حجت الاسلام و المسلمین ابوالفضل ساجدی، عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی(ره) در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با اشاره به سخنرانی مقام معظم رهبری (مدظله) در آستان قدس رضوی در روز اول فروردین سال 95 و تبیین دیدگاههای رهبر انقلاب اسلامی، عنوان کرد: انقلاب اسلامی ایران با سرآغاز با مقابله با آمریکا آغاز شد و این امر نتیجه خصومت آمریکا با ایران است، در عین حال به نظر میرسد که ما در طول سالهای گذشته شاهد نوعی خوش بینی از سوی برخی افراد جامعه نسبت به دولت آمریکا بودیم.
نگاه امام خمینی (ره) و رهبری (مدظله) نسبت به آمریکا باید در جامعه تقویت شود
عضو هیأت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) افزود: این خوش بینی به این معنا بوده است که اهل نظر گمان میکردند که ارتباط با آمریکا و راضی نگه داشتن آمریکا میتواند باعث رفع بسیاری از مشکلات کشور شود و این نگرش هنوز هم وجود دارد.
حجت الاسلام و المسلمین ساجدی تصریح کرد: امام خمینی (ره) از ابتدای انقلاب اسلامی تأکید ویژه ای داشتند که دشمنی آمریکا با ایران بسیار قوی است و ایران نمی تواند با آمریکا در کنار هم قرار بگیرد؛ در آن زمان، عدهای دیدگاه امام خمینی (ره) را تندروی تلقی میکردند، اما نگرش مقابله با آمریکا به عنوان شعاری در کنار انقلاب اسلامی و پیوند با انقلاب اسلامی وجود داشت.
وی ادامه داد: شعار مقابله با آمریکا در دیدگاههای مقام معظم رهبری (مدظله) نیز وجود دارد و ایشان نیز تصریح میکنند که آمریکا با انقلاب اسلامی وایران انقلابی به هیچ وجه قابل جمع نیست.
نویسنده کتاب «زبان قرآن» تأکید کرد: نگاه امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری (مدظله) نسبت به آمریکا باید در جامعه تقویت شود و مردم باید بدانند که اگر ما بخواهیم به صورت صحیح به اسلام پایبند باشیم، نزدیکی با آمریکا مشکلی را حل نمی کند و دشمنی آمریکا با ایران کم شدنی نیست.
آمریکا همچنان برای از بین بردن کشتی انقلاب اسلامی ایران و حاکمیت اسلام تلاش میکند/ رسانهها بیانات مقام معظم رهبری (مدظله) را به درستی تبیین کنند
حجت الاسلام و المسلمین ساجدی عنوان کرد: به نظر میرسد که برخی افراط و تفریطهای دولتمردان ایران در روشهای سیاسی از گذشته تا کنون سبب شده است که واقعیت دشمنی آمریکا با ایران به درستی روشن نشود و این گمان ایجاد شده است که اگر ما یک روش معتدلی در برخورد با آمریکا در پیش بگیریم، دشمنی دولتمردان آمریکا با ایران کاهش مییابد و آنها از نقشههای خود دست برمی دارند.
وی اظهار داشت: آنچه که قبل و بعد از برجام اتفاق افتاد، این بود که موضع آمریکا در مقابل ایران، تابع وضعیت داخلی ایران نیست؛ این افراط و تفریطها نباید سبب شود که ما از خصومت آمریکا نسبت به ایران غافل شویم.
عضو هیأت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) بیان کرد: این روشهای افراطی که به ظاهر تندروی تلقی میشود و یا آنچه که به ظاهر انفعالی تلقی میشود، هیچ یک در نوع برخورد و مواجهه آمریکا با انقلاب اسلامی اثرگذار نبوده است.
حجت الاسلام و المسلمین ساجدی تصریح کرد: دولتمردان آمریکا همچنان برای از بین بردن کشتی انقلاب اسلامی ایران و حاکمیت اسلام تلاش کردند و تلاش میکنند و ذره ای از خصومت آنها کاهش نمی یابد، گرچه گاهی زبان گفتاری آنها در شرایط مختلف ممکن است متفاوت باشد، بنابراین شرایط فعلی ما باید درس عبرتی باشد که ما پیش بینیهای مقام معظم رهبری (مد ظله) را جدی تر بگیریم.
وی ادامه داد: لازم است که رسانهها در کشور، امور را به درستی پیگیری کنند و بیانات مقام معظم رهبری (مدظله) را به درستی تبیین کنند تا در آینده این گونه نباشد که در جایی که میتوانیم بدون پرداخت هزینه به اهداف خود برسیم، هزینههای ناروایی بپردازیم؛ جهت تحقق این امر نیاز است که روشن گریها و آینده نگریهای رهبر انقلاب اسلامی برای مردم بهتر تبیین شود.
امید کاذب به رفع تحریمها باید از بین برود/امید کاذب به تأثیر رفع تحریمها از فعالیتهای رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی جلوگیری میکند
نویسنده کتاب «اسلام و غرب» تأکید کرد: با پیروی صحیح از فرمایشات مقام معظم رهبری (مدظله) خسارات کمتری متوجه کشور و ملت ایران میشود، همچنین یکی از نکات مهمی که از سخنرانی مقام معظم رهبری (مدظله) که در روز اول فروردین در آستان قدس رضوی بیان کردند، میتوان استخراج کرد، این است که لازم است که تبلیغات گسترده ای صورت بگیرد تا امید کاذب به تأثیر رفع تحریمها از بین برود که این امر میتواند مقدمه تلاشهای گسترده اقتصادی جهت تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور شود.
حجت الاسلام و المسلمین ساجدی افزود: امید کاذب به تأثیر رفع تحریمها از فعالیتهای رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی جلوگیری میکند و تا زمانی که امید داریم که از طریق همکاری آمریکا مشکل خود را میتوانیم رفع کنیم، بسیج لازم فعالیت اقتصادی صورت نمی گیرد، قطع امید از اثرگذاری رفع تحریم تأثیر روانی دارد و فعالان اقتصادی را به تکاپوی ویژه ای خواهد انداخت.
وی یادآور شد: اگر از افراط و تفریط در جایگاه رفع تحریمها اجتناب شود، کما این که مقام معظم رهبری (مدظله) در بیانات خود به آن اشاره کردند، زمینه فعالیت اقتصادی افزایش مییابد.
رسانهها راهکارهای پیشنهادی رهبری را به گفتمانسازی تبدیل کنند/تأکید رهبر بر فعالیتهای فرهنگی مردمنهاد
عضو هیأت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) تصریح کرد: یکی از کارهای مهمی که رسانهها میتوانند انجام دهند، این است که برای رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی، راهکارهای پیشنهادی رهبری را تبدیل به گفتمان سازی کنند تا آثار خود را به دنبال داشته باشد.
حجت الاسلام و المسلمین ساجدی عنوان کرد: یکی از نکاتی که در دیدگاههای مقام معظم رهبری (مدظله) در اولین روز سال مطرح شد، تأکید ایشان بر فعالیتهای فرهنگی مردم نهاد بود؛ رهبر انقلاب اسلامی تأکید داشتند که همان طور که مردم از جمله صاحبنظران اقتصادی و صاحبان بنگاههای اقتصادی باید در رشد اقتصادی کشور به کمک دولت بشتابند و اقتصاد مقاومتی را به ثمر برسانند، برای حل موضوعات فرهنگی نیز دولت را تنها نگذارند.
فعالیتهای فرهنگی مردم نهاد باید تقویت شود/اهداف فرهنگی جامعه نیازمند گفتمان سازی و همکاری دولت و ملت است
وی اظهار داشت: فعالیتهای فرهنگی مردم نهاد باید تقویت شود و این گونه نباشد که مردم، رشد فرهنگی را به دولت بسپارند، بنابراین اهداف فرهنگی که کشور به دنبال آن است، از جمله بحث اقتصاد مقاومتی، نیازمند گفتمانسازی از یک طرف و همکاری گسترده دولت و ملت از طرف دیگر دارد.
نویسنده و پژوهشگر دینی افزود: ممکن است که برخی گمان کنند که دولت جمهوری اسلامی ایران وظیفه دارد که در تحقق فرهنگ اسلام گام بردارد که این برداشت اشتباهی است و همان طور که مقام معظم رهبری (مدظله) بیان کردند، اگر ما بخواهیم که هدف صورت بگیرد و زمینه رشد فعالیتهای فرهنگی در جای جای کشور افزایش یابد، با کمک همه مردم و با متکی به رسانههای خبری و در عرصه رسانه ای و مجازی میتوانیم فعالیتهای فرهنگی صحیح را تقویت کنیم و به اهداف فعالیتهای فرهنگی خود دست پیدا کنیم.
برنامه بلندمدتی جهت تقویت نهادهای فرهنگی مردمی تدوین شود/تلاش در جهت ارتقای فرهنگ اسلامی همگام با اقتصاد مقاومتی
حجت الاسلام و المسلمین ساجدی تصریح کرد: متأسفانه در عرصه فرهنگی مشکلات فراوانی وجود دارد و به ویژه آسیبهای گسترده ای در فضای مجازی مشاهده میشود که ما باید در دنیای مجازی آسیب شناسی فرهنگی داشته باشیم و برای رسیدن به تقویت نهادهای فرهنگی مردمی برنامه بلندمدتی تدوین کنیم.
وی یادآور شد: شورای انقلاب فرهنگی میتواند به عنوان بازویی مسائل فرهنگی را در فضای مجازی آسیب شناسی کند و این بخش را مدیریت کند تا همه نهادها در کنار هم به این مسأله بپردازند.
عضو هیأت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در پایان اظهار امیدواری کرد که دست اندرکاران فرهنگی بتوانند رسالت خود را در این عرصه انجام دهند و گفت: همان طور که مقام معظم رهبری (مدظله) امسال را سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» نامگذاری کردند، امید است که این امر سبب نشود که فعالیت فرهنگی کمرنگ شود، بلکه همان گونه که برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی گام برمی داریم، برای ارتقای فرهنگ اسلامی در کشور نیز باید گامهای موثری برداشته شود.
نظر شما