ایران؛ شاه کلیدی برای احیای جاده ابریشم

خبرگزاری شبستان:کشورمان همکاری های خود را با چین برای احیای جاده ابریشم آغاز کرده است و مسئولان چینی معتقدند کشورمان ایران یكی از مهمترین و زیربنایی ترین بخش های طرح احیای این جاده است كه رئیس جمهور چین تلاش بسیاری برای اجرایی شدن آن دارد.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: جاده ابریشم مسیری تجاری بازرگانی بزرگی بود که خاور و باختر و جنوب آسیا را به هم و به شمال آفریقا و خاور اروپا پیوند می‌داد. این مسیر در سده پانزدهم میلادی به‌مدت ۱۷۰۰ سال، بزرگ‌ترین شبکه بازرگانی دنیا بود. کشورمان به عنوان یکی از کشورهایی که در مسیر این جاده قرار دارد از سال گذشته در راستای احیای آن اقداماتی را در دستور کار خود قرار داده است و در این مسیر کشور چین نیز همکاری های بسیاری با ایران داشته تا جایی که در رسانه های خبری از ایران و چین به عنوان احیاگران این مسیر بازرگانی نام برده اند؛ در راستای اقدامات کشورمان برای نوسازی و بهبود این مسیر بهمن ماه سال گذشته وزیر راه و شهرسازی اعلام کرده بود که احیای جاده ابریشم با مرکزیت ایران انجام می شود. مهر به نقل از عباس آخوندی در این باره نوشته بود که "اینکه در گذشته جاده ابریشم از ایران عبور می کرد، تصادفی نبوده است بلکه نشانگر موقعیت تمدن و استراتژیک ایران بود. ما در حال حاضر به دنبال بازخوانی جاده ابریشم نوین هستیم که یکی از موارد آن، بخش هوایی است که قصد داریم تهران را به عنوان مرکز هوایی منطقه دوباره احیاء کنیم. آغوش مهر ایران به تمام ملت های منطقه باز است و همه قدرت ها قبول دارند که امنیت ایران به تمام امنیت ملت های منطقه گره خورده است بنابراین ایران برای تمام ملت های منطقه موجب امنیت منطقه ای خواهد بود و یک رابطه برد برد است، ضمن اینکه پیروزی و توسعه ایران برای هیچ ملتی در منطقه تهدید نیست."

 

بنابراین گزارش، ایرنا نیز در خبری تازه در خصوص احیای جاده ابریشم نوشته است: "بررسی ها نشان دهنده این واقعیت است كه در طرح احیای جاده ابریشم چین، ایران یكی از مهمترین و زیربنایی ترین بخش های این طرح خواهد بود كه رئیس جمهوری چین تلاش بسیاری برای اجرایی شدن آن دارد. ایران از نظر چین، عنصر مركزی در كمربند اقتصادی جاده ابریشم است، كمربندی كه به شدت برای تحقق آن تلاش می شود و بسیاری از كارشناسان، بخشی از این تلاش ها را گسترش نفوذ فرامرزی چین از طریق آسیای مركزی به خلیج فارس و اروپا می دانند. اهمیت اجرای این طرح باعث شده تا وزارت بازرگانی چین اخیرا در گزارشی با بررسی مجدد راهبرد جاده ابریشم و راه ابریشم دریایی اعلام كند كه حجم تبادلات تجاری كه قرار است در این راه جدید صورت گیرد، معادل یك چهارم از كل تجارت چین با دنیا است."

 

این گزارش می افزاید: در ادامه اخبار منتشر شده در این زمینه ایرنا به نقل از شین دایانگ، سخنگوی وزارت بازرگانی چین نوشته است: "چین به همین منظور بیش از 50 مركز و منطقه ویژه اقتصادی در كشورهای مرتبط با طرح احیای راه ابریشم ایجاد كرده كه از جمله می توان به منطقه چین و بلاروس، چین ـ تایلند و چین و اندونزی اشاره كرد. گزارش های منتشر شده بیانگر این موضوع است كه در سال گذشته میلادی شركت های چینی برای اجرای برنامه های مرتبط با راه ابریشم نزدیك به 2 میلیارد دلار سرمایه گذاری كرده اند. این رقم در مقایسه با سال 2014 میلادی نشانگر 40 درصد افزایش است و وزارت بازرگانی از احتمالا فزونی گرفتن این سرمایه گذاری در سال جاری میلادی خبر داده است."

 

یادآور می شود: ایده «یك كمربند - یك جاده» راهبرد توسعه جدیدی است كه توسط رئیس جمهوری چین در سال 2013 مطرح شد و به كمربند اقتصادی جاده ابریشم جدید اشاره دارد و چین را از مسیر آسیای میانه به اروپا وصل می كند و جاده ابریشم دریایی نیز چین را به كشورهای جنوب شرقی آسیا، آفریقا و اروپا متصل می سازد. چین برای اجرای این طرح یك صندوق ویژه با ارزش سرمایه 40 میلیارد دلار نیز در نظر گرفته و از سرمایه 100 میلیارد دلاری بانك زیرساختی توسعه سرمایه گذاری آسیایی (AIIB) نیز برای اجرای طرح های راه ابریشم بهره مند خواهد شد. همین اشتیاق چین است كه سبب شد تا ایران به عنوان هیات موسس به عضویت بانك سرمایه گذاری توسعه زیرساخت آسیا (AIIB) درآید كه تابستان سال گذشته اساسنامه آن امضا شد. برآوردها نشان می دهد كه چنانچه طرح جاده ابریشم اجرایی شود ایران محل انتقال و گذر 12 میلیون تن كالا در سال خواهد بود.

کد خبر 535926

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha