خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: اس-۳۰۰ شامل تحریمهای سازمان ملل نیست، دیدار لاوروف با همتایان آذربایجانی و ایرانی، اعتراف ژنرال ارتش آمریکا به قدرت سایبری ایران، تاسیس کمیته فرماندهی دریایی کشورهای حوزه خزر از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
دیدار و گفتوگوی هیئتی از کنگره آمریکا با مقامات آژانس درباره اجرای برجام
«نیکی سانگاس»، یکی از قانونگذاران مجلس نمایندگان آمریکا در بیانیهای به شرح دیدار هیئتی از دو مجلس آمریکا (مجلس نمایندگان و سنا) با مقامات آژانس بینالمللی انرژی اتمی در وین، پایتخت اتریش پرداخته است.
«خانم سانگاس» در وبسایتش نوشته این دیدار بخشی از سفر هیأت یاد شده به اتریش، اردن و سرزمینهای اشغالی بوده که بین 29 مارس تا 1 آویل انجام شده است.
در بیانیه این نماینده ایالت «ماساچوست» آمده، مقامات آژانس وضعیت برجام و روند اجرای آن را برای قانونگذاران آمریکایی توضیح داده و به سوالات آنها درباره منابع مورد نیاز برای نظارت بر برنامه هستهای ایران پاسخ دادند.
نماینده آمریکایی اضافه کرده مقامهای آژانس در این جلسه بعد از تشریح فرایند راستیآزمایی از برنامه هستهای ایران تأکید کردهاند این نهاد نظارتی سازمان ملل، در تمامی روزهای هفته و به صورت شبانهروزی نظارت بر ایران در همین راستا را ادامه خواهد داد.
ایران نمونه دموکراسی نوین اسلامی در حال تحول است
پروفسور «علی ابوطالبی» استاد ایرانی علوم سیاسی دانشگاه ویسکانسین آمریکا و نویسنده کتابهایی چون «اسلام و دموکراسی» در یادداشتی که در وبگاه آمریکایی «ایی پیک» در زمینه «نحوه پیدایش اسلام سیاسی و عدم شکل گیری عناصر انتحاری در ایران و نیز قیاس بین دموکراسی اسلامی و تندروهای مسلمان (شبه نظامیانی چون اعضای داعش و القاعده که مبادرت به عملیات انتحاری می نمایند) نوشت: دموکراسی اسلامی میتواند ابزاری مشروع برای مقابله با گروههای مسلمان شبه نظامی که عملیات انتحاری انجام میدهند، باشد .
بر این اساس ، نمونه یک دموکراسی اسلامی عینی تمایل در حل و فصل درگیریهای هویتی در زمینه امور فرهنگی و ملی با ارائه ارزشهای هنجاری و قانونی، ایده آل، غیر حزبی، همراه با ارزشهای هنجاری برای گروههایی است که ب سر منابع قدرت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی رقابت دارند.
نویسنده در ادامه با یاد نمودن از «ایران به عنوان کشور نمونه دموکراسی عینی اسلامی » نوشت: ایران نمونهای از کشور مسلمان چند فرهنگی با توزیع مجدد منابع اجتماعی ، اقتصادی و قدرت سیاسی و کشوری است که از سوی روحانیون فرهیخته یا دموکراسی سیاسی بر مبنای رقابت آزاد همه مدعیان قدرت با گستره وسیع چند فرهنگی است که در سی و هفت سال گذشته شکل گرفته است.
نویسنده این مطلب در خاتمه خاطر نشان ساخت: اکثر اعضای مجلس ایران را اینک غیر روحانیون شکل دادهاند و بسیاری از صاحبان فن و بروکراتها با کشور و دولت در تعامل هستند. ایران کشوری همراه با شفافیت مناسب از اسلام و حرکت به سوی دموکراسی اسلامی نوین در حال تحول است.
واشنگتن: ایران به برجام پایبند بود حالا ما باید به تعهداتمان عمل کنیم
«مارک تونر» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا امشب در میان خبرنگاران در خصوص اقدامات پسابرجامی دولت اوباما بخصوص نحوه همکاری بانکی دیگر کشورها با ایران سخن گفت.
بحث همکاریهای بانکی و دلاری با ایران از چند روز پیش و با اعلام تصمیم اوباما برای تسهیل مبادلات دلاری ایران کلید خورد؛ «جان کری» وزیر خارجه دولت وی هم گفته که «استحقاق» دسترسی به دلار را دارد و دولت آمریکا در صدد ایجاد امکان معامله دلاری بانکهای آمریکایی با این کشور است چرا که «ایران به تعهدات هستهای خود عمل کرده است.»
خبرنگاران در خصوص ابعاد این تسهیل احتمالی از تونر سوال پرسیدند؛ سخنگو گفت «نمیتوانم راجع به جزئیات این مطلب، سخن بگویم.»
امروز سناتور روبیو و سناتور کرک، دو جمهوریخواه ضدبرجام پیشنویس طرحی را به سنا ارائه دادند که در صورت تصویب، همه راههای فرار دولت اوباما برای دور زدن تحریمهای دلاری ایران را میبندد.
معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در خصوص علت این تصمیم دولتمردان کشورش گفت: «ایران تاکنون به برجام پایبند بوده و ما هم باید به تعهدات خود در این راستا، پایبند باشیم؛ ما این روزها با بانکها و دولتهای خارجی مشورت میکنیم و در خصوص تجارت با ایران بدون نقض تحریمهای موجود به آنها مشاوره میدهیم.»
واشنگتن: فروش سوخو -30 روسیه به ایران، تنشها در منطقه را تشدید میکند
«مارک تونر»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز چهارشنبه در مصاحبهای بار دیگر موضع کشورش درباره فروش جنگندههای روسی سوخو 30 به ایران را تکرار کرد.
وی همانند اظهاراتش روز گذشته (سهشنبه) توماس شانون، معاون وزیر خارجه آمریکا (سهشنبه) در نشست کمیته روابط خارجی سنا گفت که کشورش مانع فروش این جنگندهها از سوی روسیه به ایران خواهد شد.
تونر گفت: «درباره گزارش متعدد مبنی بر فورش جنگندههای چند منظوره سوخو - 30 به ایران ما مطمئنا چنین معاملهای را وتو خواهیم کرد، چرا که عرضه چنین تجهیزاتی به ایران، تنشهای موجود در منطقه را بیش از پیش وخیم خواهد کرد.»
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تأکید کرد قطعنامه شماره 2231 سازمان ملل متحد که توافق هستهای ایران و گروه 1+5 را تأیید میکند، فروش برخی سلاحهای متعارف به ایران، بدون بررسی مورد به مورد آن در شورای امنیت را ممنوع میکند.
وی گفت که واشنگتن گزارشها در این باره را رصد میکند و نگرانیهای خود در این باره را از «کانالهای مناسب، خواه به صورت دو جانبه با روسیه یا در سازمان ملل» انعکاس خواهد داد.
تونر علیرغم این اضافه کرد واشنگتن فروش سامانههای دفاع موشکی اس 300 به ایران را نقض قطعنامه شورای امنیت نمیداند.
مخالفت کنگره با تلاش دولت اوباما برای تسهیل معاملات دلاری ایران
پس از آنکه رسانههای آمریکایی از «احتمال» صدور مجوز معامله دلاری دولتها و بانکهای خارجی با ایران خبر دادند، نمایندگان جمهوریخواه اعلام کردند که با تنظیم پیشنویس قانونی جدید قصد دارند، جلوی این «احتمال» را بگیرند.
بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، سناتور «مارکو روبیو» و سناتور «مارک کِرک» امروز پیشنویس قانونی را به سنا تقدیم میکنند که وزارت خزانهداری آمریکا را از صدور مجوز معامله دلاری با ایران برای بانکهای خارجی، منع میکند.
در این پیشنویس که با عنوان «جلوگیری ایران از دسترسی به دلار ایالاتمتحده آمریکا در سال 2016» به سنا تقدیم شده، مفرهای قانونی برای صدور مجوز استفاده از دلار در معاملات خارجیها و طرفهای ایرانی، بسته شده است.
«مارک تونر» معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا چند روز پیش گفته بود که استفاده ایران از دلار به معنای ورود این کشور به نظام مالی آمریکا نیست و مانعی برای آن وجود ندارد.
«جان کری» هم گفته بود که ایران «استحقاق» دسترسی به دلار را دارد و دولت آمریکا در صدد ایجاد امکان معامله دلاری بانکهای آمریکایی با این کشور است چرا که «ایران به تعهدات هستهای خود عمل کرده است.»
ایران علاوه بر سیماناندود کردن مخزن نیروگاه آبسنگین اراک، اورانیوم غنیشده خود را نیز بار هواپیما کرد و به روسیه فرستاد.
مسکو: تاکنون درباره تحویل سامانه اس-۴۰۰ به ایران وارد مذاکره نشدهایم/ اس-۳۰۰ شامل تحریمهای سازمان ملل نیست
مدیر دپارتمان دوم آسیا در وزارت خارجه روسیه اعلام کرد، مسکو و تهران در رابطه با تحویل سامانههای اس-400 به ایران هیچ مذاکرهای صورت ندادهاند.
این مقام ارشد وزارت خارجه روسیه در گفتوگو با خبرگزاری «ریانووستی» همچنین گفت: مجموعه اس-۳۰۰ به هیچ عنوان شامل تحریمهای سازمان ملل نیست.
روز گذشته خبرگزاری اینترفکس به نقل از زمیر کابولوف مشاور ویژه ولادیمیر پوتین در امور افغانستان گزارش داد که روسیه تا چند روز آینده سامانه موشکی اس 300 را به ایران تحویل میدهد.
بنا بر گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک»، زمیر کابولوف رئیس دپارتمان دوم آسیای وزارت خارجه روسیه در این گفتوگوی خبری تأکید کرد: خیر تا کنون هیچ گامی درباره تحویل اس-۴۰۰ به ایران برداشته نشده و این مسئله با مقامات ایرانی مورد بحث قرار نگرفته است.
پیشتر در ماه فوریه نیز کابولوف از ابراز تمایل ایران برای دریافت سامان اس-۴۰۰ خبر داده بود و گفته بود: ایرانیها اعلام کردهاند که از دریافت این سامانه خوشحال خواهند شد اما تا کنون گفتوگویی در این رابطه صورت نگرفته است.
دیدار لاوروف با همتایان آذربایجانی و ایرانی/ تصمیمگیری درباره اسد، برعهده مردم سوریه است
سخنگوی وزارت خارجه روسیه میگوید وزیر خارجه این کشور به منظور گفتگو درباره حل مسالمتآمیز درگیریهای ناگورنو- قرهباغ فردا به باکو سفر میکند.
ساعتی پس از آنکه رسانههای ایرانی خبر دادند، محمدجواد ظریف، سرگئی لاوروف و المار محمد یاروف وزرای خارجه ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان صبح فردا (پنجشنبه) برای اولین بار در نشستی سه جانبه در باکو دیدار میکنند، مقامات روس هم این خبر را تایید کردند.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت که وزیر خارجه این کشور در راستای تلاشها برای حل مسالمتآمیز درگیریها در ناگورنو غرهباغ و به منظور شرکت در نشستهای دوجانبه و چند جانبه با مقامات جمهوری آذربایجانی و ایرانی به باکو سفر میکند.
«ماریا زاخاروآ» در نشست خبری در مسکو درباره تنشها و درگیریها در قرهباغ تاکید کرد که «روسیه امیدوار است که بتواند به ایجاد صلح کمک کند».
این مقام روس همچنین از سفر 21 و 22 آوریل(اول و دوم اردیبهشت) سرگئی لاوروف به ایروان پایتخت ارمنستان خبر داد؛ سفری که محور آن تمرکز برای ایجاد ثبات در قرهباغ اعلام شده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی روسیه همچنین درباره سوریه هم اظهارنظر و اعلام کرد که روسیه به تلاشها برای کمک به مقابله با گروههای تروریستی در سوریه ادامه میدهد.
او افزود که مسکو درباره گزارشهای خبری منتشر شده درباره استفاده از مهمات خردل توسط تروریستهای داعش در دیر الزور، نگران است.
این مقام مسکو همچنین اعلام کرد که نیروهای روسی بیش از 1500 مین کارگذاشته توسط داعش در شهر تدمر را امحا کردند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی روسیه ضمن رد دخالتهای خارجی درباره موضوع کنار رفتن بشار اسد از ریاست جمهوری هم گفت که این مردم سوریه هستند که باید درباره آینده رئیسجمهور سوریه تصمیم بگیرند.
زاخارووا همچنین با اشاره به تنشها و درگیریهای ارتش ترکیه با کردها هم گفت که «ما ترکیه را به توقف خشونت علیه کردها فرا میخوانیم چرا که این اقدامات، راهحل نیستند».
خانم سخنگوی وزارت خارجه روسیه همچنین به مذاکرات «سوری-سوری» برای حل بحران سوریه هم اشاره کرد و در ادامه تکرار مواضع مسکو در قبال کردهای سوری، مشارکت آنها در این گفتگوها را «حیاتی» خواند.
او در بخش دیگری از اظهاراتش ضمن ابراز خرسندی از باقی ماندن آتشبس در سوریه به شکستهای تروریستها اشاره و تصریح کرد که «پیروزیهای اخیر، ارتش سوریه را قادر به حرکت به سمت الرقه پایتخت داعش کرده است.
مهر:
ژنرال ارتش آمریکا به قدرت سایبری ایران اعتراف کرد
یک مقام ارشد ارتش آمریکا ادعا می کند ایران یکی از تهدیدهای اصلی علیه سیستم های دیجیتالی ارتش این کشور محسوب می شود.
ژنرال مایکل راجرز فرمانده بخش سایبری ارتش آمریکا می گوید ایران در کنار کشورهای روسیه و چین سه قدرت اصلی سایبری در مقابل آمریکا محسوب می شوند و باید راهکارهای امنیتی در مقابل آنها اعمال شود.
راجرز گفت ایران به قدرت سایبری فوق العاده ای دست پیدا کرده است و هر روز هم برای قدرت خود در این زمینه هزینه می کند. این مقام ارتش آمریکا در جلسه استماع کمیته نیروهای مسلح مجلس سنا حاضر شد و گزارشی از وضعیت ارتش این کشور و قدرت آن در فضای مجازی ارائه کرد.
وی در این جلسه به صراحت بیان کرد که ارتش آمریکا نسبت به سایر کشورها قدرت بیشتری دارد ولی در حوزه سایبری این قدرت را در خود نمی بیند.
اظهارات این مقام ارتش آمریکا در حالی در جلسه کنگره گفته شده است که چندی پیش اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا بالا بردن توان سایبری ارتش آمریکا را یکی از اولویت های اصلی پنتاگون عنوان کرد.
عربستان به دنبال کنترل مناسبات دو جانبه ایران و پاکستان
«عبدالله ابراهیم آل الشیخ» رئیس شورای مشورتی عربستان سعودی در سفر خود به اسلام آباد تلاش دارد حمایت قاطع سران اسلام اباد را برای پشتیبانی از ریاض جلب نماید.
«ممنون حسین» رئیس جمهور پاکستان در دیدار با «عبدالله ابراهیم آل الشیخ» خواستار مشارکت سرمایه گذاران سعودی در بخشهای انرژی، کشاورزی، دامداری و زیرساخت های پاکستان شد.
وی در ادامه افزود: پاکستان و عربستان سعودی از لحاظ تاریخی و فرهنگی روابط نزدیکی با هم دارند و در سطح منطقه ای و بین المللی با هم همکاری دارند. پاکستان دارای نیروی کار فراوانی است و عربستان سعودی می تواند برای رشد و توسعه کشور از این نیروی کار استفاده نماید.
وی با اظهار اطمینان از روابط دفاعی دو کشور تصریح نمود: تعداد زیادی از نیروهای نظامی عربستان سعودی در پاکستان اموزش می بینند. پاکستان از ائتلاف مبارزه با تروریسم سعودی دفاع می کند و برای مبارزه با این پدیده در منطقه تلاش می کند. اگر امنیت عربستان سعودی دچار خطر شود پاکستان به طور کامل از ریاض دفاع می کند.
عبدالله ابراهیم الشیخ در این دیدار گفت: سرمایه گذاران عربستان باید در بخشهای مختلف در پاکستان سرمایه گذاری کنند.
در این دیدار «ایاز صادق» رئیس پارلمان پاکستان نیز حضور داشت و عبدالله ابراهیم الشیخ مراتب سپاس و قدردانی «ملک سلمان» پادشاه عربستان و نیز ولیعهد این کشور را به وی ابلاغ داشت. عبدالله ابراهیم الشیخ با «نواز شریف» نخست وزیر پاکستان نیز دیدار داشته است.
نواز شریف در دیدار با رئیس مجلس شورای عربستان گفته است: پاکستان با مشکلات زیادی از جمله بحران انرژی، تروریسم و نا امنی مواجه است. پس از رسیدن به قدرت برنامه های گوناگونی برای کنترل بحران انرژی در پاکستان انجام داده ایم. مشکل کمبود برق در پاکستان تا حدودی مرتفع شده است.
تاسیس کمیته فرماندهی دریایی کشورهای حوزه خزر با هدف تضمین امنیت
وزارت دفاع روسیه با صدور بیانیه ای از تشکیل جلسه ای در «سن پترزبورگ» با حضور دریاسالار «ولادیمیر کورولیف» فرمانده نیروی دریایی روسیه و نمایندگان نیروهای دریایی کشورهای حوزه دریاچه خزر برای بررسی نحوه تشکیل یک کمیته ویژه با هدف تضمین امنیت جمعی این منطقه خبر داد.
بیانیه وزارت دفاع روسیه می گوید: تاسیس کمیته فرماندهان نیروی دریایی کشورهای حوزه خزر به منزله چارچوبی برای بحث و تبادل نظر بیشتر پیرامون مسائلی چون برگزاری رزمایش های مشترک، ناوبری، خدمات هیدروگرافی (آب نگاری) و همچنین تضمین امنیت دریایی خزر در حوزه مبارزه با قاچاق تسلیحات، مواد مخدر، شکار و مهاجرت غیرقانونی است.
باشگاه خبرنگاران جوان:
ادعای واشینگتن پست: ایران باید هزینه آزمایشهای موشکهای بالستیک را بپردازد
روزنامه آمریکایی «واشینگتن پست» با انتشار گزارشی در پایگاه اینترنتی خود و در ادعایی عجیب و مضحک نوشت: ایران به مفاد اصلی توافق هستهای تابستان گذشته پایبند بوده است با اینحال، بیشتر زیرساختهایی که میتواند برای ساخت سلاح و انتقال اورانیوم غنیشده به خارج از این کشور بهکار رود، دستنخورده باقی مانده است. تهران همچنین با سوءاستفاده از ابهامات و کاستیهای این توافقنامه، به ساخت سلاهای جدید نیز اقدام کرده است.
در ادامه گزارش آمده است: مهمتر از همه، ایران بارها موشکهای بالستیک خود را که میتواند برای حمل کلاهکهای هستهای مورد استفاده قرار بگیرد، مورد آزمایش قرار داده است. این در حالی است که در قطعنامه «شورای امنیت سازمان ملل متحد» که پس از حصول توافق هستهای صادر شد، از ایران خواسته شده چنین آزمایشهایی را انجام ندهد.
نگارنده گزارش در ادامه مدعی میشود: رفتار تهران برای بسیاری از ناظران سیاسی که پیشبینی کرده بودند توافق هستهای در کاهش خصومت ایران نسبت به غرب و سرپیچی از قوانین بینالمللی تأثیری نخواهد داشت، مایه تعجب نیست. متأسفانه، واکنش کاخسفید به اینگونه اقدامات ایران نیز همان عکسالعملی است که منتقدان پیشبینی کرده بودند: دولت اوباما نهایت تلاش خود را میکند تا نقض قوانین بینالمللی از سوی ایران، را کم اهمیت جلوه دهد. کاخسفید برای جلوگیری از بروز هرگونه تنشی و از بیم آنکه مبادا ایران با خروج از این توافق مهمترین دستاورد و میراث دولت اوباما را بر باد دهد، از اقدامات این کشور چشمپوشی میکند.
نگارنده گزارش در ادامه میافزاید: آزمایشهای موشکی ایران مثال بارزی از ناتوانی کاخسفید در اتخاذ اقدامی مناسب در برابر ایران است. دولت اوباما از یک سو، چنین آزمایشهایی را نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد میخواند و در حرکتی نمادین تحریمهایی را علیه افراد و شرکتهای مرتبط با برنامههای موشکی اعمال میکند؛ و از سوی دیگر، در برابر استدلال روسیه مبنی بر آنکه اقدام ایران نقض قطعنامه مذبور نیست، پاسخی ندارد. مسکو میگوید قطعنامه 2231 ایران را ملزم به توقف برنامههای موشکی نمیکند و تنها از این کشور «درخواست» میکند چنین برنامههایی را متوقف کند.
در نامه مشترکی که آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان چند روز گذشته به شورای امنیت ارائه دادند، از آزمایشهای موشکی ایران به عنوان اقدامی «در تضاد» با قطعنامه این شورا و نه نقض آن، نام برده شده است، که این شورا را به اتخاذ اقدامات تنبیهی در قبال تهران ملزم نمیکند.
در ادامه گزارش آمده است: تلاش دولت اوباما برای صدور مجوزهای لازم به نهادهای مالی خارج از آمریکا بهمنظور اجرای نظام تسویه حساب با استفاده از دلار در تراکنش های مالی با ایران، مثالی دیگر از چشمپوشی کاخسفید از نقض قوانین بینالمللی از سوی تهران است. تحریمهایی که واشینگتن در رابطه با اقدامات تروریستی و نقض حقوقبشر علیه ایران اعمال کرده است، شامل ممنوعیت دسترسی تهران به نظام مالی آمریکا و استفاده از دلار در تراکنش های تجاریش میشود. ایران میگوید این تحریمها باعث شده است این کشور نتواند داراییهای آزادشده خود را از بانکها بیرون بکشد؛ زیرا تحریمهای آمریکا این بانکها را از انجام معاملات تجاری با ایران بوسیله دلار منع کرده است.
دو سناتور جمهوری خواه آمریکا که با موافقتنامه هستهای ایران مخالف هستند، روز چهارشنبه لایحهای را پیشنهاد کردند که بر اساس آن، دسترسی غیر مستقیم ایران به نظام مالی آمریکا یا استفاده این کشور از دلار در تراکنش های تجاری، ممنوع خواهد شد.
ارائه لایحهای ضد ایرانی به سنای آمریکا/ ممنوعیت دسترسی تهران به دلار
خبرگزاری رویترز در گزارشی به قلم "پاتریشیا زنگرله" و "لسلی رافتون" نوشت: دو سناتور جمهوری خواه آمریکا که با موافقتنامه هسته ای ایران مخالف هستند، روز چهارشنبه لایحه ای را پیشنهاد کردند که بر اساس آن، دسترسی غیر مستقیم ایران به نظام مالی آمریکا یا استفاده این کشور از دلار در تراکنش های تجاری، ممنوع خواهد بشد.
این لایحه از سوی "مارک کرک" و "مارکو روبیو" سناتورهای جمهوری خواه در حالی معرفی شد که رسانه ها، گزارش هایی را درباره حرکت مقامات آمریکایی به سمت صدور مجوز انجام چنین تراکنش هایی منتشر کردند. "باراک اوباما،" رئیس جمهور آمریکا، وجود چنین طرح هایی را تکذیب کرده است.
بر اساس این لایحه، رئیس جمهور آمریکا قادر نخواهد بود مجوز های لازم برای اجرای نظام تسویه حساب با استفاده از دلار آمریکا در خارج از این کشور را برای تراکنش های مالی با ایران صادر کند، یا چنین نظامی را با استفاده از دلار آمریکا در اختیار ایران قرار دهد.
همچنین بر اساس این لایحه، نهادهای مالی که در هر گونه نظام تسویه حساب با ایران با استفاده از دلار در خارج از آمریکا مشارکت کنند، با تحریم های ثانویه روبرو خواهند شد.
"مارک تونر،" سخنگوی وزارت امور خارجهآمریکا، این موضوع را مورد تایید قرار داد که آمریکا به بانک ها و دیگر کسب و کارهای تجاری در خصوص نحوه انجام فعالیت های تجاری با تهران، پیشنهادها و توصیه هایی را ارائه کرده است، تا بانک ها و صاحبان کسب و کارهای مذکور مرتکب نقض تحریم های آمریکا نشوند. البته این موضوع شامل تبدیل پول به دلار نخواهد شد.
تونر در این باره گفت: این بانک ها قصد ندارند تحریم های کنونی را نقض کنند؛ اما اجازه دارند در شرایط خاص، با ایران رابطه تجاری داشته باشند. بنابراین ما وظیفه خود می دانیم تا به آنها مشاوره دهیم.
جمهوری خواهان کنگره آمریکا، همگام با برخی از دموکرات ها، به اتفاق آراء مخالفت خود را با توافق هسته ای ایران که در ماه ژوئیه امضا شد اعلام کردند.
چندین قانونگذار آمریکایی از زمان امضای موافقتنامه با ایران، در تلاش بوده اند تا قوانینی را تهیه کنند که هدف آنها اعمال کنترل های سخت بر ایران است؛ به ویژه در خصوص مساله آزمایش های موشک بالستیک ایران که از اواخر سال گذشته شروع شد.
"اد رویس،" عضو مجلس نمایندگان آمریکا و رئیس جمهوری خواه کمیته امور خارجی این مجلس، روز چهارشنبه مدعی شد اوباما به حفظ امضای موافقتنامه سیاست خارجی خود چنان مشتاق است که در پی اجرای اقداماتی است که بر اساس آن، ایران اجازه پیدا می کند دلارها را پولشویی کند، در حالی که دولت (آمریکا) به این موضوع بی توجهی می کند.
با توجه به برگزاری انتخابات آمریکا در سال کنونی، این موضوع از اهمیت زیادی برخوردار است. سه نامزد بالقوه جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا همگی وعده داده اند توافق هسته ای با ایران را ابطال کنند. مقامات دولت اوباما، چنین اقدامی را فاجعه آمیز توصیف کرده اند.
روبیو ماه گذشته رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری را متوقف کرد. همچنین، انتخاب دوباره "کرک" در سنای آمریکا، یکی از دشوار ترین رقابت ها در سال کنونی شمرده می شود.
وبگاه آمریکایی: ایران نمونه دموکراسی نوین اسلامی در حال تحول است
پروفسور «علی ابوطالبی» استاد ایرانی علوم سیاسی دانشگاه ویسکانسین آمریکا و نویسنده کتابهایی چون «اسلام و دموکراسی» در یادداشتی که در وبگاه آمریکایی «ایی پیک» در زمینه «نحوه پیدایش اسلام سیاسی و عدم شکل گیری عناصر انتحاری در ایران و نیز قیاس بین دموکراسی اسلامی و تندروهای مسلمان (شبه نظامیانی چون اعضای داعش و القاعده که مبادرت به عملیات انتحاری می نمایند) نوشت: دموکراسی اسلامی میتواند ابزاری مشروع برای مقابله با گروههای مسلمان شبه نظامی که عملیات انتحاری انجام میدهند، باشد.
بر این اساس ، نمونه یک دموکراسی اسلامی عینی تمایل در حل و فصل درگیریهای هویتی در زمینه امور فرهنگی و ملی با ارائه ارزشهای هنجاری و قانونی، ایده آل، غیر حزبی، همراه با ارزشهای هنجاری برای گروههایی است که ب سر منابع قدرت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی رقابت دارند.
نویسنده در ادامه با یاد نمودن از «ایران به عنوان کشور نمونه دموکراسی عینی اسلامی » نوشت: ایران نمونهای از کشور مسلمان چند فرهنگی با توزیع مجدد منابع اجتماعی ، اقتصادی و قدرت سیاسی و کشوری است که از سوی روحانیون فرهیخته یا دموکراسی سیاسی بر مبنای رقابت آزاد همه مدعیان قدرت با گستره وسیع چند فرهنگی است که در سی و هفت سال گذشته شکل گرفته است.
نویسنده این مطلب در خاتمه خاطر نشان ساخت: اکثر اعضای مجلس ایران را اینک غیر روحانیون شکل دادهاند و بسیاری از صاحبان فن و بروکراتها با کشور و دولت در تعامل هستند. ایران کشوری همراه با شفافیت مناسب از اسلام و حرکت به سوی دموکراسی اسلامی نوین در حال تحول است.
ایرنا:
گسترش همکاری با ایران اولویت اصلی و اول سیاست خارجی افغانستان است
وزیر امور خارجه افغانستان گفت که گسترش همکاری های همه جانبه با جمهوری اسلامی ایران در اولویت اصلی و اول سیاست خارجی کشورما است.
«صلاح الدین ربانی» روز چهارشنبه در دیدار «مرتضی سرمدی»، قائم مقام وزیر امور خارجه ایران در کابل، همکاری های تهران با افغانستان را به ویژه در عرصه های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی چشمگیر دانست و از این همکاری ها قدردانی کرد.
قائم مقام وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز در این دیدار با اشاره به روابط دیرینه و دوستانه میان دو کشور همسایه و برادر، گفت که در جمهوری اسلامی ایران، تعهد و اراده قوی برای تعمیق و گسترش روابط و همکاری های دو جانبه با جمهوری اسلامی افغانستان وجود دارد.
سرمدی بر لزوم گسترش همکاری میان کشورهای همسایه و منطقه برای استفاده از فرصت ها و مبارزه با چالش های مشترک، از جمله پدیده تروریسم تأکید کرد و افزود که امنیت و ثبات در منطقه برای افزایش تعاملات اقتصادی میان کشورهای منطقه ضروری است.
وزارت امور خارجه افغانستان نیز در باره دیدار امروز قائم مقام وزیر امور خارجه ایران با ربانی گزارش داد که طرفین در این دیدار در باره همکاری و حمایت دو کشور از یکدیگر در مجامع و سازمان های بین المللی بحث های همه جانبه ای انجام دادند.
قائم مقام وزیر خارجه ایران بعدازظهر روز چهارشنبه وارد کابل شد و علاوه بر دیدار با وزیر خارجه افغانستان، با «عبدالله عبدالله» رئیس اجرایی حکومت وحدت ملی و «محمد اشرف غنی» رئیس جمهوری افغانستان دیدار و گفت و گو کرد.
محمداشرف غنی رئیس جمهور افغانستان در دیدار سرمدی، گفت که ایران و افغانستان در سال های گذشته پیشرفت های قابل توجهی در توسعه مناسبات دوجانبه داشته اند و مسوولان دو کشور همواره به دنبال یافتن راه های تقویت این مناسبات در تمامی حوزه ها هستند.
رئیس اجرایی دولت وحدت ملی افغانستان نیز در دیدار قائم مقام وزارت امور خارجه ایران، ضمن قدردانی از کمک های بی دریغ جمهوری اسلامی ایران در دوران جهاد و مقاومت مردم مسلمان افغانستان و همچنین در دوران بازسازی این کشور، بر ارتقای روابط دو کشور در ابعاد منطقه ای و بین المللی تاکید کرد.
قائم مقام وزیر خارجه ایران صبح روز پنجشنبه به تهران بازمی گردد.
نظر شما