباله را دفن میکنیم که مشکلات آلودگی زمین و یا آب را دارد و یا این که فضای سبز شهر قم به ازای هر شهروند قمی 4 متر است که استاندار آن 12 متر است و شهرداری درصدد است که هر سال 3 متر به فضای سبز شهر قم بیافزاید.
وی با اشاره به ورودیهای قم، عنوان کرد: با توجه به بودجههایی که از سوی مقام معظم رهبری (مد ظله) پیش بینی شده بود، به ورودیهای قم از جمله ورودی جعفریه توجه ویژه ای میشود، همچنین ورودی کاشان و سنگبریهایی که در این مسیر وجود دارد، باید مورد بررسی قرار بگیرند.
14 طرح عمرانی بزرگ نیمه تمام در قم وجود دارد/اتمام پروژه منوریل و قطار شهری تا پایان سال جاری
شهردار قم با بیان این که 14 طرح عمرانی بزرگ نیمه تمام در قم وجود دارد، گفت: مونوریل و قطار شهری از جمله طرحهای نیمه تمام شهر قم است که اگر پروژه قطار شهری به صورت صحیح برنامه ریزی شود، میتواند بسیاری از مشکلات ترافیک شهر قم را حل کند.
سقائیان نژاد با اشار ه به طرح منوریل، اظهار داشت: در خصوص مونوریل، 4 گزینه و نظر وجود داشت، گزینه اول این بود که منوریل حذف شود، اما با توجه به این که 20 میلیارد تومان هزینه صرف ساخت آن شده است، حذف آن موجب خساراتی به نظام میشد.
وی افزود: دومین گزینه این بود که 18 کیلومتر فعال شود که هزینه زیادی در بر داشت، سومین گزینه این بود که منوریل از حرم تا مصلی قدس فعال شود که در این حالت نیز شئونات حرم مطهر در نظر گرفته نمی شد، نظریه چهارم این بود که تا ایستگاه مطهری فعال شود و با خط مترو تلفیق شود و به صورت توریستی به آن توجه شود که این نظریه پذیرفته شد.
شهردار قم اضافه کرد: در طرح منوریل قم، مسافت 7/4 کیلومتر فعال میشود که امید است تا اواسط سال جاری به بهره برداری برسد، همچنین فاز اول قطار شهری به مسافت 2/5 کیلومتر تا پایان سال 95 به بهره برداری میرسد.
احداث 24 بوستان در شهر قم در سال جاری
سقائیان نژاد تصریح کرد: تمام پروژههای نیمه تمام شهر قم تا پایان سال 95 به بهره برداری میرسد، یک سری پروژههای جدید تعریف شده است که امید است که با جدیت پیگیری شود.
وی یادآور شد: در شهر قم حدود 24 بوستان احداث میشود که بحث آب و پساب آن در نظر گرفته شده است که امید است که با برنامه ریزی مشخص صورت بگیرد.
مهمترین دغدغه شهرداری قم، سود سالیانه بدهیهای شهرداری است/سود سالیانه بدهیهای شهرداری قم باید متوقف شود
شهردار قم تأکید کرد: یکی از دغدغههای مهم شهرداری قم این است که هزار و 650 میلیارد تومان بدهی شهرداری است که450 میلیارد تومان سود سالیانه آن میشود.
سقائیان نژاد افزود: ما توانستیم بدهکاری شهردای از جمله 500 میلیارد تومان را مستهلک کردیم، اما این سود باید متوقف شود؛ اگر سود بدهیها متوقف شود، شهرداری قم میتواند در عرض سه سال بدهیهای خود را مستهلک کند.
نظر شما