ضرورت تلاش بیشتر برای هموار سازی مسیر علم آموزی طلاب

خبرگزاری شبستان: استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه برای رشد علمی حوزه های علمیه پنج راهکار وجود دارد که تنها دو مورد آن انجام می شود، بر ضرورت هموارسازی مسیر علم آموزی طلاب تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان اصفهان، حجت الاسلام براتعلی حق شناس، محقق، مولف و استاد حوزه و دانشگاه شامگاه گذشته(15 فروردین) در مدرسه علمیه حضرت فاطمه محدثه(س) اصفهان ابتدا به تلاش بیشتر مسئولان حوزه در هموار کردن مسیر علم آموزی طلاب اشاره و تصریح کرد: برای رشد علمی حوزه ها پنج راهکار وجود دارد که متاسفانه تنها دو مورد آن در حوزه پیاده می شود و بقیه مفقود یا کم رنگ است.

 

این استاد اخلاق حوزه و دانشگاه با استناد به حدیثی از امیر المومنین(ع) گفت: حضرت علی(ع) فرمودند «لایحصل العلم الاّ بخمسه الاشیاء، اولها بکثره السوال(تقویت پرسش گری)، ثانیها: بکثره الاشتغال (مشغول بودن به تلاش در راه علم).»

 

وی تصریح کرد: سه نوع انسان در راه علم وجود دارد، گروه اول افراد مغبوط که مورد غبطه هستند، زیرا تلاششان زیاد است، گروه دوم، افراد مغبون که تلاش زیادی ندارند و گروه سوم، افراد ملعون که اصلا تلاش نداشته اند.

 

این محقق و استاد سومین مورد حدیث را بیان و عنوان کرد: حضرت در ادامه فرمودند «ثالثها: بتطهیر الافعال(پاک کردن رفتار شاگردان)» که تنها مربوط به استاد نیست و کادر حوزه نیز نقش موثری را در این زمینه ایفا می کنند.

 

وی با بیان اهمیت تقوای مسئولان حوزه، به آیه  29 سوره انفال(ان تتقوا الله یجعل لکم فرقانا) اشاره کرد و اظهار کرد: رفتار خوب مساوی با درک بیشتر است که این مسئله حتی از علم نیز بالاتر است.

 

حجت الاسلام حق شناس با بیان چهارمین مورد از این حدیث خاطر نشان کرد: حضرت علی(ع) فرمودند «رابعها: بخدمه الرجال( خدمت کردن به انسان های اندیشمند)» و این قسمت از حدیث مربوط به مدیریت حوزه است که باید در این زمینه برنامه ریزی کند.

 

سخنران این نشست در ادامه با ذکر پنجمین و آخرین مورد از تحصیل علم در حدیث افزود: «خامسها: استعانه ذی الجلال و الاکرام» از خداوند متعال برای طلب علم و دانش استعانت بگیرند، مثلا در جلسات مذهبی  استعانت گرفتن از خداوند را به طلاب گوشزد کنند.

 

وی در ادامه با اشاره به چهار آیه از آیات قرآن (129 و 151 بقره، 164 آل عمران، 2 جمعه) تبیین کرد: در آیه نخست آموزش مقدم بر پرورش شده، ولی در سه آیه دیگر پرورش بر آموزش مقدم شده است که این نشانگر اهمیت پرورش بر آموزش است.

 

وی اظهار داشت: به طور کلی پنج طریق برای تحصیل علم و دانش وجود دارد که جز با سؤال کردن، کوشش و تلاش، پاكى كردار، خدمت مردان الهی و كمك خواستن از خداوند ذوالجلال به دست نمی آيد.

 

حجت الاسلام حق شناس در خاتمه این نشست ذکر کرد: همه روش هایی که در این حدیث شریف ذکر شد، باید در کنار و در عرض یکدیگر در حوزه های علمیه اجرا شود که این مهم، مرهون همکاری اساتید و کادر خواهد بود.

 

کد خبر 533666

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha