شهادت ‌آخرین سکانس  «مسعود»/ هنرمندی که هنر شهادت را به نمایش گذاشت

خبرگزاری شبستان: از ۱۶-۱۷ سالگی وارد کار تئاتر شد و حتی در وقت های بیکاری در جبهه نیز با رزمندگان به اجرای تئاتر می پرداخت؛ «شهادت» ‌آخرین سکانس تئاتر زندگی مسعود تواضع بود.

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ قرار همه ما ساعت ۹ سر کوچه شهید تواضع بود، اما من اصرار داشتم که زودتر از ساعت ۹ به منزل شهید برسیم تا اندکی فرصت گفتگو با خانواده شهید بیشتر از دیگران نصیبم شود.

 

با کمک راننده منزل شهید را پُرسان پُرسان پیدا کردیم؛ زنگ منزل را که زدیم مادر شهید با آغوش گرم به استقبالمان آمد. گویی خیلی وقت است که چشم انتظار مهمانان است؛ حیاط باصفا و ساده منزل شهید دقایقی چشم مرا به سوی خود خیره کرده بود که مادر شهید «عذرا عابدپور» مرا به داخل خانه هدایت کرد. وارد راهروی منزل که شدم دو تابلوی عکس چشمان ما را به سوی خود می برد، «قاب عکسی از پدر شهید تواضع و با فاصله کمی ان طرف تر، قاب عکسی از شهید مسعود تواضع»، از عکس ها پیدا بود که واقعا «تواضع» برازنده فامیلی شهید است.

 

بر روی مبلی ساده ای نشستم که چشمم به پاکتی از دارو افتاد که در میز روبرو خودنمایی می کرد. مادر شهید می گفت:«با کمک این قرص ها سرپا هستم باید حتما مقابل چشمانم باشد که خوردن آن را فراموش نکنم!».

 

مادر شهید تواضع همانطور که با من خوش و بش می کرد به سراغ تلفن رفت تا با پسرش «مجید» تماس بگیرد و از او بخواهد زودتر به منزل او بیاید... بر روی یک برگ A۴ شماره منزل پسرش با خطی درشت نوشته شده بود اما چشمان کم سوی مادر شهید تواضع همان اعداد درشت را هم نمی توانست بخواند، شاید غم فرزند این نور را گرفته باشد و شاید هم محنت روزگار...

 

 

 

از مادر شهید اجازه می گیرم که در گرفتن شماره تلفن، کمکش کنم. ظاهرا کسی از آن طرف خط پاسخگو نیست؛ زنگ منزل به صدا درمی آید مادر شهید درب را باز می کند، پسرش که منتظر شنیدن صدای او از پشت گوشی تلفن بود، به همراه همسرش وارد می شود.

 

فرصت را غنیمت می شمارم، باب گفتگو را با برادر شهید تواضع «مجید تواضع» باز می کنم و از وی می خواهم درباره شهید مسعود تواضع بیشتر برایمان بگوید.

 

او سخنانش را با بیان قسمتی از زندگی نامه شهید آغاز کرد و گفت: آقای رفیعی در سالهای بعد از شکل گیری انقلاب، یک گروه تئاتر ایجاد کرد و با یک تئاتر با نام «راه» کارگردانی کرد که شهید تواضع برای اولین بار در سن ۱۶-۱۷ در این تئاتر شرکت کرد.

 

وی با اشاره به اینکه شهید تواضع کار در تئاتر را در سالهای جنگ نیز با قوت زیاد پیگیری می کرد، افزود: شهید مسعود تواضع عضو بسیج دانش آموزی بود و در بسیج بسیار فعال بود و این مهم باعث شد که گروههای تئاتر را در بسیج دانش آموزی توسط ایشان راه اندازی شود.

 

برادر شهید تواضع ادامه داد: برخی از بزرگان و آشنایان و همچنین برادر شهید اصرار داشت که شهید مسعود تواضع وارد سپاه بشود و در قسمت روابط عمومی و تبلیغات مشغول به خدمت شود، اما ایشان ارتش را برای کار خود انتخاب کرد، هنگامی که از چرایی اقدام ایشان سوال شد، گفت: اگر قرار باشد تمامی افرادی که در یک حوزه شاخص هستند وارد سپاه بشوند، ارتش مظلوم می ماند. اینگونه شد که با این تفکر به ارتشیان ملحق شد.

 

وی با بیان اینکه شهید مسعود تواضع قبل از رسیدن به سن خدمت مقدس سربازی به مدت ۱۲ ماه و طی دو مرحله در قالب داوطلب بسیجی به جبهه رفته بود، اظهار داشت: در این مدت حضور در جبهه ایشان شیمیایی و جانباز شد و می توانست از این شرایط استفاده کند و از خدمت سربازی معاف شود،‌ اما بازهم با دید بسیار وسیعی که در طول زندگی خود داشت، از این سهیمه برای خود استفاده نکرد و به سربازی اعزام شد.

 

وی گفت: شرایط برای ادامه درمان ایشان و اعزام به خارج فراهم شده بود اما شهید تواضع از این فرصت نیز استفاده نکرد.

 

مجید تواضع تصریح کرد: امروز اگر قرار باشد یک تئاتر تمرین و یا اجرا شود مکان برای تمرین و امکانات و شرایط برای بازدیدکنندگان فراهم است اما زمانی که مسعود به همراه دوستان خود تئاتر تمرین می کرد، به نوبت در منزل یکدیگر جمع می شدند و با استفاده از امکانات حداقلی یک تئاتر فاخر به مخاطب ارائه می دادندکه با استقبال خوب مردم روبرو  می شد.

 

وی با تقدیر از حضور مسئولان در جمع این خانواده شهید تاکید کرد: امروز جنگ ادامه دارد، اما با شیوه و روش دیگری، جنگ نرمی که رهبر معظم انقلاب بارها و بارها بر آن تاکید کرده اند امروز به مراتب سخت تر از جنگ تحمیلی است.

 

وی گفت: شهید تواضع از موسسین محبان الزهرا (سلام الله علیها) بیرجند بود و از آنجایی که علاقه زیادی به حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) داشت از ناحیه پهلو و بر اسر اصابت تیر به قلبش به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

 

 

 

با شهادت مسعود روسفید شدم

عذرا عابدپور مادر شهید مسعود تواضع نیز در گفتگو با خبرنگار شبستان با اشاره به اینکه ۵ فرزند پسر و ۳ دختر داشتم، ادامه داد: از همان ابتدا راضی بودم که تمامی فرزندان پسرم به جبهه بروند.

 

وی با اشاره به اینکه بیشترین سابقه جبهه را مسعود و مجید داشت و دو برادر دیگرشان به صورت ماموریت های ۴۵ روزه اعزام می شدند، درخصوص نحوه شنیدن خبر شهادت فرزندش گفت: در یک مهمانی خانوادگی بودیم که احساس کرد تمامی فامیل ناراحت هستند و یا اتفاق خاصی افتاده است تا اینکه دایی مسعود به من گفت پسرم مجروح شده است و در بیمارستان تهران بستری است و باید خود را برای رفتن به تهران آماده کنم.

 

صبح در حال آماده شدن برای رفتن به تهران بودیم که خبر شهادت مسعود را به ما دادند، با شنیدن خبر شهادت مسعود خوشحال شدم که پسرم را در راه اعتلای اسلام و انقلاب و به خاطر اطاعت از فرمان امام خمینی(ره) تقدیم کرده ام.

 

وی با بیان اینکه این روزها دیگر خیلی کمتر خواب پسرم را می بینم،‌افزود: اما خواهر مسعود، خیلی زیاد خواب برادر شهیدش را می بیند.

 

عذرا عابدپور مادر شهید تواضع با تاکید بر اینکه مسعود همیشه گره از کار مردم باز می کرد، هر کس مشکلی داشت به دنبال او می آمد، حتی وقتی دوستان مجید برای نزدیکان و فامیل خود نیاز به خون داشتند، مسعود فورا خون اهدا می کرد.

 

وی با تاکید بر اینکه با شهادت مسعود در پیشگاه خداوند رو سفید شدم چرا که مسعود برای اطاعت از امر امام خمینی(ره) و دفاع از کشور به جبهه رفته بود.

 

 

 

روحیه شهدا مددکار ماست

مجید کریمیان، مدیرکل حوزه هنری استان خراسان جنوبی نیز در این دیدار با تاکید بر اینکه مطلع هر سال را با شهادت شهید آوینی «سید شهیدان اهل قلم» آغاز می کنیم، می گوید: امروز خدمت خانواده محترم شهید تواضع رسیده ایم تا برای ادامه کار خود از این خانواده محترم روحیه و از شهید بزرگوار آنها مدد بگیریم.

 

وی با گرامیداشت یاد و نام پدر شهید تواضع می افزاید: هنرمندان باید شناخت خود را نسبت به شهدا بالاخص شهدای هنرمند بیشتر کنند.

 

کریمیان با تاکید بر اینکه شهدا از جنس مردم هستند،‌ عنوان می کند: خانواده شهید تواضع، در مراسمی که امشب(25فروردین) با حضور مسئولان و جمعی از هنرمندان در سینما بهمن بیرجند برگزار می شود تجلیل خواهد شد.

 

مدیرکل حوزه هنری استان خراسان جنوبی همچنین از تهیه مستند شهید تواضع به کمک هنرمندان حوزه هنری استان خبر می دهد.

 

رضا لرهنرمند یکی از دوستان شهید تواضع و از هنرمندان برجسته استان نیز در این دیدار با اشاره به برخی از خاطرات خود از شهید تواضع گفت: در آخرین مرخصی که شهید تواضع به بیرجند آمده بود،‌به سراغ من آمد تا چند پی اس نمایش از من بگیرد تا در برگشت به جبهه آنجا با رزمندگان، تئاتر تمرین کند. حدود ۵-۶ پی اس نمایش گرفت و رفت، هنوز مدت زیادی از این دیدار ما نگذشته بود که یک روز عکس بزرگی از شهید تواضع بر درب کوچه مشاهده کردم و از شهادت شهید باخبر شدم.

 

در این دیدار عباس زاده مسئول انجمن هنرهای نمایش خراسان جنوبی،‌ یوسفی مسئول بسیج هنرمندان استان و جمعی از هنرمندان دیگر نیز حضور داشتند.

 

گفتنی است، شهید مسعود تواضع در سال ۱۳۴۲ متولد و در ۱۹ دی ماه ۱۳۶۵ در عملیات کربلای ۵ به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

 

 

گزارش: زینب رمضانی

 

 

 

کد خبر 535719

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha