نیاوران و سعدآباد را استانی می کنیم/ ساختمان های واجد ارزش تهران شناسنامه دار می شوند

خبرگزاری شبستان: مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان تهران در واکنش به بازپس‌گیری موزه‌های فرش، آبگینه و رضا عباسی از اداره کل استان تهران گفت: قبل از آن‌ها ما موفق می‌شویم که سعدآباد و نیاوران را استانی کنیم.

به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی شبستان، رجبعلی خسروآبادی، مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان تهران در نشست خبری امروزبا اشاره به تعاملات میراث فرهنگی و شهرداری تهران گفت: تفاهم نامه ای با معاونت شهرسازی شهرداری تهران امضا کرده ایم تا بتوانیم حریم آثار ثبتی در تهران را تعیین کنیم.

 

۳۰ اثر از ۲۹۰ اثر ثبتی در تهران تعیین حریم شده اند

وی با بیان اینکه در حال حاضر 290 آثار ثبتی در تهران وجود دارد، خاطرنشان کرد: 30 اثر از این تعداد حریم ثبتی دقیق و مشخص دارند؛ تا کنون نیز حدود 50 اثر انتخاب شده است تا تعیین حریم شوند و مابقی آثار نیز در آینده تعیین حریم خواهند شد.

خسروآبادی اظهارامیدواری کرد: سال 95 سال آغاز عملیات تهیه ضوابط حصار ناصری باشد تا اگر درگیری‌هایی در این زمینه وجود دارد، مرتفع شوند و اگر این ضوابط در طرح تفصیلی قید شود؛ دیگر مشخص می‌شود، امکان اعطای مجوز در این منطقه منتفی است.

همه بناهای موجود در بافت تاریخی ارزشمند هستند

وی درباره مشخص کردن جدارهای ارزشمند در تهران تصریح کرد: در بافت تاریخی منطقه 11 از نظر ما همه چیز ارزشمند است و نمی‌توان به صورت موردی برخورد کرد اما در مناطق دیگر اینگونه نیست و می‌شود به صورت موردی هر پروژه را بررسی کرد که از نظر میراثی چه وضعیتی دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان تهران یادآور شد: در شهرهایی مانند رم جدار ساختمان‌ها از مالکیت آنها جدا شده و مالک ساختمان در مورد تغییر نمای آن صاحب اختیار نیست که این امر موجب حفظ جدارهای ارزشمند شود.

خسروآبادی در پاسخ به این سوال که شهرداری تهران عملیات‌های مرمت و بهسازی در حوزه میراث فرهنگی را با نظر کارشناسان خود انجام می‌دهد، درحالی که تنها بودجه مرمت‌ها باید از سوی شهرداری باشد و بخش کارشناسی آن را میراث تهران انجام دهد و قدرت اداره کل میراث فرهنگی در این زمینه کمتر از شهرداری است، تصریح کرد: چنین مسئله‌ای درست نیست.

شهرداری تهران بیش از 120 میلیارد تومان در حوزه میراث فرهنگی هزینه کرده است

وی ادامه داد: باید توجه کنیم که ما در طول 2 سال گذشته توانستیم اعتبارات استانی را 3 برابر افزایش دهیم که در این صورت اعتبار ما به 2 میلیارد و 600 میلیون تومان رسید، در حالی که هم‌اکنون شهرداری تهران بیش از 120 میلیارد تومان در حوزه میراث فرهنگی هزینه کرده است.

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان تهران با بیان اینکه باید توجه داشته باشیم که مرمت‌گران شهرداری نیز کارشناس هستند، تصریح کرد:  روند خوبی در حوزه میراث فرهنگی آغاز شده است البته ممکن است در برخی موارد مشکلاتی وجود داشته باشد که باید به صورت موردی این مسائل بررسی شود.

سنگفرش کردن بافت‌های تاریخی سبک این محله‌ها را نسبت به دیگر بخش‌ها تغییر می‌دهد

خسروآبادی در ادامه با بیان اینکه سنگفرش کردن بافت‌های تاریخی سبک این محله‌ها را نسبت به دیگر بخش‌ها تغییر می‌دهد، خاطرنشان کرد: می‌توان با انجام برخی اقدامات کاربری بافت‌های تاریخی را به شکلی درست کرد که مردم چه در شب و چه در روز بتوانند از این مناطق استفاده کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران با بیان اینکه شهرداری تهران در این بخش خوب وارد شده است، اظهارداشت: در حوزه تهرانگردی و مرمت ابنیه تاریخی در شهر تهران یک تحول ایجاد شده است که نیازمند تغییر نگاه، نگرش و بینش است.

وی با بیان اینکه تحول ایجاد شده در حوزه تهران‌گردی و ابنیه تاریخی در تهران تحولی یک فرصت پیش روی میراث فرهنگی و گردشگر شهر تهران است، تاکید کرد: در ایام نوروز بسیاری از شهرستان‌های تهران مانند رباط کریم و شهر قدس تورهای رایگانی را به شهر تهران داشتند.

حق نداریم خاطره میادین را از بین ببریم

وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه نظر اداره کل میراث فرهنگی در مورد میادین تهران و تغییر ظاهر این میادین از جمله میدان ولیعصر (عج) و امام حسین(ع) گفت: ما حق نداریم خاطره میادین را از بین ببریم چراکه حس خاطره انگیزی برای مردم شهر در این حوزه وجود دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران افزود: در کمیسیون ماده 5 از دستگاه‌های مختلف نظیر وزارت کشور، سازمان محیط زیست، وزارت راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی، شهرداری و سازمان میراث فرهنگی  دعوت می‌شود تا در اینگونه موارد به جمع‌بندی کلی برسند.

خسروآبادی با اشاره به شکایت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تهران از شهرداری منطقه 1 تهران، خاطرنشان کرد: این شکایت برای گودبرداری در کنار خانه رهنما بوده و پرونده در حال بررسی است.

ساختمان های واجد ارزش تهران شناسنامه دار می شوند

خسروآبادی در مورد ساختمان‌های ارزشمند تهران خبر داد:  تلاش می‌کنیم ساختمان‌های واجد ارزش شهر تهران دارای شناسنامه شوند و اگر نیاز به حریم باشد حریم حداقلی برای آنها در نظر گرفته شود.

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران در مورد پروژه گردشگری سیب گفت: این پروژه 300 هکتاری در منطقه فیروزکوه به عنوان منطقه نمونه گردشگری در سال 88 مصوبه هیات وزیران را گرفت، اکنون بخشی از آن انجام شده و تله‌کابین آن آماده بهره‌برداری است. گودبرداری برای ایجاد دریاچه در این منطقه نیز انجام شده است.

سعدآباد و نیاوران را استانی می‌کنیم

وی در پاسخ به اظهارنظر مدیرکل موزه‌های کشور مبنی بر تلاش برای پس گرفتن موزه‌های آبگینه، رضا عباسی و فرش از میراث فرهنگی استان تهران گفت: قبل از آن‌ها ما موفق می‌شویم که سعدآباد و نیاوران را استانی کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران تاکید کرد: قرار نیست در واگذاری‌ها گوشت را نگه داریم و استخوان ها را به دیگران بدهند.

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران با بیان اینکه عقب ماندگی در حوزه مرمت، حفظ و احیا آثار تاریخی زیاد است، خاطرنشان کرد: برای جبران این عقب ماندگی مسلما اعتبارات سازمانی پاسخگو نخواهد بود.

 

کد خبر 535552

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha