فاطمه دانشور، رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در گفتگو با خبرنگار شهری شبستان با بیان اینکه موضوع اعتیاد به پژوهش نیاز دارد، گفت: اعتیاد را باید در قالب یک بیماری مورد بررسی قرار دهیم.
کارتن خوابی را باید به شکل یک سبک زندگی بررسی کنیم
وی با بیان اینکه کارتن خوابی را باید به شکل یک سبک زندگی بررسی کنیم، خاطرنشان کرد: با ساخت مراکز و مجتمع ها برای نگهداری معتادان و کارتن خواب ها نمی توانیم به اجبار آنها را نگه داریم و به محض ترخیص، این افراد برمی گردند و همان شیوه زندگی را از سر می گیرند.
رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه پدیده کارتن خوابی باید کنترل شود، اذعان داشت: اعتیاد و کارتن خوابی یکی از موضوعات مبتلا به محله هرندی است.
نمی توان برای همه معتادان و کارتن خواب ها نسخه واحد پیچید
دانشور با بیان اینکه نحوه مداخله به تعداد افراد معتاد متفاوت است، تصریح کرد: نمی توان برای همه معتادان و کارتن خواب ها نسخه واحد پیچید و هر کدام مداخله خاص خود را می طلبد.
وی با بیان اینکه در مواجهه با افراد معتاد باید به چند نکته توجه داشته باشیم، تاکید کرد: درخصوص مرکز نگهداری شفق مددکاری اجتماعی نداشتیم و مددکاران فقط به سرشماری می پرداختند و هیچ کدام به محل زندگی معتادان و کارتن خواب ها مراجعه نمی کردند تا با اعضای خانواده آنها به صحبت بپردازند و زندگی آنها را از نزدیک مشاهده کنند.
مددیار اجتماعی باید مددکار اجتماعی را همراهی کند
رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه در کنار مددکار اجتماعی باید مددیار اجتماعی نیز حضور داشته باشد، تصریح کرد: مددیار اجتماعی باید از میان افراد بهبود یافته که زبان معتادان را متوجه می شوند، مددکار اجتماعی را همراهی کند.
دانشور تاکید کرد: حتی مددکاران اجتماعی که در این خصوص دارای تخصص و دانش هستند نمی توانند همانند مددیار اجتماعی (فرد بهبود یافته) حرف و صحبت معتادان و کارتن خواب ها را متوجه شده و درک کنند.
وی با بیان اینکه مددیاران زبان معتادان را متوجه می شوند، اظهارداشت: در کنار مددکار اجتماعی به مددیار تخصصی نیز نیاز داریم که این موضوع را در مرکز شفق مشاهده نکردیم.
دانشور با بیان اینکه مرکز بهاران که باید در بهمن ماه سال 94 راه اندازی می شد با تاخیر زمانی دو ماهه آماده سازی شد، تصریح کرد: این تاخیر زمانی باعث شد تا افراد نگهداری شده در مرکز شفق پس از سه ماه ترخیص شوند و در بازبینی فعالان اجتماعی اینها به پاتوق های سطح شهر و محلات برگشته اند و به مصرف مواد مخدر روی آورده اند.
رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران، تعداد فوتی های مرکز شفق را 5 تا 8 نفر اعلام کرد و افزود: در استاندارهای ترک اعتیاد این تعداد، عدد بزرگی است.
وی با بیان اینکه مرکز بهاران را ستاد توانمندسازی زنان سرپرست خانوار راه اندازی می کند، خاطرنشان کرد: در مدل مدیریت آن سعی و خطا انجام خواهد شد و شیوه مدیریت در حوزه زنان سرپرست خانوار اجرا خواهد شد یا نه؟
دانشور با بیان اینکه درخصوص موضوع هرندی، دستگاه ها آنگونه که باید ورود نکردند، گفت: بهزیستی و وزارت بهداشت و درمان باید خیلی موثرتر از آنچه که الان حضور دارند، جدی تر وارد عمل می شدند.
رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران افزود: ستاد مبارزه با مواد مخدر در انتخاب و واگذاری انتخاب درستی انجام نداد و مرکز شفق به پیمانکاری که کارنامه قابل قبولی نداشت، واگذار شده است.
نگاه سودگرایانه به آسیب های اجتماعی عاملی برای به سامان نشدن
وی تاکید کرد: یکی از عمده ترین دلایل اینکه آسیب های اجتماعی سامان نمی گیرد چه در مورد شهرداری، چه مددسراها و چه در مورد کمپ ها این است که آسیب های اجتماعی را به مزایده می گذاریم و نگاه سودگرایانه به آن وجود دارد.
رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه مسائل و آسیب های اجتماعی باید به مراکز خیریه سپرده شود چراکه آنها به این موضوع رویکرد و نگاه سودگرایانه ندارند.
دانشور با بیان اینکه نیروی انتظامی و شهرداری مسئول جمع آوری معتادان بود، ادامه داد: مرکز شفق که در اختیار شهرداری بود برای نگهداری افراد معتاد تجهیز و آماده سازی شد و به ستاد مبارزه با مواد مخدر برای اداره مرکز واگذار شد.
وی با بیان اینکه مرکز بهاران با وقفه دو ماهه آماده شده است، تصریح کرد: اعتراض شهروندان حکیمیه برای استقرار مرکز بهاران در آن منطقه دلیل اصلی آماده نبودن این مرکز اعلام شده است.
دانشور افزود: این اتفاق بیانگر عدم مطالعه و مکان سنجی است چراکه اگر از پیش مطالعه ای در این خصوص صورت می گرفت و اعتراض مردمی در آن پیش بینی می شد، اصلا نباید حکیمیه برای استقرار این مرکز انتخاب می شد.
رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه خلا< مطالعه باعث می شود هزینه دوباره ای متحمل شویم، خاطرنشان کرد: در بحث جمع آوری معتادان و کارتن خواب های محله هرندی عملا کاری صورت نگرفته است.
جای خالی سازمان های مردم نهاد در آسیب های اجتماعی
دانشور با بیان اینکه در جلساتی که دولتمردان و مسئولان درخصوص آسیب های اجتماعی برگزار می کنند، نماینده NGO های فعال در این حوزه دعوت نمی شوند، اذعان داشت: سازمان های مردم نهاد در هیچ کدام از پروسه های سیاست گذاری و اجرا درخصوص آسیب های اجتماعی مشارکت داده نمی شوند.
رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران تاکید کرد: عدم حضور موسسات خیریه و سازمان های مردم نهاد در چینین جلساتی ضعف بزرگی است چرا که مردم در NGO ها و موسسات خیریه تعریف می شوند.
نظر شما