رقم زدن سال مهدوی و زمینه سازی ظهور اقدام و عمل می خواهد

خبرگزاری شبستان: برای داشتن سال مهدوی به جامعه زمینه ساز نیاز داریم، یعنی برای زمینه سازی ظهور تلاش کنیم. اما همه این موارد باید چنان که مقام معظم رهبری در نامگذاری سال به آن اشاره کردند مبتنی بر اقدام و عمل باشد.

حجت الاسلام محمدصابر جعفری، معاون آموزش و پژوهش بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) در گفت و گو با خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان و در توضیح و تبیین داشتن سال مهدوی تصریح کرد: ابتدا می بایست این تعبیر کاملا مشخص شود که منظور ما از مهدوی بودن چیست؟ گاهی منظور، این است که توجه و الگوگیری جامعه، به سوی حضرت مهدی علیه السلام است. یعنی بدانیم حضرت (عج)‌ چه رفتارها، چه ویژگی ها و چه خصلت هایی دارند؟ بعد تلاش کنیم که اینگونه باشیم و سال و روز خود را طبق آن چینش کنیم.

 

وی افزود: به عنوان مثال می بینیم رفتار حضرت (عج) سرشار از محبت است؛ پس توجه کنیم که مهربان بودن، ستار بودن، توجه داشتن نسبت به همگان (چون حضرت به همه عالم توجه دارند، نسبت به همه بندگان خدا رقت قلب و محبت دارند) را عملی کنیم. یعنی در عین اینکه بدی های دیگران را می بینیم اما مانند امام (عج) مهربان باشیم. امامی که همه ی بدی ها و گناهان ما را می بیند اما باز برای ما دعا می کند.

 

حجت الاسلام جعفری در بیان آثار این نوع نگاه بیان کرد: این نگاه در واقع یک نگاه بزرگ منشانه و مهربانانه است که به انسان وسعت می دهد. بنابراین یک بعد قضیه این است که به حضرت حجت (عج) به عنوان یک الگو توجه می کنیم در همه موارد از قبیل عبادت، سجایای اخلاقی، رفتار، راز و نیاز با خدا و .. البته امیرالمومنین علیه السلام در روایتی فرموده اند: «شما به ما نمی رسید اما با تقوا و رفتارهای خود ما را یاری و همراهی کنید» بنابراین، بعد اول توجه به الگو بودن حضرت (عج) است.

 

وی با اشاره به بعد دوم این موضوع گفت: بعد دیگر موضوع این است که ببینیم چه اموری باعث رضایت حضرت مهدی علیه السلام می شود؟ یعنی توجه به رضایت مندی حضرت (عج)! دقت کنیم که چه چیزی ایشان را راضی می کند؟ به این معنا که بدانیم حضرت (عج) چه نوع کاسبی ای را می پسندند؟ چه نوع مدیری را می پسندند؟ چه رفتاری از یک مدیر را نمی پسندند؟ کدام پدر و مادر از نظر ایشان پدر و مادر خوب هستند؟ کدام دانشجو و چگونه دانشجو یا طلبه ی مورد نظر ایشان است؟ به عبارت دیگر شاخص ها و معیارها را شاخص و معیار حضرت قرار دهیم. این که امام زمان (عج) از ما چه می خواهند؟

 

مدیرمسئول نشریه امان تصریح کرد: در این نوع نگاه طبیعتا رضایت و پسند امام (عج)، رضایت الهی است. چون ایشان معصوم است و سخن و دغدغه ایشان سخن خداست. تعبیری که درباره حضرت زهرا سلام الله علیها داریم که «ان الله لیغضب لغضب فاطمه و لیرضی لرضاها؛ خداوند از غضب فاطمه غضبناک می شود و با رضایت او راضی» این درباره همه اهل بیت علیهم السلام می تواند جاری باشد. رضایت آنها رضایت خدا و غضب آنها غضب خدا را به دنبال دارد چرا که این حضرات شاخص هستند. یعنی هر کس در هر ساحت فردی یا اجتماعی رضایت حضرت (عج) را مدنظر قرار بدهد و این که حضرت (عج) چه می پسندد.

 

حجت الاسلام جعفری در ادامه سخنان خود موضوع سوم در این میان را توجه به توصیه ها، نکات و دعاهای حضرت برشمرد و خاطرنشان کرد: خوب است ببینیم امام زمان (عج) چه توصیه ها و نکاتی را مطرح فرموده اند؟ به عنوان مثال حضرت (ع) می فرمایند: «اگر شیعیان ما در محبت ما اجتماع قلوب داشتند ظهور به تاخیر نمی افتاد» این اجتماع قلوب به چه معنا است؟ یعنی امام از ما تلاش دسته جمعی می خواهند تا آن رغبت اجتماعی برای رسیدن ظهور پدید آید. یعنی با تلاش در کنارهم و دوشادوش هم حضرت مهدی علیه السلام و جامعه مهدوی را به گونه ای معرفی کنیم که باعث اقبال دیگران به این موضوع شود، باعث توجه به امام (عج) شود و دیگران را متوجه نیاز به امام (عج)‌ در جامعه کنیم. حضرت (ع) در جای دیگری فرموده اند: «آنچه باعث می شود لقاء و ظهور ما به تاخیر افتد چیزهایی است که ما مشاهده می کنیم از آنچه نمی پسندیم.» یعنی توصیه حضرت (ع) این است که ما اعمالی را انجام دهیم که رضایت الهی را در پی داشته باشد و مرتکب عملی نشویم که ناراحتی خدا و ناراحتی ولی خدا را به دنبال دارد.

 

این کارشناس مهدوی در پایان یادآور شد: از جمله توصیه های امام زمان (عج) به ما «توجه به علما» به عنوان حجت های اهل بیت (ع) بر مردمان است، که در روایات به آن اشاره شده و فرموده اند: «ما حجت خدا بر علما و علما حجت ما بر شما (مردمان) هستند.» به عبارت دیگر می توان گفت که رویکرد ما به علما، و فقها و بحث ولایت فقیه  از همین موضع ناشی می شود یعنی از توصیه های اهل بیت علیهم السلام. اما چهارمین رویکرد برای داشتن سال مهدوی، رویکرد «جامعه ی زمینه ساز» است. یعنی بدانیم که ما برای زمینه سازی حکومت حضرت مهدی علیه السلام چه نقشی باید ایفا کنیم؟ البته این رویکرد ممکن است همه ی موارد پیشتر گفته شده یعنی رفتارهای ما، رضایت حضرت، توصیه های حضرت و ...را نیز در بر بگیرد. یعنی نگاه در این سال به این سمت و سو باشد که برای زمینه سازی ظهور تلاش کنیم. اما همه ی این موارد بر این اساس است که همچنان که مقام معظم رهبری نیز در نامگذاری سال به آن اشاره کردند «اقدام و عمل» در کار باشد، یعنی ما نیز در حوزه های رفتاری، اخلاقی و ...نیاز به تلاش، کوشش و اقدام داریم.        

کد خبر 533064

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha