حجت الاسلام پیروزمند، عضو فرهنگستان علوم بر لزوم فرهنگسازی خادمی مسجد تاکید کرد و به خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: به هر میزانی که ارزش خدمت مسجد برای مردم فرهنگسازی و پذیرفته شود به همان میزان خادمی مسجد نیز پذیرفته می شود. وقتی که این جایگاه را در جامعه قبول کنیم آن وقت مسجد به عنوان مرکز تاثیرگذار فرهنگی، اجتماعی و سیاسی محسوب می شود.
وی بیان کرد: افرادی که در ایجاد تاثیرگذاری خدمت به مسجد در محله و شهر و کشور تاثیرگذارند، می توانند احساس هویت و احساس خدمتگزاری به دین خدا داشته باشند. نگاهی که امروز نسبت به خدمتگزاری مسجد وجود دارد، نگاه درستی نیست. زیرا که وقتی در جامعه سطح خدمتگزاری در مسجد را به نظافت و پاک کردن درب مسجد و روشن کردن چراغ مسجد تقلیل کنیم، نمی توانیم انتظار داشته باشیم که خدمت به مسجد در جامعه فرهنگسازی و به عنوان افتخار محسوب شود.
حجت الاسلام پیروزمند خاطر نشان کرد:لازم است ازافرادی که جذابیت کافی در زمینه خدمت به مسجد دارند برای این نوع مسئولیت استفاده کنیم، آن موقع است که وجه پسندیده از خادمی مسجد در ذهن مردم اتفاق می افتد اگر کارکرد و شان مسجد در جامعه ارتقا پیدا کرد، آن موقع شان خادمی مسجد بیشتر فرهنگسازی می شود.
وی با اشاره به اینکه باید مفهوم خادمی مسجد را تعمیم ببخشیم به این معنا که خادم مسجد بودن را به این موضوع محدود نکنیم که فرد در ساعت معین در مسجد حضور یابد و فعالیت مشخصی را در مسجد انجام دهد، تصریح کرد:اگر فردی در مرکز بهداشتی و درمانی، اقتصادی و اداری فعالیت معلوم و حرفه ای خود را انجام می دهد، همانند آن فعالیت را به عنوان خادمی مسجد برای مومنین و خدمتگزاران به مسجد انجام ندهد و سعی کند نوع ارتباط، منش و اخلاق و تاثیرگذاری مسجد بر مسئولیت پذیری او تاثیرگذار باشد و این تاثیر به شکل عمیق و گسترده تراتفاق بیفتد.
عضو فرهنگستان علوم دلایل عدم هویت بخشی مسجد همانند گذشته را ضعف از درون و فشار از بیرون عنوان کرد و گفت: امروز از لحاظ آمایش مساجد که به شکل قابل توجهی مسجد در دسترس همگان باشد، تمهیداتی اندیشیده نشده است و امروز از این لحاظ که مساجداز ائمه جماعات فرهیخته و به تعداد کافی برخوردار باشند تمهیدات کافی صورت نگرفته است بنابراین باید مشکلاتی که در حوزه مسجد مواجه هستیم نباید انتظار داشت که مساجد هویت بخشی گذشته را داشته باشند.
نظر شما