به گزارش خبرنگار کتاب شبستان، کتاب حاضرمشتمل برسه سخنرانی از روانپزشک سوئیسی «کارل گوستاو یونگ» است که پس از انجام برخی اصلاحات و تعلیقات و افزودن برخی مطالب در قالب کتاب تدوین شده است.
کتاب «روانشناسی و دین» که از مهم ترین آثار یونگ به شمار می رود، در سه فصل با عناوین ؛ «خودمختاری ضمیر ناخودآگاه» ، «اعتقادات دینی و رمز و نشانه های طبیعی» و «تاریخ و روانشناسی یک رمز طبیعی» تنظیم شده است. که فصل اول یک نوع دیباچه است درباره ی مسائل علمی و روابط آن با دین، فصل دوم درباره ی حقایق محسوسی بحث می کند که حاکی از وجود یک فعالیت اصیل دینی در ضمیر ناخودآگاه است. و سومین فصل نیز شاخت مرز ونشانه های دینی است که از جریانات ناخودآگاه ناشی می شود. گفتنی است این کتاب درعین این که بیانی ساده و قابل فهم دارد تا عمق پیچیده ترین عقاید یونگ پیش می رود، و در واقع چکیده ای از نظرات فلسفی این روانپزشک و فیلسوف را به نمایش می گذارد.
یونگ، که او را درکنار زیگموند فروید از پایه گذاران دانشِ نوین روانکاوی قلمداد میکنند، به خاطر فعالیتهایش در روانشناسی و ارائه ی نظریاتش تحت عنوان روانشناسی تحلیلی معروف است. وی طی تألیفاتش، که بیش از سی کتاب و نود مقاله است، بر اساس آزمایش های درمانی و بررسی حالات بیماران و تجزیه و تحلیل خواب های اشخاص، اعم از سالم و مریض، و مطالعه ی افسانه ها و اساطیر و معتقدات و رسوم دینی اقوام مختلف در قاره ی افریقا و امریکا و خاور دور، دامنه ی روان شناسی را گسترشی فوق العاده داد، یعنی از تظاهرات سطحی روحیه ی انسان فراتر رفت و تا مخفی ترین زوایا و اعماق وجود فردی و جمعی بشر را کاوید.
او در دستگاه روانشناسی خود که مبتنی بر پژوهش تجربی است می کوشد که پدیده های گوناگونی را که به انسان مربوط هستند و از جمله دین را بر بنیاد شیوه های علمی بررسی نماید. و از توسل به هرگونه ملاحظات فوق طبیعی و یا فلسفی بپرهیزد.
کتاب حاضر را انتشارات امیرکبیر در قطع رقعی وجلد شومیز با قیمت هفت هزار تومان برای چهارمین بار تجدید چاپ کرده و به بازار کتاب فرستاده است.
نظر شما