به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد، ابراهیم سحر خیز، معاون متوسطه وزیر آموزش و پرورش، شب گذشته (29 تیر) در پنجمین جلسه شورای آموزش و پرورش خراسان شمالی که در سالن شهید ماژانی استانداری برگزار شد، با بیان اینکه در برنامه پنجم توسعه علاوه بر توسعه آموزش های فنی و حرفه ای تا مرز 50 درصد تأکید شده است، گفت: باید شرایطی را فراهم کرد تا مابقی دانش آموزانی که در رشته های نظری درس می خوانند، شایستگی و صلاحیت لازم را در مباحث فنی و حرفه ای کسب کنند.
وی با بیان اینکه در نقشه جامع فرهنگی و علمی کشور و همچنین در سیاست های کلی مجمع تشخیص مصلحت نظام جایگاه رفیعی برای آموزش و پرورش پیش بینی شده است، افزود: خوشبختانه در حال حاضر در برنامه درسی ملی این واقعیت را پذیرفتیم که مهارت آموزی به عنوان یک اصل در نظام آموزشی است.
سحر خیز، تنها راه برون رفت از مشکل بیکاری و رسیدن به اشتغال پایدار را آموزش فنی و حرفه دانست و اظهارداشت: در برنامه توسعه چهارم هدف این بود که 44 درصد از دانش آموزان پایه دوم متوسطه را به سمت رشته های فنی و کاردانش سوق دهیم، اما در حال حاضر در مرز 38 درصد هستیم.
وی عدم اطلاع رسانی صحیح و جامع و معیوب بودن نظام هدایت تحصیلی را بخشی از مشکلات و موانع بر سر راه این امر عنوان کرد و افزود: اصلاح این امر نیازمند یک نگاه برون بخشی است.
معاون متوسطه وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه اگر اعتبار تجهیزات این بخش چندین برابر شود باز هم مشکلات آن قابل رفع نیست، اضافه کرد: چرا که با مطالعاتی که در کشورهای پیشرفته صورت گرفته، تجهیزات به روز این مراکز را بخش خصوصی تأمین می کند که این امر هنوز در کشور ما اتفاق نیفتاده است.
سحر خیز، بالا بودن حجم و ساعات آموزشی کتب درسی رشته های فنی و حرفه ای و ارزان بودن رشته های نظری را از دیگر موانع بر سر راه توسعه رشته های فنی و کارو دانش عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته 160 میلیارد ریال برای برون سپاری خرید خدمات از بخش خصوصی به عنوان یک فرصت فراهم شد، افزود: در تلاشیم امسال این نگاه را 20 درصد توسعه دهیم.
سحرخیز اعلام کرد: خوشبختانه امسال برای اولین بار ردیف اعتباری مستقلی برای خرید تجهیزات فنی و حرفه ای با مبلغ 100 میلیارد ریال اختصاص یافته که این رقم بسیار ناچیز است و با نیازهای این بخش همخوانی ندارد.
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش از عرضه 150 کتاب الکترونیکی در سال جدید تحصیلی خبر داد و با اشاره به قول مخابرات برای آماده کردن 45 عنوان کتاب الکترونیکی دیگر، بر لزوم توانمندسازی معلمان در این خصوص با برپایی کلاس های ضمن خدمت تاکید کرد.
علی باقرزاده فاروجی، رئیس سازمان سوادآموزی کشور نیز با بیان اینکه نرخ پایداری سواد در کشور پایین است، افزود: باید یک کار جدی و اساسی در راستای ثبات و پایداری یادگیری افراد انجام گیرد.
وی اظهار داشت: به موضوع بیسوادی به عنوان معضلی جدی نگاه نشده که یکی از مهم ترین دلایل آن این است که هیچ گاه عزم عمومی در بخش های مختلف کشور برای رفع این مهم شکل نگرفت و این امر همواره در قالب برنامه و بودجه ای مشخص یک تنه به یک سازمان محول شد.
باقرزاده به فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص تاکید بر ریشه کنی بی سوادی در کشور اشاره کرد و افزود: تحقق این فرمان مهم، عزمی ملی را طلب می کند و باید در این مسیر تمام ظرفیت های کشور در اختیار سوادآموزی قرار گیرد.
باقرزاده فاروجی بر افزایش سطح آگاهی عمومی مردم تاکید کرد و اظهارداشت: این مهم نیازمند آموزش و سوادآموزی به شکل گسترده در جامعه است.
مهندس ابوطالب شفقت، استاندار خراسان شمالی نیز با بیان اینکه علاوه بر داشتن برنامه پنج ساله باید افق 20 ساله داشت، اضافه کرد: چرا که در غیر این صورت مشکل تحصیل کرده های بیکار جامعه ما به یک معضل اساسی تبدیل خواهد شد.
وی با اشاره به قانون یک نوبته کردن مدارس در سال تحصیلی آینده، افزود: در خصوص اجرای این طرح در بجنورد مشکل داریم چرا که وضعیت فضای آموزشی این شهرستان برای عملی کردن این طرح مناسب نیست.
مهندس شفقت اظهارداشت: سایر شهرستان های این استان نیز در این زمینه مشکل دارند چرا که در بیشتر شاخص های توسعه ای از استان های دیگر عقب هستیم.
وی بر لزوم خلاقیت و ابتکار در همه عرصه ها به خصوص آموزش و پرورش تاکید کرد و افزود: کارشناسان و نیروها باید در تمامی کارها مشارکت داشته باشند و برای غلبه بر مشکلات طرح های نو و خلاقانه ارایه دهند.
پایان پیام/
نظر شما