به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، شهر املش در فاصله ۷۵ کیلومتری شهر رشت در منطقه کوهپایه ای واقع شده و آب و هوای این شهر به علت قرار گرفتن در کنار ارتفاعات سرسبز و ییلاقات بسیار مطبوع میباشد.
این شهر از سمت شمال و شرق به شهرستان رودسر، از سمت جنوب به شهرستان سیاهکل و از سمت شمال غرب و غرب به شهرستان لنگرود محدود میشود.
مجاورت شهر املش با رودخانه شلمان رود به علت راکد بودن آب این رودخانه باعث شد تا در گذشته به آبلش یا ام لش معروف شود که بعد به املش تغییر پیدا کرد، همچنین رودخانه شلمان رود شهر املش را به دو قسمت تقسیم میکند، مردم املش عمدتا در بخش کشاورزی فعالیت دارند و از محصولات عمده کشاورزی این شهر میتوان برنج، چای، گندم، فندق، مرکبات، گیاهان دارویی و فرآورده های دامی و عسل و ابریشم را نام برد، بخش اعظم زمین های کشاورزی زیر کشت چای میباشد.
عرضه محصولات به دست آمده در روز سه شنبه انجام میشود و سه شنبه بازار املش نمونه کاملی از بازارهای سنتی گیلان است که مردم این منطقه با حضور گسترده، رونق خاصی به آن میبخشند، مردم املش روزهای بازار را گالش بازار مینامند.
وجود ییلاقات، روستاها و ارتفاعات سرسبز و خوش آب و هوا( جلگه ای و کوهستانی) در حاشیه شهر و حوزه بخش، منظره ای دلپذیر به این خطه از استان سرسبز گیلان بخشیده است.
مناطق جلگهای و کوهپایهای املش دارای آب و هوای معتدل خزری و مناطق کوهستانی نیز دارای زمستانهای سرد و پوشیده از برف و یخبندان و تابستانهای خنک و ملایم است.
املش با مناطق زیبا و سرسبز اش و جذابیت خاصی برای گردشگران داخلی و خارجی دارد و مناظر طبیعی این شهر نگاه هر دوستدار طبیعت را به شدت خیره خود میکند.
مسافران نوروزی و گردشگرانی که برای فرار از زندگی شهری به سوی طبیعت کشیده میشوند، میتوانند املش در استان گیلان را به عنوان مقصد سفر انتخاب کنند.
این شهر در فصل بهار بهترین وضعیت جغرافیایی را دارد، فضای سرسبز و دلنشین کوه ها و جنگل های سرسبز آن لطافتی خاص به روح های لطیف انسانها میدهد.
املش با وجود باغات زیبای چای و مناطق ییلاقی خوش آب و هوا دارای جاذبه توریستی بوده و هرساله مسافران زیادی را از دیگر شهرهای کشور جذب میکند و موقعیت شهرستان به گونه ایست که به دلیل مناطق ییلاقی و باغات زیبای چای بسیار از جاذبه های توریستی داخلی و خارجی برخوردار است و بستر مناسب برای توسعه صنعت گردشگری دارد.
گلستان سرا رانکوه، مناطق ییلاقی و باغات چای، چشمه آبمعدنی لوزان، تالاب زربیجار، پارک های گلستان، آبی بیجار و میرزا کوچک خان، دهکده ییلاقی خصیل دشت، بافت تاریخی شهر املش، برج تاریخی میل امام با ارتفاع ۷ متر، خانه های قدیمی خاندان صوفی، قلعه شاه نشین قلعه، غار تلابن گورج، غار هفت خم تله سر، قلعه و برج گرماور و محوطه تاریخی چاک شهر سمام، بقاع متبرکه آقا سید ابراهیم و آقا سید اسماعیل از نوادگان امام موسی کاظم(علیه السلام)، بقاع چهار تن از سلاطین کیایی و بقعه امامزاده سرتربت از جاذبه های گردشگری، اماکن تاریخی و زیارتگاه ها و اماکن مذهبی این شهر به شمار میروند.
بافتنی های سنتی از صنایع دستی این شهر است و مورجه قاتوق، قلیه، بادمجان تره، تره، شام غریبان، شیرینی (نشاسته حلوا، رقایب حلوا، اگردک نخودی و آب دندونه) از غذاهای محلی املش هستند.
نظر شما