اعتیاد محصول فقدان اراده و تربیت صحیح اجتماعی است/تاثیراعتیاد در عدم موفقیت اقتصاد مقاومتی

خبرگزاری شبستان:معاون اجتماعی و سیاسی استانداری تهران با بیان اینکه اعتیاد محصول فقدان اراده و تربیت صحیح اجتماعی است بر حل مسئله اعتیاد در اجرایی شدن شعار اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار شبستان، سیدشهاب الدین چاوشی، معاون سیاسی و اجتماعی استانداری تهران امروز در همایش اشتغال و توسعه کارآفرینی و حمایت شغلی از بهبودیافتگان و خانواده که در استانداری تهران برگزار شد با اشاره به اهمیت نظم در زندگی گفت: اگر ژاپنی ها در اداره کشورشان موفق هستند به دلیل رعایت نظم در زندگی شان می باشد. 30 هزار پرسنل برای اداره بیش از 135 میلیون نفر در ژاپن و 4.5 میلیون نفر برای 80 میلیون نفر در ایران نشان دهنده ورشکستگی دولت می باشد.این موضوعات به نوع نگاه کار و مدیریت یک جامعه برمی گردد. اگر بخواهیم در جامعه مدیریت ،سرلوحه کارها قرار بگیرد گام اول کارآفرینی می باشد.

 

وی با بیان اینکه ما در هم در تقوا و هم در نظم ضعیف هستیم، گفت: اگر بخواهیم آسیب های اجتماعی، اعتیاد و اشتغال در جامعه ما حل شود باید هم به تقوا و هم به نظم اهمیت دهیم. بنابراین اگر بخواهیم آسیب های اجتماعی مانند اعتیاد، اشتغال، طلاق در جامعه حل شود باید بی تقوایی خودمان را درمان کنیم و به نظم اهمیت دهیم و بدانیم وقت دیگران مهم است و بدون نظم هیچ کار موثری پیش نمی رود.

 

وی با اشاره به نامگذاری سال 95 به عنوان سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل افزود: مولفه های زیادی مترصد این شعار است که موضوع جلسه ما نیست اما یکی از مولفه هایی که می تواند در عدم موفقیت سال اقتصاد مقاومتی موثر باشد، آسیب های اجتماعی و آن هم مسئله اعتیاد است.

 

معاون سیاسی اجتماعی استانداری تهران با اشاره به اهمیت برگزاری همایش اشتغال و توسعه کارآفرینی تصریح کرد: این همایش نباید محدود به این جلسه باشد، امیدواریم این جلسه سرآغازی برای برگزاری جلسات مهم تر و همایش های دیگر در آینده باشد.

 

وی با بیان اینکه همه ما به این باور رسیده ایم که دولت کارفرمای خوبی نیست، اظهار کرد: امروزه دولت های توسعه یافته بسیاری از مسایل و مباحث اجتماعی و فرهنگی خود را بر دوش جامعه گذاشته اند. اینکه دولت بخواهد متولی همه امور فرهنگی ،اقتصادی و سیاسی باشد زیاد جالب نیست هرچند نقش سازمان های سیاسی و غیر سیاسی نیز در اداره کشورهای توسعه یافته بسیار پررنگ است.

 

چاوشی ادامه داد: متاسفانه نظام اداری ما از دوره رضاخان به بعد که به این شکل سامان گرفت روز به روز متورم تر و چاق تر شد به طوری که امروز برای بسیاری از موضوعات دستگاه های متعددی داریم که ادعای متولی گری دارند اما در عمل بسیاری از مشکلات و نابسامانی ها بر زمین مانده است، سوال اینجاست چه باید کرد. همه ما کم و بیش مطلع هستیم که تصدی گری و پرداختن به وظایف جاری اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در دولت نه مقدور است و نه مقرون به صرفه ،چون دامنه کار گسترده است و به بکارگیری کارمندی که شغلش را به عنوان مقر معیشتی تلقی می کند برای تحقق یک اهداف اجتماعی است و دولت توان بکارگیری نیروی انسانی فراتر از این را در بخش های مدیریتی و پرسنلی خود ندارد.

 

وی در ادامه افزود: همانطور که اشاره کردم 30 هزار پرسنل برای اداره بیش از 135 میلیون نفر در ژاپن و 4.5 نفر برای 80 میلیون نفر در ایران این یعنی یک دولت ورشکسته.

 

معاون سیاسی اجتماعی استانداری تهران تصریح کرد: یعنی کشوری که باید عهده دار اداره امور را بر عهده بگیرد کارش بین 4.5 نفر تقسیم شده که همین ها هم ادعای حکومت دارند، حکومت فقط هیئت حاکمه نیست، 4.5 میلیون نفری که در سراسر کشور کارهای دولتی را بر عهده دارند همه اینها ارکان دولت محسوب می شوند بنابراین طبیعی است که گستردگی خود ،یک مدیریت ویژه می طلبد. بنابراین اداره امور 4.5 نفر که نیازمند نظارت، تامین معیشت و آموزش هستند بسیار وقت بر و هزینه بر می باشد.لذا در برنامه توسعه پنجم پیش بینی دولت این بود که بار تصدی گری دولت را کاهش دهیم.

 

وی با طرح این سوال که چرا دولت کارفرمای خوبی نیست، اظهار کرد: وقتی ماشین بیت المال در دست یک کارمند است وقتی به دست اندازی می افتد ابتدا به فکر کمر خود است ولی وقتی ماشین شخصی خود باشد زمانی که به دست انداز می افتد از جیب مبارک خود می ترسد که باید هزینه کند لذا بخش اعظمی از مدیران ما که از سیستم خارج می شوند فاقد کارآفرینی است به گونه ای که حتی نمی تواند برای خود نیز ایجاد اشتغالزایی کند پس باید نتیجه گرفت که دولت به دنبال کاهش تصدی گری است و ما نیز در این راستا عزم خود را جزم کردیم.

 

وی با بیان اینکه یکی از بارزترین مشارکت های مردمی سازمان های مردم نهاد هستند، اظهار کرد: نقش این سازمان ها در اشتغالزایی و حل مشکلات جامعه و کاهش آسیب های اجتماعی بسیار پررنگ و مهم است.

 

وی با بیان اینکه دولت جمهوری اسلامی ایران طی سال های پس از پیروزی انقلاب بیش از 3 هزار شهید برای مبارزه با پدیده شوم اعتیاد تقدیم کرده است، افزود: همچنین بیش از 12 هزار مأمور جانباز نیز در این راستا تقدیم کرده است که جوانان ما به اعتیاد مبتلا نشوند اینها بخشی از هزینه های سنگین مادی و معنوی هستند که دولت به آن پرداخته است.

 

معاون سیاسی و اجتماعی استانداری تهران در ادامه تصریح کرد: اگر جمهوری اسلامی ایران نسبت به سرنوشت بشریت بی تفاوت بود، آیا نمی توانست با قاچاقچیان مواد مخدر مماشات داشته باشد، ایران فقط محملی برای ترانزیت مواد مخدر بوده است بنابراین جمهوری اسلامی ایران به خاطر احساس مسئولیتی که در قبال بشریت دارد نمی تواند نسبت به موضوع مواد مخدر بی تفاوت باشد.

 

وی با بیان اینکه امروز اعتیاد بنیادهای اخلاقی جامعه ما را در معرض جدی خطر قرار داده است، افزود: اعتیاد نقش مهمی را در بروز طلاق و جرایم بسیار سنگین اجتماعی دارد بنابراین اعتیاد دیگر یک بیماری صرف نیست و NGOها باید این موضوع را یک بیماری خودساخته بدانند. اعتیاد محصول فقدان اراده و تربیت صحیح اجتماعی است.

 

وی با بیان اینکه ما وجود تشکیلات متعدد مردمی را در عرصه این فعالیت های مهم قدر می دانیم، افزود: این موضوع باید در عرصه های مختلف انجام شود و این یک کار بسیار مهم و مقدسی است.

 

وی ادامه داد: امکان بازگشت برای معتادان در صورتی که شرایطش برای حفظ و صیانت آنها فراهم نشود بسیار سهل است و همچنین اگر فرهنگ عمومی جامعه را نتوانیم تقویت کنیم که معتاد بهبودیافته قابل احترام است همه این هزینه ها جبران خواهد شد.

 

چاوشی ادامه داد: ما باید برای درمان، بازپروری، اصلاح معتادان و برگرداندن آنها به عرصه های اجتماعی تلاش کنیم که این وضعیت بعد از بهبود آنها ادامه داشته باشد اگر آنها مجددا به دامان اعتیاد برگردند همه ما مسئول هستیم.

 

وی با بیان اینکه طلاق هایی که در نتیجه اعتیاد به وقوع می پیوندند بسیار نگران کننده است، بیان کرد: دلالان کثیف دنبال امیال شوم و زراندوزی  خود هستند و در شبکه های اجتماعی اقدام به فروش مواد مخدر می کنند به گونه ای که بخشی از نیروهای انتظامی ما را معطوف به خود کرده اند بنابراین ما باید تلاش کنیم ابتدا زمینه درمان را فراهم کنیم چون پیشگیری مقدم بر درمان است و همیشه مقرون به صرفه بوده است.

 

چاوشی در پایان خاطرنشان کرد: امروزه  در دنیا کمپین های مختلفی برای حمایت از حقوق حیوانات شکل می گیرد ولی مهم تر از آنها انسان هایی هستند که به دلیل امیال کثیف مافیای مواد مخدر آنها را ملعبه دستان خود قرار داده اند تا به سودهای کلان خود برسند بنابراین می طلبد ما نیز اقدامات لازم را در این راستا انجام دهیم.

 

 

 

 

 

کد خبر 536601

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha