اخلاص، زیربنای تمام اعمال اخلاقی و عبادی

خبرگزاری شبستان: استاد اخلاق حوزه های علمیه گفت: بالاترین مرتبه اخلاص آن است که هرگاه شخص عملی را انجام دهد، به کمترین اجر در دو عالم چشم نداشته باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، نشست اخلاقی با موضوع «اخلاص» با سخنرانی استاد جعفر علی، استاد اخلاق حوزه های علمیه صبح امروز(۱۹ فروردین) در مدرسه علمیه اهل بیت(ع) ملک شهر برگزارشد.

 

جعفر علی گفت: زیربنای تمام اعمال اخلاقی و عبادی، اخلاص است و اخلاص به معنای پاک کردن نیت از غیر خدا و انجام دادن عمل تنها برای رضای خدا می باشد.

 

وی ادامه داد: گاهی انسان به واسطه اخلاق مراتبی را طی می کند ولی در مراحل بعدی به این مراتب مغرور می شود و طبق آن اوج می گیرد، و همین اوج ریشه حسد، غرور، کبر و ریا می شود.

 

استاد اخلاق حوزه های علمیه تصریح کرد: همان گونه که ما انسان ها از افراد راستگو و صادق خوشمان می آید، خداوند متعال نیز از بندگان مخلص خشنود می شود و از انسان های دغل باز، حسود و دروغگو خشمگین می شود.

 

وی اظهار داشت: در آیات قرآن به صورت های گوناگون به موضوع اخلاص پرداخته شده است.  

 

وی در ادامه افزود: خداوند در آیه ای از قرآن می فرماید «او لم یسیروا فی ملکوت السماوات و الارض» آیا سیر نمی کنند در ملکوت آسمان ها و زمین، حال علت این سیر کردن چیست؟

 

وی گفت: خداوند در پاسخ می فرماید «ما اینچنین به حضرت ابراهیم آسمان ها و زمین را نشان دادیم تا چیزهایی را پیدا کند که یکی از آن ها این است که به آنها یقین داریم.»

 

استاد اخلاق حوزه های علمیه تصریح کرد: پس علت صاحب یقین شدن چیست؟ برای رسیدن به اخلاص باید به یقین برسیم و اخلاص، توکل، زهد و صبر زیر مجموعه ی یقین می باشند.

 

وی تاکید کرد: بالاترین مرتبه اخلاص آن است که هرگاه شخص عملی را انجام دهد به کمترین اجر در دو عالم چشم نداشته باشد و نظر او فقط رضای حق باشد و جز او مقصودی نداشته باشد، پس همه چیز بسته به دل ماست.

 

جعفر علی در ادامه گفت: سه محور در اعمال ما وجود دارد بینش، عمل، اثر عمل و ما همیشه در یکی از این حالات هستیم و وقتی از اعمالمان مراقبت کنیم که برای خدا باشد، متوجه  اثر آن و نورانی و پربرکت شدن کارهایمان می شویم.

 

وی سپس به شرح حدیث ریا پرداخت و افزود: پس ای عزیز نام نیک را از خدا بخواه ،قلوب مردم را ازصاحب قلب خواهش کن که با تو باشند،خداوند علاوه برکرامت های اخروی، در همین عالم نام تو را کرامت دهد و محبوبیت می بخشد.

 

استاد اخلاق حوزه های علمیه تصریح کرد: موقعیت تو را در قلوب زیاد می کند، ولی اگر می توانی با مجاهدت قلب خود را از همین حب هم خالص کن زیرا ممکن است این حب عاقبت انسان را به ریا بکشاند و به کفر، نفاق منجر شود.

 

وی با اشاره به آیه ای که می فرماید «ما امروا الا لیعبدو الله مخلصین له الدین» امر کرده اند که با اخلاص باشیم گفت: «انما اعظکم بواحده» من موعظه می کنم فقط و فقط شما را به یک چیز و آن ولایت علی بن ابیطالب(ع) است، پس مشخص می شود اخلاص در پذیرش ولایت است.

 

کد خبر 534493

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha