به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، سیده فرانک موسوی، سرپرست اداره کل امور بانوان و خانواده استانداری خوزستان، امروز(15 فروردین) در دیدار با بانوان فرهیخته استان که در سالن شهید رجایی استانداری برگزار شد، گفت: یکی از شاخص های توسعه در هر جامعه و کشوری، حضور فعال زنان در فعالیت های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی است.
وی تصریح کرد: خانم ها نیمی از منابع انسانی جامعه هستند و اگر به منابع انسانی در جریان توسعه توجه نشود چرخ توسعه جامعه کند پیش خواهد رفت و اگر هدف و شعار ما توسعه پایدار باشد در واقع باید به این اولویت توجه کنیم.
وی با بیان اینکه ارزیابی ها نشان داده تمامی شاخص های آموزشی، اقتصادی و جمعیتی در جامعه زنان باید در کشور ما ارتقا یابد تا بتوانیم به آن نورم اقتصاد جهانی نزدیک شویم، اضافه کرد: اگر می خواهیم کشورمان توسعه یابد، باید به منایع انسانی به ویژه زنان به طور مضاعف نگاه شود و پس از پیروزی انقلاب این روند در جمهوری اسلامی رو به افزایش است.
موسوی، خاطر نشان کرد: در برنامه سوم توسعه نقطه ورود نگرش جنسیتی در برنامه کشور اتفاق افتاد، در برنامه چهارم بحث توانمند سازی زنان مطرح شد و در برنامه پنجم توسعه یک ماده واحده با 14 محور مدنظر قرار گرفت.
وی افزود: تحکیم بنیان خانواده، پیشگیری از آسیب های اجتماعی زنان و خانواده، اوقات فراغت، پژوهش های مختلف حوزه زنان، تعمیق باورهای دینی، ساماندهی سازمان های مردم نهاد در حوزه زنان و خانواده، گسترش فرهنگ عفاف و حجاب، ارتقای توانمندی زنان و... از جمله مهمترین این محورها بود.
سرپرست اداره کل امور بانوان استانداری خوزستان، با اشاره به اینکه از کل جمعیت خوزستان، 2 میلیون 220 هزار و 943 نفر خانم هستند، عنوان کرد: در این استان 42 هزار و 791 خانم شاغل، 646 هزار و 676 زن روستایی، 52 هزار نفر از زنان نیز عشایر هستند.
وی ادامه داد: خوزستان در بخش بانوان استانی غنی است و دارای 130 خانم نخبه، یک هزار و 975 خانم شهیده، 244 هزار و 448 زن ورزشکار و 97 خانم مدیر در سطح استان فعالیت می کنند.
موسوی، بیان کرد: اقدامات خوب و مهمی در اداره کل امور بانوان استان صورت گرفته که از مهمترین آنها توانمندی در بخش روستایی است و توانستیم با توسعه صندوق های خرد روستایی و توانمندسازی زنان روستایی جهت کارآفرینی گام های مؤثری برداریم.
وی با اشاره به اینکه تلاش هایی در جهت ارتقای جایگاه بانوان صورت گرفته ولی این اقدامات با توجه به جامعه بزرگ زنان در استان کافی نیست، ابراز کرد: در دهه های قبل در بخش آموزش خانم ها و فعالیت های اجتماعی و فرهنگی آنها کار شده ولی آنچه در پیش رو داریم مباحث اقتصادی، کارآفرینی و اشتغال زنان است.
وی تاکید کرد: طبق آمار، 60 درصد ورودی خانم ها در دانشگاه ها را خانم ها تشکیل می دهند و این امر فرصتی است که مستلزم برنامه ریزی در استان بوده ولی اگر برنامه ریزی به موقع نکنیم قطعا ممکن است این فرصت تبدیل به آسیب شود.
نظر شما