به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از "العهد"؛ روزنامه آمریکایی "نیویورک تایمز" با انتشار گزارشی در خصوص نفوذ گروه تروریستی داعش در عربستان از داخل، مهم ترین عوامل تسهیل کننده این امر را وسائل ارتباط جمعی، گرایش گروه تروریستی داعش به ایدئولوژی وهابیت سعودی و استفاده از آن علیه آل سعود به عنوان کسانی که به اسلام خیانت کرده اند برشمرد.
"کول بونزل"، تاریخ نگار دانشگاه "پرینستون" آمریکا در گفتگو با "نیویورک تایمز" تصریح کرد: "عقیده وهابی، محور ایدئولوژی گروه تروریستی داعش است و این عقیده، مهم ترین مرجع دینی آنها را شکل می دهد."
عربستان سعودی مقایسه میان ایدئولوژی خود و داعش را رد می کند و مقامات آن، بدون اشاره به اینکه اقلیت های مذهبی در این کشور به شدت در معرض ظلم و تبعیض هستند، با طرح موضوع وجود میلیون ها غیر مسلمان در عربستان، استدلال ضعیفی را برای این ادعای خود بیان می کنند.
دومین دلیلی که این رژیم برای تفاوت خود با داعش مطرح می کند، مشارکتش در حمله علیه گروه های مسلح است؛ این در حالی است که تاریخ، حمایت این رژیم از گروه های مسلح را چه در سطح دولت و چه از طریق شبکه های غیررسمی مانند شرکت ها، کارگزاران و روحانیون، تأیید می کند.
"نیویورک تایمز" در این گزارش خود، گروه تروریستی داعش را تهدید جدیدی علیه رژیم صعودی برشمرد و تأکید کرد این گروه تروریستی، از عقیده این رژیم، علیه آن استفاده می کند؛ به گونه ای که آن را به فاسد کردن دین برای حفظ سلطه خود متهم می کند. ولی با این وجود، عربستان اصرار دارد "اسلام سعودی"، به مانند داعش برای خلافت اسلامی تبلیغ نمی کند و علمای بزرگ این کشور، اقدامات تروریستی را محکوم می کنند.
در مقابل، منتقدان در خصوص اختلافاتی که عربستان سعودی میان خود و داعش قائل است معتقدند علمای بزرگ این رژیم تاکنون از آن جنبه هایی از وهابیت، به ویژه در مورد تکفیر دیگر اقلیت های مذهبی مانند شیعیان که گروه تروریستی داعش برآن تکیه دارد، دست نکشیده اند؛ بلکه برعکس، براین عقاید وهابی پایبند است و احکام خود علیه مردم را براساس آن صادر می کنند.
گروه تروریستی داعش از طریق جذب دیجیتالی و سایت های ارتباط جمعی در این کشور نفوذ کرده است و از آن برای رسیدن به افرادی در داخل عربستان، متقاعد کردن آنها در دوستی با خود و اجرای عملیات برای بی ثبات کردن عربستان استفاده می کند؛ با این وجود، گروه تروریستی داعش در هدف قرار دادن نیروهای امنیتی با مشکلاتی روبه روست؛ از این رو از پیروان خود خواسته تا به افسران خویشاوند خود حمله کنند؛ به گونه ای که چندی پیش، دو مرد، یکی از نزدیکان خود را که سرباز ارتش سعودی بود ربودند و صحنه اعدام او را به تصویر کشیدند.
همچنین شش نفر از اعضاء یک خاندان که با گروه تروریستی داعش بیعت کرده بودند، ماه گذشته یکی از نزدیکان خود که گروهبانی در میان نیروهای مبارزه با تروریسم بود را کشتند.
علاوه براین، جوانی نوزده ساله، دایی خود که سرهنگ پلیس بود را به قتل رساند و گروه تروریستی داعش، پس از این عملیات، به صورت عامدانه کلیپی تصویری از این جوان منتشر کرد که در آن خطاب به مادرش می گوید، برادر تو فردی کافر و دوستدار ظالمان بود؛ اگر چنین نبود در خدمت این دولت باقی نمی ماند."
پیش از این نیز گروه "ژئوپولوتیکال مانیتور" در گزارشی بر نقش موسسات غیر دولتی و سرمایه دار وابسته به آل سعود در اشاعه فرهنگ افراط گرایی در چند کشور جهان، به ویژه بلژیک تأکید کرده بود.
نظر شما