ایجاد محدودیت برای حضور بازیگران در نقش روحانی ممکن و مطلوب نیست

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام علی سرلک در نشست خبری جشنواره «روحانی و سینما» گفت: با وجود انتقادات، «مارمولک» فیلم بزرگی است و امتیازی به امتیازات سینمای ایران اضافه کرده. پس از این فیلم بود که اقبال سینماگران به فیلم سازی درباره روحانیت افزایش یافت.

به گزارش خبرنگار شبستان، نشست خبری دومین جشنواره روحانی و سینما با حضور حجت الاسلام علی سرلک دبیر جشنواره و حجت الاسلام سجاد کریمان مجد دبیر اجرایی در حوزه هنری برگزار شد.

 

سرلک در این نشست با اشاره به خواستگاه جشنواره روحانی و سینما گفت: پیش از برگزاری نخستین جشنواره روحانی و سینما، با وجود فیلم های خوبی که درباره روحانیت ساخته شده بود، همچنان سوء تفاهم های تلخ کامانه و نگرانی های دوسویه ای میان جامعه روحانیت و اهالی سینما وجود داشت. به همین خاطر جشنواره اول برای رفع این سوء تفاهم شکل گرفت و مورد اقبال روحانیون و سینماگران قرارگرفت تا آن جا که مبنای گفتگو و مشاوره فراوان درباره فیلم نامه ها شد.

 

وی ادامه داد: ماهیت انقلاب ما فرهنگی بود و روحانیت نیز به عنوان قشری از جامعه طبیعتاً مورد توجه سینماگران و مخاطبان قرارگرفته اند اما تصویر روحانی در فیلم ها و سریال ها در طراز قشر پیشرو انقلاب روحانیت نبوده است.

 

در ادامه این نشست حجت الاسلام سجاد کریمان مجد دبیر اجرایی جشنواره به جزئیات اجرایی جشنواره پرداخت. وی گفت: جشنواره در سه بخش فیلم بلند داستانی سریال تلویزیونی(از ابتدای انقلاب تاکنون)، و مستند(از سال 92 تاکنون) برگزار می شود.

 

وی افزود: اختتامیه جشنواره جمعه 27 فروردین ماه با برپایی نشست گفتگو با موضوع «فرصت ها و تهدیدها؛ روحانی و سینما» و معرفی برگزیدگان در حوزه هنری برپا می شود.

 

در ادامه این نشست دبیران جشنواره به پرسش های خبرنگاران پاسخ دادند. سرلک در پاسخ به پرسشی درباره قرارگرفتن فیلم مارمولک در میان کاندیدای فیلم بلند سینمایی گفت: در دوره گذشته جشنواره نیز فیلم مارمولک مورد توجه ما بود و کمال تبریزی نیز در پنل گفتگوی ما شرکت داشت. با وجود انتقادات، «مارمولک» فیلم بزرگی است و امتیازی به امتیازات سینمای ایران اضافه کرده. پس از این فیلم بود که اقبال سینماگران به فیلم سازی درباره روحانیت افزایش یافت.

 

سرلک همچنین درباره موانع موجود میان همگرایی روحنیون و سینماگران گفت: روحانیت نمی تواند خود را از سینما دور کند و ظرفیت های فراوان آن را نادیده بگیرد اما از سوی دیگر سینماگری که می خواهد درباره روحانیت فیلم بسازد باید روحانی را روایت کند نه برساخته ذهنی خود را. به این معنا که روحانی فیلم تبدیل به مددکار اجتماعی یا وسیله ای برای خنداندن مخاطب نشود.

 

دبیر جشنواره روحانی و سینما در پاسخ به پرسش شبستان درباره «قانونی که قرار است محدودیت ها و شرایطی برای حضور بازیگران در نقش روحانیون در نظر بگیرد»،  با اشاره به این که جشنواره نقشی در این میان ندارد، گفت: شخصا و به عنوان دبیر جشنواره مسیری که طی می شود را ممکن و مطلوب نمی دانم؛ چرا که این امر اساسا قانون پذیر نیست.

کد خبر 536140

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha