به گزارش خبرگزاری شبستان، حمله به مساجد و مراکز اسلامی،تهدید مسلمانان و امامان جماعت، دیوارنویسی و نامه های تهدیدآمیز گوشه ای از مشکلاتی است که مسلمانان هلند این روزها با آن مواجهند اما با این حال آنها با گشودن درب مساجد به روی غیرمسلمانان و شرکت گسترده در مراسم ملی – میهنی کشور خود سعی دارند از شدت اسلام هراسی در این کشور بکاهند.
شبکه الجزیره در گزارشی نوشت: «شریف اسلیمانی» امام مسجد مراکشی ها در شهر «روزن دال» هلند سحرگاه روز چهاردهم نوامبر برای تدارک نماز جمعه زودتر از سایرین به مسجد رفت. او آن شب به دنبال حملات پاریس نتوانسته بود بخوابد و تا صبح بررسی می کرد که در خطبه های نماز جمعه چه موضوعات مرتبطی را باید مطرح کند.
هنگامی که او وارد مسجد شد فضای آنجا را غیر عادی دید. چند ساعت بعد که پلیس از سر رسید، دریافت که گالن های بنزین در سرتاسر شبستان مسجد ریخته شده و تلاش هایی برای آتش زدن آنجا صورت گرفته اما گویا با ورود شریف، این تلاش ها با شکست مواجه شده است.
آسیب هایی که به مسجد وارد شده بود، ناچیز بود اما موجب ترس مسلمانان این محله شد.
او گفت: «ترس و نگرانی از نداشتن امنیت، آسیب جدی است. آسیب روحی مهم تر از آسیب مالی است. گرچه این مکان مجهز به دوربین است، اما همواره فردی در حال نگهبانی از مسجد است؛ حتی در طول شب.»
اما این حادثه نه اولین و نه آخرین اقدام علیه مسلمانان در هلند بود. یک سوم مساجد این کشور در 10 سال گذشته دستکم با یک مورد از اقدام اسلام هراسانه اعم از ارسال نامه های تهدید آمیز، تلاش برای آتش زدن، و یا قرار دادن سر خوک در مقابل درب های ورودی مواجه شده اند.
در تاریخ 27 فوریه در شهر «انسخده» هلند یک مرد 33 ساله در زمانی که مردم در مسجد این شهر در حال برگزاری نماز بودند، یک بمب دستی به آنجا پرتاب کرد. دو روز پیش از این اتفاق، «عزالدین کرّات» امام این شهر در روتردام نام تهدید آمیز دریافت کرده بود. در این نامه از لفظ «خوک» و نمادهای نازی استفاده شده بود.
کرات به الجزیره گفت:«من از این نامه شوکه شدم.» به 20 مسجد در این کشور نامه های مشابهی ارسال شده بود.
کرات گفت: «من نگران بودم. نه به خاطر خودم و این مسجد بلکه برای تمامی مسلمانان. من نگران وضعیت کشور هستم. اینها پیام هایی نیست که به اتحاد مردم یک کشور منتهی شود.»
او هم مانند بسیاری دیگر از مسلمانان این کشور معتقد است که این تهدیدات و حملات به مساجد نتیجه ترس و نگرانی غیر مسلمانان پس از حملات پاریس است.
بر اساس گزارش ها، حدود 220 هلندی برای پیوستن به داعش به خاورمیانه سفرکرده اند و این ترس و نگرانی را ایجاد کرده اند که آنها پس از بازگشت به هلند حملات تروریستی را طراحی و اجرا خواهند کرد.
خشونت و بدرفتاری ها علیه مسلمانان توسط پلیس این کشور در حال بررسی است و قرار است نتایج آن تابستان امسال اعلام شود.
«احمد مرکوچ» یکی از اعضای حزب کارگر هلند گفت: «ما شاهد افزایش شمار چنین حوادثی هستیم. »
وی همچنین بحران مهاجرت را عامل گسترش محبوبیت سیاستمداران راست گرا نظیر حزب ضد اسلامی «آزادی» دانست.
وی گفت: «این پولاریزیشن نگران کننده است. این احساسی است که طی سالیان طولانی شکل گرفته است: از حادثه 11 سپتامبر آغاز شده و تا قتل «تئو ونگوگ» و پیوستن صدها هلندی به داعش و اکنون بحران پناه جویان به اوج خود رسیده است. بحران پناهندگان به افزایش مخالفت ها علیه گروه های نژادی به ویژه مسلمانان شده است.»
هلند سال گذشته 59 هزار پناه جو را پذیرفت که دو برابر شمار مهاجران در سال 2014 بود. بسیاری مخالف این اقدام هستند.
اسلیمانی گفت: «زمانی که ما در سال 2014 مسجد خود را افتتاح کردیم از جوامع محلی دعوت به عمل آوردیم. حدود چهار هزار نفر در مراسم افتتاحیه شرکت کردند که تقریبا تمامی آنها غیر مسلمان بودند. حتی شماری که مخالف آمدن به مسجد بودند، در نهایت امدند. ما اعضای فعال انجمن هلند هستیم. ما باید منسجم و متحد باقی بمانیم و اجازه ندهیم افراط گرایان ما را از هم جدا کنند.»
نظر شما