خبرگزاری شبستان؛ خراسان شمالی_ به دنبال پيروزي شکوهمند انقلاب اسلامي و استقرار نظام اسلامي در ايران تلاش براي احياء مجدد تمدن اسلامي شروع شده است، بر اين اساس جريان نظامسازيهاي گوناگون اجتماعي نشأت گرفته از آموزههاي ديني آهنگ بيشتري يافته است. در اين راستا از جمله اموري که از بدو پيروزي انقلاب در اولويت قرار گرفت، تلاش براي تدوين طرح و نظريه هنر اسلامي است. اين کار به صورتهاي مختلف توسط اشخاص و نهاد و سازمان هاي بسياري دنبال ميشود. از جمله افرادي که در اين راستا با تمام وجود به تلاش پرداخت شهيد بزرگوار سيد مرتضي آويني بود که حتي در اين راه از جان شيرين خود نيز گذشت.
شهيد آويني در راستاي تدوين و تحققيابي هنر اسلامي هم در بُعد نظر و هم در عرصه عمل تلاشهاي گرانسنگي انجام داد و به حق از او به عنوان يک مبدع و مبتکر و نظريهپرداز در حوزه هنر اسلامي ياد ميشود.
به مناسبت بیستم فروردین ماه سالروز شهادت شهید آوینی که به نام روز هنر انقلاب اسلامي نامگذاري شده است، در این زمینه با حجت الاسلام ابوالقاسم یعقوبی، رئیس شورای فرهنگ عمومی خراسان شمالی و قائم مقام نماینده ولی فقیه در استان، گفتگویی تهیه شده است که در ادامه می خوانید.
حجت الاسلام یعقوبی در گفتگو با خبرنگار شبستان، با تاکید بر اینکه هنر باید عامل رشد بصیرتی و تحول فکری باشد، گفت: شایسته است ابزار هنر در خدمت آرمان ها و اهداف متعالی نظام قرار گیرد.
وی از شهید آوینی به عنوان عنصری نام برد که هیچگاه از یادها پاک نخواهد شد، چرا که شهید آوینی، فکر، فرهنگ و هنر را در دورانی که مردم ایران اسلامی هنر دفاع را به منصه ظهور رساندند، به هم آمیخت و در قالب گفتار و تصویر و ترسیم، این فضا را ماندگار کرد.
وی تصریح کرد: نسل های آینده با برنامه های شهید آوینی، سیر عزت، غیرت و تعالی مردم را درک خواهند کرد و متوجه خواهند شد که چگونه ملت ایران اسلامی در 8 سال جنگ تحمیلی برابر ابر قدرتان، استوار ایستادند و از کیان و استقلال کشور دفاع کردند.
امام جمعه بجنورد افزود: شهید آوینی به معنای کامل کلمه، هنرمند، نویسنده و ترسیم کننده واقعیت های جامعه در قالب هنر است که با ادبیات خاص، بینش تحلیلگر و واقع بینی، سبک زندگی اسلامی را در آثارش تبیین کرده است.
حجت الاسلام یعقوبی یکی از هنرهای انقلاب اسلامی را معرفی و به عرصه آوردن هنرمندان متعهد دانست و گفت: جوهره هنر، تحول است و هنری که تحول آفرین شود، هنر متعالی خواهد بود و این همان کاری بود که امام راحل با هنر گفتمان، نقطه عطفی در تاریخ بشر ایجاد کرد.
وی با تاکید بر اینکه امام راحل در نگرش ها و گفتمان ها تغییر ایجاد کرد، اظهارداشت: انقلاب اسلامی سبب ظهور ملت خودباور در دنیایی شد که استکبارگران در آن در پی خودباختگی ملت ها هستند، در واقع مردم ایران اسلامی با خودباوری به خدا رسیدند و در برابر استکبار مردانه ایستادند.
این استاد دانشگاه و حوزه تصریح کرد: هنر انقلابی، باید قابلیت بهره گیری از دست مایه های گذشته جامعه اش را برای ساختن پلی روان برای آینده داشته باشد، چرا که دستمایه های خوبی داریم اما در معرفی آنها چندان موفق نبودیم.
قائم مقام نماینده ولی فقیه در استان با اشاره به اینکه فضای گرایش به هنر انقلابی و متعهد پس از پیروزی انقلاب اسلامی فراهم و روز به روز بالنده تر شده است، عنوان کرد: در فضای انقلاب، دفاع مقدس، شهدا و روحیه جهادی، هنرمندان آثار خوبی تولید کردند که خراسان شمالی هم از این قاعده مستثنی نبوده است.
حجت الاسلام یعقوبی بیان کرد: شاعر، هنرمند و دست به قلم های متعهد زیادی در گوشه و کنار استان وجود دارند که برخی ناشناخته اند.
وی با تاکید بر اینکه حوزه هنری باید استعدادهای پنهان هنری را شناسایی کند، عنوان کرد: گام بعدی در این زمینه نخبه پروری و جهت دهی به استعدادها و عرضه آنها به جامعه است که در این مسیر باید ارتباط جوانان با پیشکسوتان را هم ایجاد کرد تا زمینه تبلور تجربیات و هنر گذشته در آینده شود.
وی با اشاره به این که هنرمندان، شاعران، ادیبان و دست به قلمان زیادی در خراسان شمالی وجود دارد، گفت: هنرمندان استان دارای روحیه های با نشاط و انقلابی هستند، اما به لحاظ مادی و مالی کمتر پشتیبانی می شوند و این خلأ کاری در استان است.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان اظهار امیدواری کرد: با انجام فعالیت ها در راستای گسترش حمایت از هنرمندان، ابزار هنر بتواند در غنی سازی استان به لحاظ معنوی، فرهنگی، هنری و اقتصادی اثرگذار شود و از شدت آسیب ها در این زمینه بکاهد.
نظر شما